8
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #8
    Nagyon nem ugyanaz a kettő. A virágárus csak helyet bérel, más köze nincs a Tesco-hoz. Míg az Amazon-on árusító bolt pénzügyi szolgáltatást, vagy sokszor logisztikai szolgáltatást is kap az Amazon-tól. (fulfilled by Amazon = Amazon német/UK raktárából postáznak Kína helyett) Szerintem nincs olyan piactér a világon, ami képes ilyen adatok felhasználására és mégsem teszi ezt meg.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.04.29. 09:11:08
  • dyra
    #7
    Attól, hogy a saját rendszer miért is övé a felhasználók adatai? Akkor az MS az Office 365-ben tárolt minden adatot átnézhet? Aztán kedvére kereskedhet az adatokkal vagy fejlesztheti a saját termékeit? Vagy valahol futtatsz egy Privát szervert az abban keletkezett adatokat is felhasználhatja a szolgáltató?

    Elnézést kérek mi ebben a tök normális?

    Semmi gond ha így működik. Csak akkor ezt jó lenne mindenkinek elmondani KB az első sorban H1-es kiemeléssel.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.04.28. 16:50:31
  • lammaer
    #6
    És ettől már tisztességtelen?

    Ha aláírták a szerződést ami megengedi a teszkónak hogy ezt tegye, akkor ez van.
    Nem köztelező sem a TEscoban sem az Amazonnál árulni. Nyilván az aki ott árul azért teszi ott mert neki előnyös (adott példátban a kolbászos abból profitál hogy a teszkónak nagy a forgalma), miért baj ha ez az előny kétoldalú?
  • Cat #5
    A különbség az, hogy ez olyan, mintha a Tesco az épület bejáratánál lévő kolbászárus, virágárus meg egyéb kisboltok forgalmát figyelve alakítaná ki a saját árukészletét. Ezek ugyan belül vannak a Tesco (OBI, Auchan - a többi nagyáruháznál is vannak ilyen pultok) épületében, de még a sorompón (és a kasszán!) kivül.
  • lammaer
    #4
    Számomra ezen semmi meglepő nincs, állandóan mindenki mindig felhasználja az adatokat. Szóval én speciel alapból úgygondoltam hogy az amazon használja a saját rendszerében keletkező adatokat a maga önös céljaira, sztem ez tök normális.
    Minden ami az ő rendszerében van az az övé, az eladási adatok meg végképp nem személyiségi információk...

    UGyanezt tuti megcsinálja a tesco is, megnézi mi fogy jól azt abból csinál sajátmárkásat.
  • gombabácsi
    #3
    mondjuk nem teljesen gáz ez, hiszen az ilyen eladási és értékelési adatok valamilyen szinten nyilvánosak, hiszen látható bárki számára hogy mik a top eladások és top értékelések a boltban. persze nyilván maga az amazon pontosabban látja ezt mint egy akárki.
  • csigafi #2
    Én vásároltam pár éve egy könyvet az amazonon. Ami már sehol sem volt kapható az volt benne hogy nyomtatta az amazon. Nekem úgy tűnt hogy legyártották a könyvet. Hogy a forrást honnan szerezték meg az már nem derült ki.
  • dzsagon
    #1
    Nincs ebben semmi meglepő, ez a cég egy szörnyeteg.