20
  • UUUU
    #20
    Izlések és pofonok. Számomra a Joker például, egy rossz Taxisofőr remake volt.
  • ostoros
    #19
    Neked pedig az a javaslatom, hogy keress más hozzászólásokat, amelyekkel egyet értesz.
  • nkmedve
    #17
    Egyetértek.
    Az SW9-nek rengeteg gondja van (a TLJ esetéből "okulva" valószínűleg a Disney nagyon durván beavatkozott a vágásba azok után, hogy már alapból nagy volt a kapkodás) de az év legrosszabb filmjének nevezni nagyon szélsőséges nézetnek tűnik nekem. Mint minden SW részben (beleértve a Baljós Árnyakat is, ami helyenként egy kriminálisan rossz film szerintem) ebben is volt annyi pozitívum ami kiemeli a legrosszabbak közül.
    Nekem mindig furcsa az, amikor valaki csalódik egy filmben és onnantól számára az lesz a legrosszabb alkotás valaha, mellőzve minden objektivitást és józan észt. Sajnos az SW fanok egy jó része ilyen szélsőséges, és ez szerintem egyáltalán nem tesz jót a franchise-nak.
  • end3
    #16
    Egyébként meg nem értem, az ember nem csak 1919-ban "világra jött" filmeket néz az adott évben. Nekem piszok jó "mozis év" volt, néztem vagy 300, megfelelő szempontok alapján kiválasztott, eddig még általam nem látott filmet... - Közülük csak kevés volt, amit mellényúlásnak értékelnék.., - a 2017 után elkészült mozik egyébként legtöbbször már egy egészen új filmkészítő generáció által készítettek, más tapasztalatok alapján és más igényekre gyártódtak. - A NETFLIX meg a többi új streaming-szolgáltató saját gyártású filmjeit meg éppen a TV nézők igényeire szabott minőségük miatt számomra nézhetetlenek is. Igénytelen sablongyárak limitált költségvetéssel és technikai megoldásokkal, gyenge rendezőkkel, vágókkal és színészekkel. (Igazából mindegyik adásidő-kitöltő szolgáltatás és nem valódi mozi!)
  • end3
    #15
    "Star Wars: Skywalker kora már megkapta a Legrosszabb film címét," - Hogy mi van? Az IMAX-ben néztem meg, - teltházzal, - és végre az előző részekhez képest nagyon jól szórakoztam. - Van látvány és van dinamika. J.J. ismét meghaladta önmagát, bár eddig sem ő rendezte a legrosszabb akciómozikat. - (Mondjuk az első hét mozibevételei alapján nem egy nézőriasztó alkotás, - ha jól emlékszem a világon összesítve 550 millió dodó..!)
  • kalapos01
    #14
    De hogy ontopik is legyek: 5 mozifilmből, amit megnéztem, 4 nagyon jó lett egy meg közepes - ennél többre nem láttam érdemesnek elmenni a vélemények alapján.

    Hogy milyen volt 2019 filmes szempontból? Gőzöm sincs. Muris, amikor valaki 10 vagy akár 50 filmből azt hiszi, hogy meg tudja állapítani ezt. Ilyenkor általában az emberek (tisztelet a kivételnek!) csak a saját nyomorukon siránkoznak.
  • kalapos01
    #13
    A javaslatom: érdemes dolgozni a filmes ízléseden, és akkor azon fogod kapni magad, hogy azt kommenteled, hogy piszok jó volt az adott év. És akkor megint jövök majd kommentelni, hogy rohadtul nincs így, mindössze arról van szó, hogy te ezzel nem a filmes kínálatot minősíted, csak azt, hogy szuper filmeket nézel, hogy szuper a filmes ízlésed, hogy a szuper filmekre ülsz be. És ami szar, az nem érdekel valamiért. Attól, hogy zseniálisan választasz filmet, még lehet szar egy év.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2020.01.05. 14:18:19
  • kalapos01
    #12
    Te ezzel nem a filmes kínálatot minősíted, csak azt, hogy szar filmeket nézel, hogy szar a filmes ízlésed, hogy a szar filmekre ülsz be. És ami jó, az nem érdekel valamiért.

