8
  • Akva
    #8
    "ki kell várni, hogy valóban történnek-e visszaélések"

    Nem kell kivárni semmit, mert BIZTOS, hogy történnek. Más kérdés?
  • ostoros
    #7
    A mesterséges intelligencia egy PORNOGRÁF eszköz, amire az E-péniszt (Applenél Ipenis) lehet rángatni.
  • dyra
    #6
    "de azt tévútnak gondolta, hogy a kontinensen összegyűjtött adatokat csak az európai felhőrendszerekben lehetne tárolni"

    ez valami vicc?
  • wraithLord
    #5
    "Feltette a kérdést, hogy az adatok tárolása miért lenne kevésbé kockázatos az Amazon vagy a Google németországi szerverein, mint az egyesült államokbeli számítógépein."

    Hát pl. azért, mert az európai szerverek Európában vannak? Pl. Trumpli és/vagy haverjai nyugodtak kapcsolgathatják Murikában a netet, az minket nem fog érinteni? Vagy azért, mert Európában más törvények vannak, tehát más törvények vonatkoznak a szerveren tárolt adatokra is? Amikor mindenki határokban gondolkodik még a nettel kapcsolatban is, amikor mindenki ott baszik ki a másikkal, ahol lehet, amikor mindenki olyan hülye a "kibervilághoz" mint a segg, nem értem, mit nem lehet ezen érteni. Ez az ember vagy naív, vagy képmutató, vagy schizofrén és a jövőben él.

    Amúgy a tök gondolta volna, hogy az AI csak egy eszköz.

    Egyébként úgy néz ki a fószer, mint egy Michael Keaton jóllakott óvodás edition. :D
  • gombabácsi
    #4
    majd az ai-ban is lesz
  • kvp
    #3
    A pali lathatoan csak a technikai reszet nezi a folyamatoknak, de a politikai/demokratikus resze nem erdekli.

    Az adattarolas peldajanal nem akarja felfogni, hogy a helyben tarolt adatok felett a helyi kormany es kozvetve a helyi emberek rendelkeznek. Ha kell erovel. Valoszinuleg az amerikai allam nem jarulna hozza, hogy a nemet hadsereg vagy civil lakossag barmikor is bemenjen 'rendet rakni' egy amerikai adatkozpontba. Nemetorszagban erre lehetoseguk es joguk van. Jelenleg meg nincs vilagkormany.

    Az MI eseten meg jol lathatoan keveri a techinka hasznalatat az MI hasznalataval. Az MI pont a gondolkodo embereket szoritja ki, azt az egy reteget akikre eddig minden diktaturanak szuksege volt es akik meg tudtak donteni a rendszereket. Az emberek a technikat es a kozossegi termeszetes intelligenciat hasznaljak a kormanyzatok ellen. Amit allit nyilt csusztatas es tavolrol nezve emberiseg ellenes viselkedesnek tunik.
  • esztyopa
    #2
    De vannak benne etikai/erkölcsi gátlások./Már akiben/
  • gombabácsi
    #1
    az ember is csak egy eszköz...