5
 • mitrop
  #5
  (a regi 2G-s 1200-9600 baud-os vonalkapcsolt GSM-es netet mar beszuntettek par eve a 3G megjelenesekor, a 2.5-3G-re is ez a sors var)

  Én nem értek hozzá, és nem is akarok kötekedni, de biztos vagy ebben?
  Csak azért kérdezem, mert a 15 éves 2G-s Nokia 6230i-m és a családban a 14 éves 2G-s Samsung x160 tökéletesen teszi a dolgát ősrégi Westel 900 domino kártyákkal.
 • VolJin
  #4
  Ez meglepett. Azt hittem PCM a beszédátvitel, és ettől független másik réteg az internet.
 • kvp
  #3
  "Az 5G amúgy is csak sziget szerűen lesz elszórva a rendszerben, forgalmas helyeken növelné a kapacitást"

  Az 5G magasfrekvencias resze igen, de a terv az, hogy a teljes 2.5-3G-s savot atallitjak 5G-s protokollokra. Tehat marad a 900 Mhz-es vezerlocsatorna, hozza cellankent 1-2 veszhelyzeti audio csatorna es minden mason csak internetet adnak. A hagyomanyos hivasok pedig ugyancsak az interneten, 5G-s technologiaval mennek. Ez azt jelenti, hogy a mostani vezerles-audio-internet csatorna felosztasbol a teljes audio savot is a net kapna meg. Igy gyakorlatilag ahol nem kell nagy kapacitas, ott csak szoftvert vagy max. bazisallomas router-t kell cserelni, az erositok es az antennak megtartasa mellett, megis none a savszelesseg es csokkenne a kesleltetes. Audio hivast ugy is egyre kevesebb ember indit, a 2.5G-3G-s netet hasznalo modemek es telefonok meg elobb-utobb kikopknak. (a regi 2G-s 1200-9600 baud-os vonalkapcsolt GSM-es netet mar beszuntettek par eve a 3G megjelenesekor, a 2.5-3G-re is ez a sors var)
 • Cat #2
  Az átlagfelhasználó leginkább videócsetnél és mobilos online játéknál látja előnyét az alacsony lagnak, de a milliónyi, mindössze néhány kbyteot forgalmazó masina sokkal fontosabb. Gondoljunk csak az online pénztárgépekre, a bank- és egyéb automatákra, a közművek meghibásodását vagy a parkolók foglaltságát jelölő rakott szenzorokra. (Az önvezető autózás olyan távol van, hogy szerintem addig 6G is lesz.)
 • lipovics
  #1
  Igazából nincs szükség az 5G-re, ki kellene építeni a 4G-t rendesen..

  Az 5G amúgy is csak sziget szerűen lesz elszórva a rendszerben, forgalmas helyeken növelné a kapacitást, lehet majd a közlekedési csomópontokon tölteni a kecskepornót.