29
  • no_way
    #29
    Ha szereted a Millennium Falcon-t és a 3D grafikát.
    What's inside the Millennium Falcon?
  • NEXUS6
    #28
    Hát én rosszabbra számítottam. Úgy a 3/4 részig olyan 7+ osztályzatot adnék rá, de nekem a végső csata, meg főellenséges harc nem igazán jött be. Az olyan 6 körüli nálam. Szerintem ezzel még mindig a legjobb film az új trilógiából, persze ettől még az egész NB II.
  • wraithLord
    #27
    Gondolom úgy érti, hogy az egyetlen visszajelzés a filmmel kapcsolatban, ami a stúdiónak számít, hogy vesznek-e jegyet rá az emberek, vagy nem. Ha nem is teljesen igaz, de nagyjából igen. Max., ha a kritikusoknak és/vagy a fanoknak nem jön be annyira, kevesebb pénzt tolnak bele, de akkor is lesz következő rész.
  • ostoros
    #26
    "De azért fizettél érte és csak ez számít."
    Neked.
  • zetortraktor
    #25
    De azért fizettél érte és csak ez számít. Ez az, amit nem értek, az első napos türelmetlen kirohanást és költést ahelyett, hogy az ember felelős döntést hozzon a pénzéről és az idejéről. De hát mások vagyunk.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.12.20. 15:49:03
  • wraithLord
    #23
    Hát ja.

    Igazából a The Last Jedi főleg kontextusban nézve rossz. Mégpedig az egész mozis Star Wars kontextusában nézve. Önmagában a sok "hülyeség" lehetne akár jó is, de nem tudom, hogy lehet vagy hogy lehet-e elvonatkoztatni...
  • kalapos01
    #22
    Nyilván, ha valaki ezt előre eldönti, akkor azzal nem lehet vitatkozni, de mindennél lehet rosszabb. Mutogatni a kritikusok mellett mondjuk az IMDB-pontszámra lehet, ami már most alacsonyabb, mint a Last Jedi esetében. Tudom, hogy ezt helyén kell kezelni, de ettől még konkrétum, mint ahogy az is, hogy sokak szerint gyengébb, mint a szerintünk jó Last Jedi, sokak szerint pedig gyengébb, mint a szerintük rossz Last Jedi. És olvasni véleményeket bőven arról, hogy sokak szerint jobb, mint a Last Jedi.

    És ezzel mit mondtam? Az ég világon semmit, csak vannak, akik szerint létezik valami közízlés, holott triviális, hogy minden filmet fognak emberek 1/10-re meg 10/10-re kihozni, vagy egymás alá, illetve fölé helyezni két filmet összevetésben. Gond akkor van, amikor valaki annyira el van telve önmagával, hogy a saját véleményét origónak tekinti, illetve ha fel sem merül benne, hogy más másképp is gondolhatja.

    "ez meg azon bukott be, hogy Johnson hülyeségeit próbálta helyrerakni."

    Más szavakkal: ha volt hülyeség benne, akkor az a Disney-é, mert ők adták mindenre áldásukat. Ha megpróbálnak valamit helyrerakni, akkor egy sokak, de a kritikusok által biztosan dicsért film esetében teszik, és innentől jön az érdekes kérdés, hogy miért? Nyilván a reakciók miatt. Ha pedig ez igaz, akkor elgondolkodtató, hiszen nem csak adják a lovat pár nethuszár alá, hanem saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt azzal, hogy nem felvállalni akarják azt, hogy valami nem jöhet be mindenkinek, hanem inkább mindenkit ki akarnak elégíteni. De talán hasznos lecke lesz, hogy így pont két szék közé estek. Mármint gondolom, mert eszembe sem jutna ilyen filmeket nézni.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.12.20. 11:07:33
  • wraithLord
    #21
    Kritikusi vélemények szerint lehet, hogy ez a leggyengébb SW film, de a The Last Jedi-nál rosszabbat vért izzadva se lehet csinálni. :D

    Nem láttam ezt a részt, és moziban nem is fogom megnézni, de a kritikákat elnézve ez meg azon bukott be, hogy Johnson hülyeségeit próbálta helyrerakni.
    Lett belőle egy jó kis Return of the Jedi másolat, ami a 7. részhez hasonlóan megint mindenféle fantáziát nélkülöz, csak most a szolgai másolás nem szimpla fan service, hanem tűzoltás. Nehogy belekerüljön eredeti ötlet, mert ha jó, ha nem jó, a fanok mérgesek lesznek. :D

