6
 • Sequoyah
  #6
  Mire te kizarod a Facebookot, addigra ok mar rendelkeznek az adataiddal, es reg keso...

  Egyebkent pedig ez egy captive market, mivel mindenki mas is a Facebookon van, igy magaddal szursz ki ha te nem vagy rajta, es kimaradsz mindenbol. Lehet van aki ennek ellenere is otthagyja a Facebookot, de a tobbseg marad, es ezzel a ceg visszael.

  Egy ilyen visszaelest csak az allam tud megfekezni. Vagy direkt modon, sajat maga rendszabalyozva a cegeket, vagy indirekt modon, megfelelo torvenyeket hozva, amik alapjan a maganemberek perelhetik a cegeket.
 • Sydra
  #5
  Háhh! Ekkora marhaságot! A facebookot bármikor kizárhatom az életemből, az államot nem. Erről ennyit.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2020.02.12. 19:28:28
 • ostoros
  #4
  Az is különbség, hogy az állam fölött, mint választó van befolyásod. A magáncég fölött nincs.
 • Sydra
  #3
  "mennyivel jobb egy "gigavállalat"ra bízni ezeket a dolgokat"
  Az a különbség az állam és a vállalat között, hogy az egyikre önként bízod az adataidat a másikra meg nem. Ha a facebookban nem bízol ne használd. Vagy csak olyan dolgokat tegyél fel oda, amit nem baj ha látnak.
 • Yagami
  #2
  " Wray hozzátette, hogy a Facebooknak nem szabad egyedül döntenie arról,...."

  Nyilván, mivel továbbra is ők akarják eldönteni :D És tényleg előhúznak ilyen "gyerek"kamukat, eszméletlen. Nem lenne semmi gond a "zaklatókkal", ha a csimoták normális nevelést kapnának és az első ilyen gyanúra azonnal rohanna apucihoz/anyucihoz. Helyette persze inkább Fornite-creditért meg hasonlókért rohan hozzájuk, de ez már egy másik történet. Szóval ja, nem szeretnék ezek ha kiesne a kezükből az irányítás, más kérdés, hogy mennyivel jobb egy "gigavállalat"ra bízni ezeket a dolgokat, mint ahogy tettük azt a Google-lel.
  Utoljára szerkesztette: Yagami, 2020.02.11. 12:48:05
 • Sydra
  #1
  Ja, bármilyen gazemberséget akarsz politikusként elkövetni hivatkozz a gyerekekre vagy a terrorizmusra.