17
  • Blage7
    #17
    Rendben, az ajtót azért csukd be magad után Dulifuli.
  • ostoros
    #16
    Ja. Tőled óvják a gyerekeket a szülők. Nem is akarok VELED beszélgetni...
  • Blage7
    #15
    Persze, lehet ezt is mondani, ha semmi értelmeset nem tud mondani az ember... Isten ments, hogy rendes beszélgetést kezdeményezzél. :)
  • Blage7
    #14
    És ahogy én mondtam, nem is meggyőzni akarlak a saját igazamról, hanem leírtam a véleményemet. Ez hadd ne legyen már probléma egy nyilvános fórumon.
  • ostoros
    #13
    Hagyd a fenébe, defiant 2 a srác...
  • Macropus Rufus
    #12
    "Nem írtad hogy nem érdekel mások mire alapozzák a véleményüket? Akkor miért mondtad, hogy "Hibába hozod a számokat meg az értékeléseket"?"
    ezek a számok akkor is egyéni vélemények. Neked tetszik. Nekem nem. És ebben a számok sem fognak meggyözni engem, mert az ízlésemet nem lehet azzal befolyásolni, hogy a vásárlók 80%-a szerint atomsirály a játék. És sztem a te véleményedet sem az értékelés alakítja ki vagy valamilyen kritika. Ez max. abban segít, hogy egyáltalán ki akarod-e próbálni vagy sem. Aztán a próba után kialakítod a véleményed.
    Ezért írtam az első hsz-ban, hogy felesleges ízlésben vitázni. ;)
  • Blage7
    #11
    Amit a kritikákban és értékelésekben olvashatsz, az valóban egyéni ízlés és vélemény. Ugyanakkor ezeket nem azért publikálják hogy Téged vitára hívjanak ki vele, vagy mert szerintük ez az univerzális igazság, hanem hogy kielégítsenek valamiféle olvasói igényt, akik tájékozódni akarnak mielőtt megvesznek valamit, legyen itt szó játékról, zenei albumról, mozijegyről, akármiről... Ha úgy látják, hogy a többség jó véleménnyel van róla, akkor nyilván ők is jobban fognak hajlani arra, hogy befizessenek rá.
    Valóban, szó szerint nem írtad le, hogy Téged nem érdekel mások véleménye, ugyanakkor ha azt mondod hogy egy olyan cikkhez ami mások véleménye alapján készült felesleges behozni mások véleményét, az tükrözheti azt, hogy Téged nem érdekel mások véleménye. Ha nincs igazam vagy félre értettem valamit, akkor világosíts fel, érvekkel, ne csak azokat emeld ki a mondandómból amibe bele akarsz kötni. Egy vélemény cserének nem kell mindenképp vitának lennie, nem tudom miért erőlteted ezt a kifejezést.
    A számok pedig jelen esetben csak a példa kedvéért vannak ott, nem tudom Te továbbra is melyik mondatomban találod meg azt, hogy én ízlésről akarok vitázni. Ugyanis egyáltalán nem akarok, de ezt talán már negyedjére vagy ötödjére írom le.
    A rád eső rész szimplán csak annyi amennyit írtál. Hogy szerinted okos ember ne vitázzon illetve hogy tartsam meg magamnak a számokat és ne akarjam az igazam erőltetni. Ami eddig sem történt meg, szimplán csak leírtam, hogy hogyan született meg ez a lista. Továbbra sem írtam sehol, hogy egyet kell értened vele és hogy nekem van igazam. Te viszont többször is leírtad, hogy "ne vitázzak", ugyanis ezek szerint számodra a vélemény nyilvánítás egyenlő a vitázással és ha azt akarod hogy ne vitázzak, akkor nyilván azt akarod maradjak csendben. Más logikus magyarázatot nem találok rá, de újból megjegyzem, elmondhatod nyugodtan ha nincs igazam.

