3
 • Astrojan
  #3
  A Google most is válogat a tartalmak között kedve szerint, nem indexel le mindent. Eleinte sokkal jobbak voltak a keresők, most már túlkombinálják, egy csomó irreleváns találat, biznisz megfontolások, cenzúra, politika sajnos.
 • Cat #2
  Szerintem jól csinálják a franciák. A Google nem fog otthagyni egy ekkora piacot.

  Másrészt a franciák ugyanabban a helyzetben vannak, mint a magyarok: nálunk se érdekelne senkit, ha a Google News kivonulna, mert ha nem nyújt magyar nyelvű tartalmat, akkor nullára esik a hazai látogatottsága. Szóval Viktorék is bekeményíthetnének, mert a Google zsarolási potenciálja zéró.
 • kvp
  #1
  A Google dontese a torvenyek tiszteletben tartasa lenne. Megprobalnak megallapodni. Ajanlanak egy altaluk realisnak tartott arat (0 euro) es ha ezt egy kiado nem fogadja el, akkor eltavolitjak az osszes adatat a keresoindexbol. Piaci pozicioval valo visszaeles vagy nem, egyszeruen nem kotelezhetoek arra, hogy bizonyos tartalmakat taroljanak, feldolgozzanak es meg ezert a koltseges folyamatert fizessenek is. A francia allam persze kotelezheti a teruleten mukodo cegeket erre, de akkor a Google egyszeruen kivonulhat a piacrol, lehetoseget adva a helyi cegeknek, hogy onnantol ok fizessenek a francia kiadoknak. (ha meg nincs senki, akkor a francia allam fenntarthat egy sajat keresot, sajat koltsegen)