    Teljesen érthető, hogy dühös vagy magadra. A javaslatom: találd meg a jó filmeket. Rengeteg nagyon értékes és nagyon szerethető, szuper szórakoztató darab is volt. Alapvetés, hogy nem a blődli vígjátékokra kell beülni, hanem a zseniális komédiákra. Nem is értem, hogy miért az érdekelt téged, ami degeneráltaknak való. Biztos vagyok benne, hogy sok ilyen film volt, de az ilyeneket nem lenne logikus messzire elkerülni?
  • Relixo
    #11
    Ilyen volt 2019, filmes szempontból .....
    Megmondom én milyen volt SZAR. Ennyi.
    Értékelhetetlen blődli vígjáték volt minden! (na jó nem minden de a 98%-a)
    Az összes mozifilm arról szól már,hogy vicces,baromkodó és jópofa. Legyen az horror vagy akció totál mindegy a degeneráltaknak csak dőljön a sok fingós poén miközbe megmentik a világot meg a macsónak vélt über gagyi beszólások.
  • IMYke2.0.0.0
    #10
    Heath L. Jokeretol a hideg is kirazott... Es nem azert, mert egy akkora "szineszisten" jatszotta (akit posztumusz istenitettek egi magassagig), hanem mert olyan szar volt.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.01.04. 19:07:53
  • KoLaMan
    #9
    Egyszerűen muszáj reagálnom Ender Wiggin első posztjára, és az arra kapott - nem éppen kirakatba való - válaszokra.
    Ender Wiggin posztja azon kevesek közé tartozik, amik után tudom, hogy noha a filmes ízlésem terén az erős kisebbség tagja vagyok - azért nem vagyok egyedül. Gyakorlatilag minden észrevételével egyetértek (már ami filmet láttam). A rá kapott válaszok nem őt, hanem az íróikat minősítik. Csak mert valakinek nem tetszett a Joker, az már érzelmileg visszamaradott, és inkább ne is járjon moziba...? Hát, hmm, OK, értem én, hogy van akinek tetszett (illetve nem értem, de elfogadom), de miért kell azt sértésként felfogni, ha valakinek nem tetszett, és sértéssel védekezni? Érthetetlen számomra az a mentalitás, ha valaki egyszerűen képtelen kezelni mások eltérő véleményét.
    Én személy szerint a Joker nézését kétszer hagytam abba, és végül nem kevés kínlódással csak azért néztem végig, hogy autentikusan tudjak véleményt mondani róla. Nem azt mondom, hogy vacak film (noha ez a meggyőződésem), csupán nekem marhára nem tetszett. És ahogy én tiszteletben tartom mások véleményét, ízlését, kéretik az enyémmel ugyanezt tenni.

    A cikkírónak meg: Joaquin Phoenix és Heath Ledger művészien drámáztak a karakterrel (tisztázzuk: mindkét színészt nagyon is szeretem, szerettem) és ugyan lehetnek a kritikusok szerint ők a képzeletbeli Joker-trónon, ellenben Joker valódi, és hiteles karakterét Jack Nicholson ragadta meg a legjobban, és játszotta el a tőle megszokott színvonalon.
    Utoljára szerkesztette: KoLaMan, 2020.01.04. 16:06:40
  • Bazsa20
    #8
    Engem nem kell sajnálnod, sajnáld magadat hogy nem vagy képes teljes szöveget értelmezni átvitt értelemben, csupán a szó szerinti fordításban próbálsz jeleskedni. Ha sikerrel jártál volna a néhány soros véleményem elsajátításával, akkor megfejtetted volna, hogy én pont nem azok közé tartozom, akiket te nagyképű módon úgymond lesajnálsz... A probléma ott kezdődik meglátásom szerint, hogy elvesztél a felesleges részletekben, miközben a lényegi elemeket nem sikerült kikódolnod. Akkor most ki sajnáljon kit? Az ismerőseimet pedig felesleges szintén szapulnod, mivel éppúgy nem ismered őket, ahogy engem sem.