    Nem írtad hogy nem érdekel mások mire alapozzák a véleményüket? Akkor miért mondtad, hogy "Hibába hozod a számokat meg az értékeléseket"?
    Ha hiába hozom, akkor ez csak azt jelentheti, hogy nem érdekel. De nyilván megint csak én adom a szádba a szavakat...
    Az utolsó megjegyzés az nem rád vonatkozott, az egy általános megállapítás volt a részemről. Tarthatod vergődésnek amit leírtam, szíved joga, én ettől nem fogok nehezebben aludni. Megindokoltam mit miért mondtam, de világosíts fel nyugodtan ha tévedtem. De egyelőre azon kívül, hogy szerinted csak hazudok meg vitatkozok más ízléséről, (ami még mindig nem történt meg) meg a tényen kívül hogy a másik fél irányába még mindig nem tettél semmilyen megjegyzést (holott ő konkrétan kimondta már több cikk alatt is, hogy aki másképp gondolkodik, az hülye) azon kívül Tőled még nem láttam viszont ugyanezt. Persze nyilván ez sem igaz, csak gyerekes viselkedés, de ahogy mondtam, cáfolj meg ha nincs igazam.
  • Macropus Rufus
    #10
    "Az meg hogy Téged nem érdekel mások mire alapozzák a véleményüket (számok és értékelések ugye), csak simán hülyének nézed őket mert nem úgy gondolják mint ahogy Te, az szerintem nem rólam állít ki bizonyítványt."
    Okos ember nem fog ízlésbeli vitákba belemenni -> egy bizonyítvány rólad
    Nem illik olyanokat állítani amit csak te képzelsz oda és senki nem írt le, de még a sorok között sem lehet ezt olvasni. -> még egy bizi rólad
    Továbbá nekem is a számokat hozod, első pont: ízlésben felesleges vitázni -> még egy bizi rólad

    aztán olvasom tovább amit írtál... te mond... te tudsz olvasni is? Ezt pl honnan a fenéből szülted:
    "Te és "ugh" pedig csak simán elintéztétek annyival, hogy hallgassak el, mert amúgy is le vagyunk fizetve, "
    itt most a rám eső részre gondolok. Kérlek fejtsd ki, hol volt ez az én szösszenetemben.

    "Az meg hogy Téged nem érdekel mások mire alapozzák a véleményüket "
    ilyet sem írtam... Édes Istenem, de egyébként kinek válaszoltál? :o

    "az csak vergődés."
    a vergődés az amit te csinálsz itt. Olyanokat adsz a számba amiket nem is említettem, kvázi hazudsz, csak azért, hogy neked legyen igazad. Ez nem kimondottan felnőtt emberre valló viselkedés.

  • Blage7
    #9
    Senkit nem győzködtem a magam igazáról, ezt le is írtam mind a két hozzászólásom végén,

    - "Megvan a jogod hozzá hogy ezzel ne érts egyet, mindenkinek meg lehet a maga véleménye."

    "Az hogy a játékmenet kinek mennyire jön be, az más kérdés."

