5
 • xrt
  #5
  "...maradványát, a Proba-V megfelelő startjához felhasznált Vega-rakétát, pontosabban annak egy nagyobb részét, szeretné eltünteti az űrből, ehhez pedig szükség lesz egy komplex, komoly összeget felemésztő ..."

  No várjunk. Azaz ne. maradvány, tehát értéktelen. A ritka értékes dolgokat ugyan le kéne hozni az űrből, de nem az lenne az evidens, hogy az értéktelen, használhatatlan objektumokat egy EM kisülés után kilökjük az űrbe, akár rakétával? Mi akadálya ennek? A nem működő műholdakat akár a felső légkörből indított rakétákkal is számukra végzetes pályára lehetne állítani.
  Nem akarásnak nyögés a vége? Vagy csak pénzlehúzás?
 • fejlodes
  #4
  Teljesen egyetértek felemelő bejegyzésével.
 • felemelő
  #3
  Amíg valahogy nem sikerül (teljesen igazságos módon) a szemételtakarítás és feldolgozás költségeit azokra terhelni, akik megtermelik, addig nem is lesz megoldás.
  (Illetve járulékosan az így beszedett pénz nem szivárog el politikus és bürokrata zsebekbe a feladat elvégzése nélkül)
 • barret
  #2
  " Persze valahol el kell kezdeni, mert tényleg szemétdomb van odafönt (ahogy itt a Földön is). " Van egy olyan érzésem,hogy ott is sokasodni fog a szemét mennyisége,mint itt lent!
 • Thrawn
  #1
  Ezek a nagyobb darabok jól követhetők, a radarészlelés alattiak jelentik az igazi problémát, már néhány milliméteres is bajt csinálhat. Persze valahol el kell kezdeni, mert tényleg szemétdomb van odafönt (ahogy itt a Földön is).