9
  • nlght
    #9
    Ne magadból indulj ki, mi tudjuk ezeket a tényeket, az emberiség 99%-a nem ismeri ezt a felállást. Végső soron az a jó, ha minél több ember elkezdi látni a fától az erdőt. Sajnos még a Snowden botrány se világította meg a sötétséget, pedig a mainstram media felkapta akkoriban, olyan volt mintha zseblámpával világítanál be egy repteret. Szinte mindenki sötét maradt. Képzeld mennyire kéne megmosni az emberek agyát, hogy végre észhez térjenek.
  • nlght
    #8
    Sok történész szerint az vezetett a római birodalom összeomlásához, hogy eladósodott a társadalom középrétege és önként kellett rabszolgának állni, hogy az adósságaikat törlesszék. De hogy versenyezhettek volna az ingyenes munkaerő nyújtotta torz versenyhelyzettel, sehogy.. végül ők is rabszolgák lettek, önként. Maradtak a nagyon gazdagok és a rabszolgák, majd borult az egész gazdaság.
  • Sir Cryalot
    #7
    Tyuhu ha meg csak szerencsejatek lenne :DDDD
    De ez "racket" - től kezdve, szociopaták gyakorlóterepén át, nyáladzás és mohóság indukáláson keresztül...
  • Palinko
    #6
    Egyébként ezek az adatok is annyira túl vannak értékelve, jaj rákerestem az ütvefúróra azt ütvefúró reklámokat kapok, nagy kaland. Még ha le is hallgatnak, nyilván nem szép, de nem arra kíváncsiak hogy veszekedsz a feleségeddel, hanem hogy beszélsz-e olyasmiről amit el lehetne adni neked. Most mi olyasmit csinál az emberek többsége amit nem csinál ugyanúgy több milliárd ember. Nyilván nem örülnék ha tudtom nélkül live streamelni a telefonom ahogy szarok, de olyasmiket úgy sem csinálnak, meg ez is csak akkor ciki ha 1 emberről kerül ki, ha mindenkiről kint volna pont nem érdekelne senkit. Ráadásul, hogy a fizetős szolgáltatások ne csinálnák meg ugyan ezt az naivitás szerintem, látsd windows, egyszerűen azoknál csak több helyről jön a profit.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.03.24. 17:10:27
  • cateran
    #5
    "A felhasználó csak egy digitális haszonállat? "

    Igen, ugorjunk....
  • barret
    #4
    Sajnos nagyon sok csoport van a faszbúúkon,ami zárt! Oda meg csak regisztrált felhasználó léphet be. De a faszbúúkot is lehet ésszel használni.Sokan még a végterméküket is lefényképezik,és megosszák.
  • lerboy
    #3
    A rabszolgasághoz azért nem jó hasonlítani a jelenséget, mert itt az emberek önként és dalolva "vetik alá magukat". Sőt, ha az amebereknek választaniuk kellene a között, hogy minden netes tartalomért külön-külön fizetniük kell cserébe az adataiakat védelméért, vagy inkább legyen minden ingyen de az adataikkal fietniük kell, úgy vélem 95% az ingyenességet választaná.
  • Kryon
    #2
    Senkit sem kényszerítenek ezeknek a szolgáltatásoknak a használatára. Én pl. jól megvagyok FB nélkül.
  • wraithLord
    #1
    Igen, olyan, mint a birka, csak nem a gyapjat vágják le róla, hanem a privát szféráját, személyiségét, ilyesmiket.
    Kivéve, ha fizetős a szolgáltatás, de ebben sem vagyok biztos.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2020.03.24. 08:53:06