5
  • kvp
    #5
    Az xbox-ban pont az a lenyeg, hogy zart hardver. Igy nem kell 1001 eltero konfiguraciora optimalizalni, meg eltero driver verzokkal szorakozni. Raadasul bonuszkent szoftveresen is zart a platform, tehat arra internetrol leesett pogramot nem rak fel senki. Ilyen zart pc-t lehetne kesziteni, de amikor az emberek meglattak a windows mobile-nal, hogy ami nincs a microsoft store-jaban, azt nem fogjak felrakni, akkor inkabb hagytak a fenebe. Ezert manapsag mar csak a konzolos gamer-ek es az ios felhasznalok torkan lehet lenyomni, hogy teljesen zart drm van a gepukben.

    Szoval akinek hulyebarat jatekgep kell, az vegyen csak konzolt, azon nem tud semmit elallitani. Aki meg munkara akarja hasznalni a gepet, annak nem szol bele a microsoft hogy mit is rak fel a sajat hardverere. Cserebe el is tudja rontani ha veletlenul mellekattint mondjuk egy weboldal olvasasa kozben.

    A mostani modositassal az a gond, hogy akinek nem touch-os keszuleke van, hanem ragcsalos, annak kevesebb info fog kiferni a kijelzojere, mert mindent szethuznak. Akinek meg eddig is jo volt, mert eleg nagy a touch-os kijelzoje, annak is szivas lesz. Kiveve ha kapcsolhato lesz, hogy kerjuk-e az uj beallitasokat vagy sem. (mint a tobbi segito funkciot, azok is opcionalisak)

    Persze azt, hogy ilyet csinalnak megertem. A mostani harom hasznalatban levo gepembol mindket laptop touch-os. (egy kis x86-os win-es tablet/laptop hibrid ha nem akarok cipekedni, meg egy desktop replacement) Csak a munkahelyi munkaallomas az ami hagyomanyos pc (linux-al), mivel fuggolegesen allo fejmagassagban levo monitorra nem sok ertelme van erintofeluletet rakni, mert megfajdulna tole az ember karja. Viszont hany win10-es desktop munkaallomast adnak el manapsag? Ki hasznal meg ilyet a munkahelyeken kivul? (a gamer pc-k mas kategoria, de azok sincsennek sehol a sima netezos, office-ozos win10-es gepekhez es laptop-okhoz kepest)
  • ugh
    #4
    Legyen egy boszme telepito es az eszkoznek megfelelot lehessen valasztani.
    Es akkor vegre lehetne mondjuk tok hulyebarat gamer windows ami akar egy desktop nelkuli vtozat islehet a sok egyebb fos nelkul.
    Igy nem kene a kibaszott xbox-al tovabb szegmentalni a piacot.
    Nekik us egyszerubb lenne az elet mert rossz nezni azt a szerencsetlenkedest.
    De ezek olyanok mint a fasz.
  • ugh
    #3

    "there can be only one"
    Nem az volt a fama, hogy egy egyseges windows lesz?
    Ehhez kepest mar volt s meg a tokom tudja hany fele csak a 10-esbol minden lofaszra.
    Storeos, store nelkuli, armos, lofaszos, meg anelkuli.
    Hulyek ezek mint egy tal meleg fos...
  • KisKZ
    #2
    De jó lenne inkább egy workstation verzió ami mentes (vagy normálisan szabályozható mit igen mit nem) mindenféle szeméttől!
  • zola2000
    #1
    Ideje lenne, mert a win8 tableten (ha nincs bill-egér lehetőség) egy kicsit használható lett (még így is távol állt az Androidtól) a Windows10 ahhoz képest visszalépés lett (pl a win storeba felkerültek csak érintéssel használhatatlan programok, és ezt semmi sem jelzi)

    Ha normálissá teszik a 10et amíg tart a jelenlegi dualbootos (win/droid Intel atomos gépem) akkor lehet hogy a következő tabletem nem iPad lesz, mert semmi kedvem még egy rendszerhez.