22
 • M2 #22
  Ha a Garminod annyit tudna, mint az Apple Watch, akkor az is egy nap alatt megadná magát.

  Értelmetlen és primitív faszméregetés, amit művelsz.
 • NEXUS6
  #21
  Xiaomi Mi8 nálam használatban +4 napot is kibír. Most viszont, hogy állandóan be van kapcsolva a BT viszont csak másfél. De kell mert az okosórám állandóan a kezemen van. Azt viszont 3 naponként veszem le tölteni. ;)
 • Vata111
  #20
  Nekem is Xperiam van hasonló tapasztalatokkal.
 • Tinman #19
  3.5 nap?

  Sony Xperia Z1C-m 4 év után 5 napot bírt, úgy, hogy használtam alap dolgokra, új korában 7-et! Most A lassan 2 éves S7-esem dettó 5 napot bír általános dolgokra használva.

  A legjobb az Apple Watch... azt büszkén lehet tölteni naponta, én meg töltöm a Garmin sport/okosórám hetente, de úgy, hogy futásra + zenére is használom. LOL.
 • KisKZ
  #18
  "..Semmi értelme a szabványosításnak, most az usb-c van kikiáltva királynak, lehet hogy 2 év múlva már más lesz - kivéve ha valam idióta szabályozással gátolják a fejlődést. .."

  Azt ugye el sem lehet képzelni, hogy (ahogy sok más esetben is) közösen kidolgozott ujabb és ujabb szabványok mentén, akár külön, de akár közösen fejlesszenek ugye?
  A szabályozás nem feltétlen azt jelenti, hogy gátolják a fejlődést. Sőt! Kifejezetten előnyös is lehet.
 • 74auriga
  #17
  "ha PS4 konzol DS4 kontrollerét Qualcomm QC2+ -os gyorstöltővel tölti valaki, akkor 3 töltés után lehet benne aksit cserélni"
  Én állandóan gyorstöltővel töltöm mindkét kontrollert! Mióta megvan nagyjából 50-60 alkalommal voltak töltve és az ég világon semmi baja egyiknek sem. Igaz van olyan is, hogy a fiam a PC-n játszik vele, akkor a gyorstöltés nem játszik, a PC szép komótosan töltögeti.
 • dyra
  #16
  Nekem meg két hétig az Androidos ha nem használom! A tiéd meddig? :D
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.01.27. 21:13:51
 • Probatbicol
  #15
  Az iphone 11-em 3 és fél napig bírja egy feltöltéssel, a Te telefonod meddig ? :) Üdvözlöm az olvasmányélményeidet !

  @bunny: úgy van ahogy gondolod, már most is bármilyen usb-ről tölthető, szabvány usb a kábel vége, az 1,5 €-s szivargyújtóról is tölthető vidáman.
  Semmi értelme a szabványosításnak, most az usb-c van kikiáltva királynak, lehet hogy 2 év múlva már más lesz - kivéve ha valam idióta szabályozással gátolják a fejlődést.
 • mumoka 2012
  #14
  ha a cég így háborog be kell tiltani a telefon árusítást pár hónapra és + 1-2milliárd- ra meg büntetni és a gond megoldva.
 • NEXUS6
  #13
  Olvasmányélményeim szerint az Apple termékek általában gyengébb akksi idővel rendelkeznek, korlátozottabb az adat/tartalom-átviteli képességük, mint adott kategóriában más rendszereké. Szal, ha az a felhasználói élmény, hogy a mobilitás kimerül a töltőtől töltőig módban, és ha esetleg otthon hagytad a sajátod, akkor rágod a kefét, hogy az akksi hazáig kibírja, és akkor ezt nagyban rombolhatja egy meggondolatlanul elkapkodott egységesítés, ha gyak bárkitől tudsz megfelelő töltőt, vagy kábelt kapni. XD
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2020.01.27. 19:10:13
 • bunny
  #12
  Mellesleg az apple-nek most épp igaza van, plusz a lightning tényleg jobb csati mint az usb-c. Elég lenne csak azt mondani, hogy minden kábel végződjön a túlfelén szabvány USB-ben, és minden eszköz még az apple is tölthető legyen bármely random usb aljzatos töltővel. Nem tudom az apple ezt tudja-e most, niccs almám, kell-e speckó töltő vagy csak kábel.
 • dyra
  #11
  Na hát ilyen dolgokon fog elakadni a világban a CO2 csökkentés. Min is vitatkozik most az Apple? Egy szaros kábelcsatlakozáson.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.01.27. 18:30:09
 • passatgt
  #10
  https://www.alza.hu/olcso-usb-kabelek/18842908.htm#f&cst=0&cud=0&pg=1&pn=1&prod=&parc324=4954&sc=1546
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #9
  Ez már nem játszik, régóta vannak jó minőségű ócsó kínai kábelek is, meg tudták oldani a chip-et.