    De ha már leragadtál a részleteken, azért azt hadd említsem meg, hogy pont olyan nemzetek fiait sikerült az imént felsorolnod, akik köztudottan átlagon felüli pozitív életszemlélettel bírnak. Egyébként meg nem én találtam fel a spanyol viaszt, magyarán ez a meglátás eleve nem tőlem ered, hanem nálam sokkal okosabb társadalomkutatók értékelik az elmúlt több száz év történéseinek nemzetekre és azok nemzedékeire gyakorolt hatását.
  • tom_pika
    #7
    "legtöbbünk örök elégedetlen szinte mindennel" - sajnállak akkor téged és az ismerőseidet, vannak másféle magyarok is (meg másféle németek, angolok, portugálok stb stb is, már ha érted mit akarok mondani)
  • Bazsa20
    #6
    Toy Story 4? Frozen 2? Azért szerencsére a nemzetközi sajtót és filmes szakmát komolyabb hozzáérték alkotják.
    Az új Star Wars, mint a 2019-es év legrosszabb filmje??? Nooormális? Még ha néhány "kritikusnak" nem is jön be, azért ennyire elragadtatni nem kellene magunkat.... Oké értem én, hogy magyarok vagyunk, legtöbbünk örök elégedetlen szinte mindennel, ami él és mozog, de azért ennyire lehúzni több, mint erős tragikomédia. Engem konkrétan pont az hozott közelebb a legelső Star Wars epizódokhoz és magához a feelenghez, hogy visszahozták Dark Sidioust. alias Palpatine-t, akit ugybár a legelső részben ismerhettünk meg anno. Különben is a Jediben fullra komolytalan az a bizonyos jelenet és sokkal inkább tudható be hihetetlennek és képtelenségnek, amikor ezt a hatalmas nagyurat, a létező legnagyobb sötét urat ugyebár, magát a Császárt csak úgy lehajít a mélybe egy hozzá képest úgymond senkiházi Vader és ennyi... Volt nincs hatalmas Sith császár... Na ne már! Miközben még a kispályás Leila is tud röpülni az űrben, ha a helyzet úgy kívánja...Tehát Dark Sidious visszatérése szerintem abszolút jogos és helytálló, továbbá jót is tesz a Star Wars 9. részének, hiszen vele kezdődött a saga első része és vele is zárult az utolsó. Nosztalgikus és összekötő is egyben. Meg hát eleve Snoke kiebrudalása után, mégis ki lehetett volna nála hitelesebb nagyobb főgóré? Összegezve Palpatine személyét, ha már annyira meg kellett volna némelyek szerint halnia a Jediben, nos én úgy gondolom, ha valaki, hát ő pont van akkora főfő, hogy ezt a 9. részben történt összecsapást is simán túlélje és szerepeljen majd valamikor a későbbiekben még a soron következő epizódban....
    Egyébként összességében szerintem ez a jelenlegi befejező rész ízesítette meg az előző kettő hiányos ízvilágát, ezzel állt össze és vált teljessé az a silányos és zavaros, az "igazi" Star Wars filmekhez képest méltatlan és érdektelen lötyi, amit a 7-ben és a 8-ban éreztem.
    Végül emlékezzünk csak, hogy a kis takonyorrú Luke is honnan jött és a Jediben végül hová jutott? Rey, Poe és a többiek is senkiként elindulva, ebben a szériában végül szintúgy részeseivé válhattak az adott kor legnagyobb űrcsatájának, ahogy korábban a fiatal Luke is. Tetszett a hasonlóság, ami a 4,5,6-ban egyszer már lepergett és kivégeztetett. Szubjektív vélemény. Nekem bejött és messze nem vagyok egyedül.
