9
 • csigafi #9
  Hát ezen jót nevettem :-). Na de igazábol engem is érdekelne a válasz.
 • levideo
  #8
  "hogy az edzés elvégzése nélkül is szinte azonnal jobb eredmények jelentek meg."
  Ez legyek esetében mit jelenthet ??
 • end3
  #7
  Ez csak arra lenne jó, hogy az utóbbi évtizedben a silány minőségű táplálékot fogyasztók egyre nagyobb tömegei reményre jogosító "rehabot" kaphassanak.
  (Vagy csak egy jó üzlet marketing kampányának nyitó felvonása..!)
 • grobs
  #6
  Izma minden mozgó embernek van. A túlsúlyos embereknek általában sokkal több izma van mint a normál súlyúaknak. A legtöbb ember nem azért sportol, hogy izma legyen hanem azért, hogy jól nézzen ki.
  A cikkben is benne van, hogy ez a "tabletta" annak lesz jó akinek mozgáshiány miatt sorvadnak el az izmai. gyk.: A szervezetünk ha tartalékból akar energiát nyerni akkor elsősorban izomból teszi, mert könnyebb mint zsírból. Mozgás nélkül nincs izom stimuláció, ezért a szervezet szép lassan "megeszi" az izmokat. Ez a tabletta hiába növeli valamennyivel az izmot, a zsír takarni fogja, ergo nem fogsz jobban kinézni, csak nagyobb leszel. Annyit biztosan nem tud edzés nélkül stimulálni, hogy fitt külsőd legyen miközben tonnányi zsír ott lifeg rajtad. Elektromos stimulációval egyébként most is elég jól karbantartható lenne a fekvőbeteg, csak általában van ezer más baja, hogy ne legyen triviális telepakolni elektródákkal minden nap, minden izmot.
 • csigafi #5
  Hát gondolom sok tv előtt pöspedő ember álma lehet egy ilyen tabletta.

  "A részletes anyagban arról olvashatunk, hogy eddig legyek és egerek bevonásával folytattak kísérleteket, hogy jobban megértsék a természetes eredetű Sestrin fehérje szerepét,"

  Na igen az emberi szervezet roppan hasonlít egy légy szervezetéhez. :-)

  Hát nem tudom de ha nem mozgásra lenne az ember teremtve akkor nem lenne keze, lába. Sőt szerintem akik ilyen tablettán fognak élni azoknak nem is lesz idővel a mutáció miatt.

  Egy ilyen kutatás max arra lehet jó hogy akiknek betegség miatt sokat kell feküdni ne sorvadjanak el az izmai.
  A mozgást nem szabad kiváltani semmi ilyen mesterséges marhasággal. Hiszen a mozgás élteti az embert. Betegek is általában nagy többségben azok szoktak lenni akik mozgásszegény élet módot élnek meg teli nyomják a szervezetüket minden féle marhasággal amiket az emberekbe sulykolnak. Főleg a reklámok sokan meg se nézik mik a mellékhatásai annak amiket a reklámok belemosnak az emberek agyába. Az durva hogy már mindent tablettákkal akarnak kiváltani, megoldani.
  Szánalmas ez a világ. Valahogy meg kéne állítani ezt népbutítást de nagyon.
 • Sequoyah
  #4
  Azt azert tartsuk eszben, hogy az edzesnek vagy 100 fele hatasa van. Ha ez a tabletta sikeres, es a tudomany segitsegevel elertek azt amivel a kuruzslok evtizedek ota csak hitegetnek, akkor sem valtja ki mind a 100-at, csak egy reszet.

  Szoval annak aki amugy nem sportol, annak oriasi segitseg lesz ez. Aki sportol, az sportoljon tovabb, mert az meg mindig tobbet er.
  Es lesz egy reteg aki abbahagyja a sportot es atter a tablettara. Na az o egeszseguk ettol rosszabb lesz mint volt. Talan az idonyereseg miatt meg igy is megeri neki? Sokaknak nem, csak a listasag gyoz.
 • Astrojan
  #3
  Sestrin2 Human

  http://www.rcsb.org/3d-view/5DJ4/1
  Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2020.01.18. 20:07:33
 • gombabácsi
  #2
  az elején még "viszonylag egyszerű tabletta" a végén meg bonyolult fehérje...
 • ostoros
  #1
  Ez komoly segítséget nyújthat az űrhajósoknak. Már csak a csontritkulásra kell valami hasonló, és jelentős részben ki van küszöbölve a súlytalanság egészségi hatása.