7
  • zola2000
    #7
    Kezdőknek? Ugyan, annyi reklámot láttam, hogy amikor könyvtárat hozok létre launcherben, akkor vannak hasonló ajánlott appok , de azt is ki lehet kapcsolni akinek nem tetszik a "feature"
  • NEXUS6
    #6
    Magam részéről a Xiaomi semmilyen alapértelmezett appját nem használom a kamerán kívül, azt is lekorlátoztam, hogy mihez férjen hozzá, mit küldözgessen. Ráadásul ezekben az appokban alapból be vannak kapcsolava mindenféle kéretlen reklámtartalom fogadása, na az az igazán zavaró, nem az hogy még ezen felül milyen adatokat adnak stikában, amit más is.

    Amúgy ha egyszer beidomította az ember a Xiaomi-t, még rootolás nélkül is egy nagyon pöpec kis telót kap. De abszolút kezdőknek a fentiek miatt nem is biztos, hogy ajánlanám.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2020.05.07. 09:22:55
  • end3
    #5
    Egy böngészőn keresztül akkor nem gyűjtenek adatot, ha azt nem használjuk! És persze a készülékünkön, - a fejlesztők által leprogramozva, - a háttérben futó processzként sincs elindítva. Jobb ezt észbe vésni.
  • end3
    #4
    "Xiaomi által használt alapértelmezett böngésző számos adatot gyűjt" - 1./ Na de, na de.., ki használ alapértelmezetten ilyen böngészőt? (kieg: ugye internet-statisztikákból tudjuk, a "böngészést" évek óta a világon több mint 70 százalékkal a G.Chrome uralja.) - Az a Chrome, akit egy adathalászatból élő globál-multi fejleszt. Nem.., az nem gyűjt adatot! - Ááá! Mekkora hülyeség má azt feltételezni, hogy egy böngésző mögé felsorakozó fejlesztők (bármelyik csapat!) a saját böngészőjükön keresztül nem fog adatgyűjtésre lehetőséget biztosítani...! (Még a "Face" is teszi mindegyik böngésző felhasználásával, úgy, hogy nem is fejleszt sajátot! - Xiaomi böngészője.., :D:D:D.., a telefonomon applock-block mellett figyel, a "partvonalon" túlról. Sajnálja "szegény", de labdába sem rúgott azóta, hogy a telefont megvettem és használom. Szerintem más is elsősorban a Chrome-nak adja ezt a lehetőséget, bár eléggé elítélhető módon, mert ezt a G. "kikényszerítése" érte el, és nem személyes emberi döntés kérdése volt.) Leszögezhetjük, mindegyik böngésző "kémkedik" valamilyen érdekcsoport pénzkeresése érdekében! - Hát még ha saját keresőmotort is fejleszt hozzá.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.05.07. 08:45:10
  • kvp
    #3
    Ez kb. ugyanaz, mint a Chrome tevekenysegnaplozo rendszere, ami a biztonsagos bongeszes opcio alatt kapcsolhato be. Ez semmi mast nem csinal, csak minden oldal eseten megkerdezi a Google-t, hogy biztonsagos-e. Ehhez csak el kell kuldenie minden letoltott url-t a Google szervereinek. A xiaomi ugyanezt csinalja csak a Google helyett a sajat szerverukre kuldik. (meg kulon ki is emelik a bejegyzesben, hogy a Google-nak _nem_ kuldik el)

    A bongeszesi log szinkronizacio pedig a Google Chrome login-nak felel meg, bekapcsolt bongeszesi tortenet (es konyvjelzo) mentesessel. Csak lemasoltak a Google Chrome feature-eit es valamiert nem tettek kezzel kikapcsolhatova oket. Ez utobbit potoljak most. (lehet lustasag, lehet szandekos, nem bizonyithato egyik sem)

    ps: A base64 az nem encryption (titkositas), hanem encoding (kodolas). Szinte minden titkositas valamilyen kodolast hasznal, de a nem titkosito kodolasok fix szimmetrikus kulcsuak, tehat minden adat barmikor oda-vissza atalakithato az algoritmus ismereteben, kulso kulcsok nelkul. Azt utf-8 is encoding mint ahogy az ascii is az. (kell hozza a fix es szimmetrikus kulcsu ascii karakter tabla, hogy ertelmezni tudjuk) De ugyanigy a BCD formatum is encoding. (raadasul tablazatos vagy algoritmikus modszerrel is feloldhato)
  • And37
    #2
    A base64 kódolás az miért számít titkosításnak? Ilyen erővel az UTF-8 is titkosítás, nem? (Alapvetően nem az adatok elrejtése a célja, hanem hogy át lehessen vinni az adott üzenetben olyan tartalmat, amit egyébként nem lehetne.)
    Utoljára szerkesztette: And37, 2020.05.06. 15:34:49
  • gombabácsi
    #1
    én ezért váltottam le az operát, amit nagyon szerettem pedig. mert megvették a kínaiak...