6
 • Tetsuo
  #6
  Kapitalista gazdasági rendszerben minden cég a több profitra hajt, különböző stratégiákkal. Valaki úgy akarja eladni magát, mint környezettudatos cég/márka, de ezt csakis a profitért teszi, morális indok fogyasztói társadalom vállalati szférájában nem (sem) létezik.
  Ha egy (tegyük fel, bár lehetetlen) különös véletlen folytán a cápák közé olyan vállalatvezető kerül, amelyik a profitérdek elé helyez emberi tényezőket, ő a részvényesek nyomására mielőbb eltávolításra kerül, ha pedig nem részvénytársaság, a riválisok elsöprik az adott céget.
 • mrzed001
  #5
  A Tesla-ba 8 kamera van (+szenzorok).
  Ez max játékszer (gondolnánk), pedig nem.
  A Tesla CyberTruck-nak nincs visszapillantója. Semmi. Várják, hogy törvényi szabályozás megengedje USA-ban, hogy kamerás rendszer legyen (szóval azért csak úttörő dolog ez).

  Persze az lenne a cél, hogy végre robotaxik legyenek. Azok mozgását össze lehet hangolni, így minimális dugóval meg lehet oldani a tömegek mozgatását.


  "Hajszolják a profitot ... és nem érdekli őket, hogy a gyerekeik, vagy az unokáik semmit sem élvezhetnek ebből a mérhetetlen luxusból"
  Aham, persze.
  Ez elég durva kijelentés egy olyan céggel szemben (Toyota-Lexus), amely kifejlesztette a Hibrid rendszert, majd SZABADON felhasználhatóvá tette.
  Ja, az összes hibrid amit ma az utakon látsz, az mind ezen szabadalmak alapján készült, lett egyediesítve (alapjában mind egy Prius).

  Ki nem pufogott CO2 tonnák tömkelege/nap amit köszönhetsz ennek a cégnek.
  Senki se kérte, senki se követelte, maguktól tették INGYEN szabaddá a hibrid szabadalmakat (hogy minél jobban elterjedhessen, mert amúgy a hibrid egy igen jó ugródeszka a full elektromos autós világ felé).

  Ami szabályokat bevezetnek (és szenvednek más autógyártók vele), hogy legyártott autóik károsanyag kibocsájtás átlaga X érték alatt legyen ... azon a Toyota-Lexus csak mosolyog.
  Mert bár a világ LEGNAGYOBB autógyártói, mégis ők fényévekkel alatta vannak.
  Szóval igen vicces éppen őket környezetszennyezéssel vádolni.

  Persze az ostobaság és tudatlanság kéz a kézben jár ...
 • VolJin
  #4
  Minmeghalunk szindróma...
 • AgentKis
  #3
  Kicsit Grétásra sikerült ez... XD
 • gombabácsi
  #2
  jaj, de a fejlődés ellensége vagy, ha az ilyeneken múlna akkor még a fán lennénk.
  én már a digitális előrepillantót várom!!!
  XD
 • leeloodallas
  #1
  Végül is tök megéri az a pár millió eurós fejlesztési költség egy olyan valamiért, amiben a hagyományos visszapillantó tükör egy hibalehetősége helyett lesz vagy öt, ráadásul az eddigi megoldás is ellátta a feladatát.

  Nem képesek felfogni, hogy pár évtizede lehet hátra az emberiségnek, ha veszünk vissza DRASZTIKUSAN a fogyasztási szokásainkból, és nem hagyjuk abba a pazarlást.

  Hajszolják a profitot, Az egyetlen szent céljuk a gazdasági növekedés, és nem érdekli őket, hogy a gyerekeik, vagy az unokáik semmit sem élvezhetnek ebből a mérhetetlen luxusból, mert bár lesz körbekamerás, "önvezető" (LOL) autójuk, életterük már nem marad.

  És "az úri közönség táncol"...