  Type-C sem fenékig tejfel. Szabvány szerint 56K ohm-os ellenállást kell építeni a csatlakozóba, na már most 200Ft-os kábelekben olyan nincs. Xiaomi telefonhoz adott kábelben sincs. A gond akkor kezdődik, ha valaki Xiaomi telefon Type-C kábelével szeretne Type-C laptopot tölteni...
  Egy micro > type C átalakító is, amiben benne van az ellenállás, Kínából rendelve is minimum 6-800Ft. Huawei telefonokhoz sem szabványos átalakítókat mellékelt a gyártó, más eszközzel annak is füst lehet a vége.


  Micro USB-t is lehet rosszul implementálni. Pl. ha PS4 konzol DS4 kontrollerét Qualcomm QC2+ -os gyorstöltővel tölti valaki, akkor 3 töltés után lehet benne aksit cserélni ^
 • Fura Alak
  #8
  3k? Az kevés lesz....
 • gombabácsi
  #7
  hú, remélem sikerül neki! én imádom az ilyen gigacégeket mint az apple! nehogy már országok mondják meg hogy egy gigacég mit tehet és mit nem! így sosem hodiccsa meg az emberissség az üröt!
 • Macropus Rufus
  #6
  akkor ő ne álljon be a sorba. Ki a fenét érdekel ez az Almás cég? Akkor ne álljon be.
  Aztán majd kompatibilitási gondok miatt úgy is be fognak állni. Lásd: nem kell mini jack, mert mi a [email protected] is kellene. Aztán kiderült, hogy az Almás arcok is előszeretettel hallgatnak jack-en muzsikát...
 • Caro
  #5
  Á, dehogynem fér bele.
  Csak ki kell találni, hogy ez a "felhasználói élmény fokozása miatt" van, vagy egyéb marketing bullshitet :)
  Az USB-nél sem volt példa nélküli, hogy egyes eszközökhöz nem voltak jók a normál kábelek...
 • Kissssss0 #4
  csak háromezer??? én többet is kinéztem volna ebből a tolvaj cégből.
 • nlght
  #3
  Mert a szabadalmi trollkodása nem gátolja az innovációt? Lásd levédett téglatest alakzat...
  Remélem taknyosra szopatják az applet!
  A haszonkulcsáról még nem is szóltam, múltkor rendeltem 2 kábelt és egy átalakítót, egy magyar kisnyugdíjas havi költségvetésének a fele el is ment rá, miközben a gyártási költsége lehet kb 8-10 dollár.
 • tom_pika
  #2
  Kereslet-kínálat. Ősi törvény. Ha van aki ezt keresi, akkor el lehet adni felnyomott áron is...
 • takysoft
  #1
  Ebben amúgy van igazság.

  De nem emiatt akarták ezt :D
  Azrét akarják, mert akkor milliókat kubnának a kábeleken. Ugyanis minden lighning kábelben van egy kis chip, amitől a telefon tudja, hogy a kábel eredeti. Type C szabványba ez nem férne bele.

  És em tudnának 3 érezért eladni egy 200 forintos kábelt :D