    - de persze mindig könnyebb hülyének nézni valakit mint értelmezni a mondandóját. Sőt, ha a cikket normálisan végigolvastad volna, akkor látnád, hogy már az első mondatban benne van, hogy ÖSSZESÍTÉSEK alapján készült ez a lista, nem pedig csak egy random megmondó ember a hasára csapott és kiböfögött néhány címet. Ha mondjuk 100 emberből 80 azt mondja, hogy a játék jó, akkor nyilván nem az fog az első helyre amire csak 50/40/30 ember mondta hogy jó. A lenti úriember is ragaszkodhat a véleményéhez, miszerint az RDR2 egy szar játék, csak hát ha véleményt fogalmaz meg az ember akkor építse is fel valamire. Ha a legyek tudnának beszélni, ők is biztos elmondanák hogy nekik miért finom a szar, de ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy szerintem is finomnak kell lennie. Az meg hogy Téged nem érdekel mások mire alapozzák a véleményüket (számok és értékelések ugye), csak simán hülyének nézed őket mert nem úgy gondolják mint ahogy Te, az szerintem nem rólam állít ki bizonyítványt. Én leírtam hogy szerintem miért érdemli meg az első helyezést a játék. Te és "ugh" pedig csak simán elintéztétek annyival, hogy hallgassak el, mert amúgy is le vagyunk fizetve, amúgy is hülyék vagyunk, amúgy is telepes testűek vagyunk (ezt a mai napig nem tudom mit takar), meg amúgy is, tartsuk meg magunknak. Azt már csak suttogva jegyzem meg, hogy érdekes módon míg az én vélemény nyilvánításomat a legyek és a tehénszar esetéhez viszonyítod, addig a másik félhez egy szavad sincs, amíg ő mások véleményét próbálja támadni. Van egy sejtésem hogy miért...
    Dióhéjban (most már sokadjára): ha leírod, hogy szerinted egy játék szar ezért meg azért, az teljesen rendben van. Az vélemény. Ha meg csak ordenáré módon szitkozódsz és érvek helyett csak nekiesel a másiknak, az csak vergődés.
  • Macropus Rufus
    #8
    azért akár hogyan is nézzük, a listák csak egyéni ízlést tükröznek. És ugye ízlésben okos ember nem kezd vitázni. Hibába hozod a számokat meg az értékeléseket, azok mind egyéni ízlést tükröznek. Plasztikusabban fogalmazva: nem lehet olyan gázos az a tehénsz@r, hiszen több milliárd légy nem tévedhet, nem igaz? ;) azért te kihagynád igaz? :)
    Felesleges az igazadról bárkit is győzködnöd, ha ízlésről van szó.
  • Blage7
    #7
    Jól van, látom a stílus változatlan, megint nulla érv csak beszólogatás, kérdés kikerülése és a jól bevált "mer' mások is azt mondják" klisé. Meg az is jelzés értékű, hogy a "PC Master Race" megjegyzést is rögtön magadra vetted, holott nem neked lett címezve. De más cikkeknél is habzó szájjal esel neki mindennek és mindenkinek aki és ami a konzolokat említi valamilyen szinten (volt már erről egy szép beszélgetésünk, ott se tudtál a szarozás mellett semmi értelmes megjegyzést felvonultatni), úgyhogy nagyon meg sem lepődök.
    Értem én a szarkazmust, ha jól van időzítve. A te megjegyzésed csak szimplán értelmetlen, egy PC-s játéklista alatt olyanokat emlegetni aminek nincs vagy még nincs köze a PC-hez. Ezt pedig bemagyarázni annak, hogy "meg nem értett szarkazmus", elég gyenge próbálkozás, de erre is láttam már példát, hogy a saját hülyeséged azzal akarod magyarázni, hogy valami meg nem értett dolog.
    Azt írod a játék katasztrófa, már most sokadjára, sokadik helyen, de azt konkrétan nem írod le hogy miért. Felhozol pár dolgot, mint a "fika harcrendszer" (célzol és lősz, igen, ez már két dolog, kezdem sejteni miért nehéz neked), gyenge sztori (ez meg ízlés kérdése), mentési rendszer, hát az gyakorlatilag olyan mint bármilyen Rockstar játékban, ha eddig nem szeretted, ezután sem fogod, erre mást nem tudok mondani. De még ezeket az apró pontokat sem támasztod alá érvekkel, csak annyi hogy ez szar meg az szar és kész.
    Hidd el, a sajtó akkor is felpontozta volna, hogy ha nem Rockstar játék, mert ahogy mondtam, a játék gigantikus, még merem azt is mondani, hogy egy új etalon az open world játékok terén. Elérték, hogy a játék tényleg egy világnak érződik, nem csak azért van a hatalmas bejárható tér, hogy A-ból B-be haladás közben rácsodálkozzál a harmadik hegyre meg a negyedik erdőre is, hogy mekkora fasza, de közben nem történik semmi. A grafika is az egyik legszebb amit jelenleg open world játékban láthatsz és az, hogy ezt 6 (lassan 7) éves konzolokra is így meg tudták csinálni, az pedig mindenképp elismerésre méltó. Aztán ahogy mondtam, ott van a kismillió egyéb dolog amivel a fő történet mellett foglalkozhatsz. Kedvedre bejárhatod a vidéket, halászhatsz-vadászhatsz, lehetsz simán bandita vagy fejvadász, szerencsejátékozhatsz, foglalkozhatsz a lovaddal és a táboroddal, csinálhatod a tucatnyi melléküldetés valamelyikét, és így tovább, és így tovább...
    Ezt a normális rajongó dolgot nem tudom honnan veszed, nem is igazán tudom mit jelent, nyilván azt tartasz normális rajongónak aki veled ért egyet, a másik meg csak simán felült a hypenak, meg amúgy is hülye és "telepes testű". Szimplán csak dedós felfogás, de remélem azért a monitorra nem nyelveskedsz közben, az már tényleg fájna.
