14
 • SanMaster
  #14
  Mi ez a cikk te simp GECI?! Az SG-n nem akarok ilyen faszsägokat olvasni!
 • csigafi #13
  A második fontos probléma, hogy egy férfi 21 százalékkal nagyobb valószínűséggel jut interneteléréshez, mint egy nő,

  Ez egy baromság Magyarország szempontjából szerintem de maga a az egész cikk hülyeség :-).

  Tény hogy hogy sok debil a neten éli ki magát de ez ellen nem sokat lehet tenni. Na de azok a nők akik eléggé erotikus jellegű képeket raknak fel magukról nyilvános posztokra ne panaszkodjanak mert náluk eleve agyban nincs rendben minden ha azt hiszik hogy a nekik nem tetsző férfiak ezekre nem fognak számukra nem tetsző módon reagálni. Nap mint nap látom a sok retardál hozzáoszlásokat egy sima társkereső oldalon is. Ha valakinek nem tetszik egy nő akkor hagyja békén és ne írjon neki pm-ben olyasmit hogy ilyen fejjel mit keresel itt te bálna.
 • zola2000
  #12
  Igazából a férfiaknak itt többet kell keresniük, mivel a nők elmehetnek nyugdíjba 40 év munkaviszony után, míg a férfiaknak 65 évig kell dolgozniuk, szóval amelyik férfi kiesik a munkaerő piacról 65 év előtt, kell annyi megtakarítás, hogy kirtartson odáig.

  Ezt jó lenne ha be lehetne írni bértáblába is, vagy ezt a megkülönböztetést kellene eltörölni.
 • kvp
  #11
  Ket fuggetlen jelenseg van. Egyreszt a vilagnak van olyan resze, ahol a noknek kvazi nincs vagyonuk es akkor jutnak nethez, ha az apjuk/ferjuk/stb. megengedi azt. Ezt kulturalis problema es a cikk elejen errol beszelnek.

  A vagyoni elteresek kerdese nem eldontott, ugyanis csak akkor van tenyleges elteres, ha azonos munkaert, azonos cegnel eltero osszeget kapnak a feriak es a nok. Ez a nyugati vilagban joreszt megszunt, aminek az a mellekhatasa, hogy sok helyen mar tobb jol kereso van mint ferfi, mert az adott teruleten tobb no van. Ezek jellemzoen egyes egyetemi diplomat igenylo szakmak. Ott most azt a kulturalis problemat kell eltorolni, hogy a nok nalluk jobban kereso es/vagy magasabb vegzettsegu ferjet akarnak, ugyanis egyszeruen nem fognak kapni, ha egyszeruen tobb nonek van egyetemi vegzettsege es jo allasa. Mint latszik, a teljes es mukodo egyenloseg a tobbi hagyomanyos kulturalis szokast is el kell hogy torolje, kulonben tobbet art a noknek mint hasznal. Az a megoldas, hogy akkor az okos es jol kereso noknek inkabb ne legyen gyerekuk nem jo megoldas, foleg hosszu tavon. (ez gyakrolatilag evoluciosan az iq ellen szelektal)
 • Sydra
  #10
  Szegény nők! Valaki csúnyát mond rájuk az interneten 5000 km távolságból és már el is vannak nyomva.
  (Persze az mellékes, hogy a férfiakat nagyságrendekkel több online zaklatás éri, mint a nőket, de az valahogy senkinek nem szúrja a szemét.)
 • VolJin
  #9
  Ugyanezt mondtam én is, hogy az eltérő munkaköröket nem ér fizetés tekintetében összehasonlítani,l csak az azonosakat. A légitársaságnál a pilóta természetesen a többszörösét keresi a stewardessnek, aki gyakorlatilag egy pincérnő, így azt kimutatni, hogy a légi-közlekedésben a férfiak többet keresnek, mint a nők, teljesen értelmetlen. A versenyszférában meg bértábla van zömében, nagyon nincs mit kitárgyalni. Talán a kis cégeknél.
 • Voltan
  #8
  Igen, de ez is bullshit magyarázat. A villanyszerelő sem azért keres többet, mert férfi, hanem mert az a meló jóval komolyabb képzettséget igényel, mint a takarítói állás. No meg vannak férfi takarítók is. Női villanyszerelőt még nem láttam, de bizonyára van az is :)
  Vannak női-férfi orvosok, női-férfi ápolók, könyvelők, radiológusok, kamionosok, sofőrök, stb stb. Olyan kimutatást szeretnék látni, ami bizonyítja ezt a fizukbeli nemi különbséget, ahol ugyanannál a cégnél, hasonló tapasztalattal, hasonló beosztásban, komoly különbséget tudnak felmutatni egy férfi és egy női dolgozó fizetése között. Ilyet még soha nem láttam, csak a pampogás megy ezzel a fantom-különbséggel kapcsolatban.

  Arról nem is szólva, hogy a versenyszférában attól is függ a fizu, hogy mennyit tudsz kitárgyalni magadnak. A nők általában talán lehet mondani, hogy konfliktuskerülőbbek, és így lehetséges, hogy kevesebb az átlagosan kiharcolt fizu, de ez is csak találgatás.
 • VolJin
  #7
  Nem a nőknek fizetnek kevesebbet, hanem a női munkák egy részére. A villanyszerelő többet keres a takarítónőnél, stb.
  Egy bankban az azonos munkaköröknél ugyanazt a bért kapja a nő is, mint a férfi. A közszférában is ez a helyzet.
 • gombabácsi
  #6
  ha a nőknek kevesebbet lehet fizetni, akkor miért nem alkalmaznak mindenhol csak nőket? :)
 • gosub
  #5
  Csatornázási műveknél, hegesztőknél, liftszerelőknél, kőműveseknél, hidegburkolóknál... is vezessék be a női kvótát.
 • VolJin
  #4
  Követelem a női bányászkvótát!
 • molnibalage83
  #3
  LOL :)
 • Palinko
  #2
  Tényleg felerősíti, mi nem bírjuk 20$ per felhasználó per hónap eladni azt hogy ledobunk egy kis ruhát.
 • ostoros
  #1
  Ah! Hahahahaha! HAHAHAHAHAHHAHAHA!!!