8
  • Macropus Rufus
    #8
    értelmetlen. Egyrészt a hardware elavul a gari időn belül. Aztán hiába lesz rá android frissítés az elavult hw nem fogja bírni, ezért egy idő után már programot sem lehet rá telepíteni, mert a program nem támogatja az adott hardware-t vagy az adott op.rendszert. Az aksi am. meg kb. 2 év alatt fog lenullázódni és szinte semmit nem fog bírni egy töltéssel. 4 év után ez a telefon egy kövület lesz, ami max. csobbanás mérőnek jó.
  • esztyopa
    #7
    Nehéz lesz 2 év múlva az eldobott telót a szeméttelepen megkeresni,hogy gariztassák.
    /Arról nem is beszélve,hogy a gariztatás többe kerülhet a beszállítás,visszaküldés miatt,mint egy új teló/
  • Zoliz
    #6
    Általában az akksi gyengül 3 év után és dobja ki az ember a 'csába és vesz újat akciósan telekomba'
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    Azt mar nem lehet biztonsagosan internetezesre sem hasznalni. Ez kb. olyan, mint aki 3310-est hasznal ..
  • kvp
    #4
    "Főleg, hogy tudatába van az ember, hogy lehet nem is újat kap hanem egy használtat. Kicserélik a karcos, sérült dolgokat rajta és odaadják valakinek 300dollárért..."

    Ez inkabb csak marketing. A keszulek nem javithato, igy ha barmi baja lesz, akkor kuka es kap a tulaj egy masikat. Na most az ismert meghibasodasi rata mellett kerdes meddig lesz eleg a tartalek keszulek. Arrol nem beszelve, hogy azzal a kis aksival rendes hasznalat mellett nem fog 4 evet kihuzni legalabb 75% folotti aksi elettartalom megtartasa mellett. Onnantol meg, hogy nem bir ki egy napot, igy is ugy is csere vagy egy masik azonos tipusu keszulekre vagy egy masik tipusra. Itt jon elo, hogy van-e kb. az eladottal megegyezo mennyisegu csere telefon.

    Ha nem modularisra, de legalabb javithatora keszitenek es lenne hozza megveheto potalkatresz, legalabb 5 eves alkatreszutanpotlasi garanciaval (1 ev forgalmazasi ido + 4 ev elettartalom), akkor mukodne. Jelen esetben en arra szamitok, hogy amikor elfogagynak a csere keszulekek, akkor onnantol mindenki javithatja ahogy tudja, esetleg majd a torottekkel probalhatjak javitani a meghibasodottakat. (tehat mondjuk egy halott aksi helyett lesz felig halott egy elazott vagy darabokra tort keszulekbol)

    Nyilt szabvanyok (kulso meret, panelok, belso csatlakozok, stb.) es tobb gyarto tamogatasa nelkul eselytelen, hogy az alkatreszek beszerezhetoek maradjanak hosszu tavon.
  • Daditsx
    #3
    Mai napig az xperia ray-emet használom amit 2012-be vettem. Aki vigyáz rá annak nem kell túlárazott telefon. De a piac sajna nem erre épül. A jó telefont is lecseréli az ember 1-2év múlva, mert kell neki a kicsit jobb.

    Szerintem halva született ötlet. Főleg, hogy tudatába van az ember, hogy lehet nem is újat kap hanem egy használtat. Kicserélik a karcos, sérült dolgokat rajta és odaadják valakinek 300dollárért...
  • Tinman #2
    Így is 4 évente cserélem a droidos telóm, amire alapból 2 év gar van mindig... ha 2 évet kibír és nem töröd szét, még kettőt játszi könnyedséggel átvészel.
  • Atyuska
    #1
    Az ötlet és a piaci szegmens kiválasztása szerintem jó ötlet és akár működhet is.
    Ha valaki nem játékra akarja használni, 4 év múlva is használható telefon lehet ez még, hisz már elértük azt a szintet, ahol már leginkább csak a játékok igénei próbálják tolni az új processzrorok és tárhely igények miatti készülékvásárlásokat.