  • gombabácsi
    #5
    "Ha a filmnek nem Joker lenne a címe és nem DC alternatív univerzumban játszódna, akkor is ekkora siker lenne?"

    nem lenne ekkora siker, de ugyanilyen jó film lenne...
  • NEXUS6
    #4
    Ebből is látszik, hogy egy ilyen lista elég szubjektív. A legrosszabb filmekkel kapcsolatban a cikkel egyetértek, mégha pl a Csárli angyalait elve meg sem néztem. A legjobbakból sem mindet láttam. De az Alitát idevenni, azért kis túlzás nálam. A Bosszúállók legutóbbi reinkarnációja meg esetemben kb a méla undor szintjén van. Nem mondanám olyan rossz filmnek, mint a Szkályvókör korát, de egy pillanatot nem tudnék megemlíteni belőle, amiben 1000 %-ban biztos lennék, hogy ebben volt, vagy valamelyik előző részben!

    Az általad felsorolt filmek pozitív és negatív minősítésével is általában egyetértek.
    Pl. az Ad Astrát illetően. Egy nagy döbbenet az egész: látványos, Brad Pitt jól játszik benne, mégis az első pillanattól felcsúszott a szemöldököm és a végéig úgy maradt, hogy hát ez meg mi a szentxar akar lenni!?

    Joker.
    Itt vitatkoznék, de a fentiek miatt nem hiszem, hogy kéne. Inkább csak leírnám az álláspontomat, nem azért mert meg akarlak győzni.
    Ha a filmnek nem Joker lenne a címe és nem DC alternatív univerzumban játszódna, akkor is ekkora siker lenne? Hát jól nem! Todd Philips, meg Joaquin Phoenix gyak marketingnek használta a figurát, a nevet, hogy csináljanak egy közepesnél jobb, perifériárakerültkisember-megmacsósodik-ésodabaxavilágnak jellegű filmet. Felvállalták, hogy minden HC DC rajongót magukra haragítanak, de az emberek nagyrésze még is értékelte ezt a svindlit. Köztük én is.
    Miért? Mert az emberek nagyrésze, szerintem nem rajong különösképp az egységnyi sugarú, 1 millió példányban kinyomtatott, kartonpapírból kivágott karakterkért, amilyenek a képregényhősök. Ezért siker a Deadpool is, mert önreflexív, mert nem jó, vagy rossz, inkább átlagos, és ez ad neki egyfajta felfogható mélységet. De szerintem a Marvel univerzum megjáccósabb, műmájerebb részét is Tony Stark, a maga felkonvertált 2,5D figurájával viszi a hátán! Meg az, hogy viszik ezt is egy könnyedebb irányba. Ha nem is izgulja végig az ember, mint egy fan, de legalább jól szórakozik rajtuk.
    A DC egyrészt csinált egy Shazamot, ami ugyan ezt a fenti receptet követi. Meg megcsinálta a Jokert, amiben viszont a filmjei nagyrészére jellemző darkos/depis vonalat nyomta addig, hogy egyszercsak 3D lett ez is. Fingós, böfögős, röhögős filmet könnyű csinálni, ha nem jön be, akkor a rajongóknak lehet magyarázkodni, hogy ugyan már, csak vicc volt! Nade fullba nyomni a kretént, azt tudjuk, hogy elég kockázatos, és a bevállalóssságot, meg az egyfajta igényességet én azért értékelem.
  • lac coo
    #3
    Azta..! Szerintem ne is járj inkább moziba ! :D
  • hawkie22
    #2
    Azért mondjuk a Jokert lerosszozni, az azért érdekes. Valszeg egyszerüen érzelmileg nem vagy elég érett hozzá.