    A Rockstar-nál rájöttek hogy a sajtónak van ereje? Hát erre nem is tudom mit kellene válaszolni... A marketingnek és a sajtónak és a reklámnak van ereje? Ki hitte volna... Azt merné gondolni hirtelen az ember, hogy ezeket pont erre találták ki, hogy ösztönözzék az embereket valamire. És biztos lehetsz benne, hogy a Rockstar pont nem az a cég, akinek utalgatásra lenne szüksége ahhoz hogy a játékaikról beszéljenek. Talán ők az egyetlen olyan stúdió, akikre ebből az évtizedből úgy fognak emlékezni, hogy a játéktörténelem két legprofitálóbb és legösszetettebb játéka (GTA 5 és RDR2) is az ő nevükhöz fűződik, míg a Blizzard, EA, Bethesda, stb... háza tája manapság inkább a botrányoktól hangos. Akár tetszik neked az RDR2 akár nem, de a PC-s verzió 2019 egyik legjobban várt játéka volt, még amikor be sem jelentették, már akkor tele voltak vele a fórumok és a weboldalak. Látod, ezek a tények, nem pedig az, hogy szerinted mindenki hülye meg le van fizetve aki bármi jót merészel állítani a játékról.
    Nyitott szemmel kell járni, na ezt a tanácsodat saját magadnak kellene megfogadni leginkább, akkor Te is megértenéd, hogy miért van a játék ilyen státuszban. Anno az Elder Scrolls IV: Oblivion volt hasonló helyzetben, manapság csak mosolygunk a bugokon meg a technikai csetlés-botlásokon, de megjelenéskor új mérföldkő volt az RPG-k terén. Vagy a legelső Modern Warfare, ami új trendet indított el az FPS-k terén. Nem csak azt kell nézni, hogy maga a játék milyen, hanem hogy milyen hatással van az iparra. És ahogy mondtam, jelenleg az open world műfajban a RDR2 a legnagyobb hal, ezért is lehetett az év játéka. Megvan a jogod hozzá hogy ezzel ne érts egyet, mindenkinek meg lehet a maga véleménye. De remélem nem sértődsz meg, ha sokat nem adok a véleményedre, miután az csak annyiból áll, hogy "szar, meg mások is azt mondják hogy szar, meg amúgy is a rockstar is szar, te pedig telepes testű vagy". Végezetül ismételten felteszem a kérdést, neked mi az év játéka?
  • ugh
    #6
    En az rdr2-ot ps-en vettem meg es adtam el 3 ora jatek utan.
    Szoval a pc masterace "sertodes" kizarva.
    Egy katasztrofa az a cucc.
    Ha nem rockstaros szar lenne a sajto 5-6-ot adott volna neki a 10-bol.
    Normalis rajongok is azt mondjak max. 8 pont, de az is visitva.
    Az egesz ertekeles rendszer el van deformalva.
    "Barataink" reg rajottek arra a sajtonak van ereje (sajnos) es celszeru a leheto legostobabb emberekkel uzemeltetni, vagy csak neha jo helyre utalgatni.
    Ez teny.
    Csak nyitott szemmel kell jarni es barki lathatja.
  • ugh
    #5
    Nyilvan neked sokkal tobb eszed lehet ha nem erted a szarkazmust.
    Csak egy pelda volt hogy ezeket a listakat telepes testuek keszitik a fajtarsaiknak.
    Azaz pl neked.
  • Blage7
    #4
    A Metro: Exodus-ról nem tudok nyilatkozni, azzal még nem játszottam, a Fallen Order pedig valóban felférhetett volna a listára, de az első helyre semmiképp, legalábbis szerintem. Tisztességesen összerakott játék, de nem igazán nyújt olyat amit máshol még nem láttunk. Ez a baj a többi címmel is, a Modern Warfare újított néhány téren, de csak egy újabb név a sorban, a Borderlands 3 szintén "csak" egy folytatás, a Rage 2 sajnos szerintem ugyanúgy unalomba fullad mint az első rész, a Resident Evil 2 Remake pazar lett, de ez sem hozott sok újítást... A Red Dead Redemption 2 is egy folytatás, de annak gigantikus, néhol már talán át is estek a ló másik oldalára is a fejlesztők, de a kismillió lehetőség a fő sztori mellett, a grafika, az online multiplayer magukért beszélnek. És ahogy mondtam, az egyik legjobban várt játék volt, az internet tele volt vele. Nem hibátlan, voltak döccenések az indulásnál és ugye ott a sok "csakapécé" emberke akik sértődöttségből ekézik a játékot ott ahol tudják, de ez nem változtat a fentebb leírt tényeken (ez a "csakapécé" megjegyzés nem a PC játékosokra vonatkozik úgy általában, hanem a külföldről elterjedt "PC Master Race" féle agyhalottakra, mielőtt valaki félre értené).
  • Fbn Lx
    #3
    azért a metro exodus elfért volna a listán simán, vagy a star wars jedi fallen order, szerintem mindkettő veri ezen az 5-ös listán legalább a másik négyet.
  • Blage7
    #2
    Sok észre vall egy PC-s listánál a Sony-t meg egy olyan játékot emlegetni ami PC-re még nem jelent meg, látom továbbra is szakértő vagy. Szerintem jogos a Red Dead Redemption 2, mert idén szinte csak folytatások vagy remakek jelentek meg PC-re (néhány kivételtől eltekintve) és ezek között tagadhatatlanul a RDR2 volt a leggrandiózusabb, még ha nem is indult zökkenőmentesen a PC-s megjelenés. És valljuk be, ez volt az a cím amit rengetegen vártak PC-re. Az hogy a játékmenet kinek mennyire jön be, az más kérdés. Neked mi az év legjobb játéka amit nem rohantál rögtön refundolni?
  • ugh
    #1
    Nyilvan a loszarszimulator lett az egyik ev jateka a maga fika harcrendszerevel, gyenge sztorijaval es a fos rockstar-os mentesrendszerevel (save, kurvahosszu cutscene..)
    Szerintem kaphatott volna dijat a "halalos strand" is.
    Mert igaz, hogy szar, de sony meg hidejo kocsma.