    Szerintem elég volt a 8. részig megnézni ezt a trilógiát, hogy feltedd magadnak a kérdést, hogy ennek most mi értelme volt. :D Semmi.
    Sokan mondják, hogy a többi trilógia is szar (az eredetit is beleértve), és nem értik, most miért van "mindenki" kiakadva.
    Hát tegyük fel, hogy így van. De az előzménytrilógia és az eredeti trilógia konzisztensen szólt valamiről, és volt mondanivalójuk... :D
  • gombabácsi
    #20
    szerintem ez még csak nem is a pénzről szól. a disney tudatosan sárba tipor mindent. ez nihilizmus.
    de ahogy lejjebb is írtam: a disney nem képes eredetit alkotni, se olyat aminek van lelke. ezért a sw-t is lehúzta a saját szintjére, gazdasági okokból. így ugyanis nem látszik meg hogy a disney többi terméke egy nagy nulla vagy középszer.
  • molnibalage83
    #19
    Igen, röviden ez a kérdés. A pénznyomdán kívül mi a f*szról szólt ez az egész...?
  • NEXUS6
    #18
    Valamelyik kritikával az új trilógiával kapcsolatban elhangzott az az alapvető kérdés, asszem az OW kritikában, hogy akkor most mi a kisfaxomat is akartak ezzel a 3 filmmel egyáltalán mondani? Az előzmény egy jóképességű srác megcsúszásáról szól, az origi arról, hogy a fia, hogy segiti őt vissza, sajna csak halálakor, a jó oldalra (Lucas életrajzi aspektusaival bizonyos párhuzamot lehet találni a szituban, apjához való viszonyban).

    Erre itt van ez a trilógia, ami által a teljes sztori így teljes és akkor most miről is szólt ez egyáltalán? Van erre válasz egyáltalán, vagy a nagy fan-service közepette, meg Rájendzsonzon útkeresése alatt ez az apróság elsikkadt?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.12.19. 17:53:29
  • dyra
    #17
    Magyarba az elözőhöz képest már most jóval kevesebb. Az elöző résznél nem tudtam helyet foglalni a premier utáni napokban. Most meg simán menne. Az én városomban biztos, hogy jóval kisebb az érdeklődés.
  • kalapos01
    #16
    Mert a "rajongótábor" tagjai szerinted masszát alkotnak egyenszemélyiséggel és egyenvéleménnyel, nem pedig ahány ember, annyi gondolat. És feltételezem, a számok megbízható forrásból származnak.

    Először tényleg csak poénnak vettem a komment, de most esik le, hogy te teljesen komolyan gondolod, hogy túl sok embert vesztettek volna el. Még ha kevesebben is fogják látni (szerintem így lesz, bár utolsó részeknél sosem tudni), hihetetlen sokan megnézik. Mint ahogy a következő filmet is. Akár szerették az előző részt, akár nem. A rajongó az pont azért rajongó, mert nem a minőség érdekli őt, hanem csak a márkanév. TISZTELET A KIVÉTELNEK.
  • Vata111
    #15
    "apró, de annál hangosabban sipákoló kisebbség "
    Végül is csak a Disney-éra előtti rajongótábort veszítették el, igaz? Kinek hiányzik az a néhány millió / tízmillió ember.
    Ekkora baromságot, mint ez a cikk.
  • professional
    #14
    Pff...ezmivoltez? Jesszus! De azért nézzétek meg moziban, a hangok jók! :D
  • kalapos01
    #13
    1. Gondolom, pozitív előjellel írtad, mert végre eltűnnek az ilyen, premier előtti kamuszavazatok. Nem mintha számítana, de legalább nem premier előtt kamuznak, csak utána.
    2. Aranyosan naiv bármiféle negatív konnotációban "ipari termékgyárazni". Minden hollywoodi stúdió az. Az is az volt, amelyik csinálta az eredeti Star Warst. Meg azok is, akik SW-termékeket fejlesztettek rengeteg SW-fanatikus fejlesztővel. A világon semmi baj nincs azzal, ha valami "ipari termékgyár". És attól, hogy te ismersz pár "mocskos szar" terméket tőlük (elhiszem, hogy bőven van olyanjuk, ellenben elég nagy szívás lehet, hogy folyamatosan azokat fogyasztod (vagy szopod be), mert tele van a Disney rengeteg értékes cuccal is, csak azok lehet, hogy nem olyan divatosak, mint a Star Wars vagy a Marvel.
  • dyra
    #12
    Gratulálok!
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.12.18. 19:46:30
  • molnibalage83
    #11
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igen. Meglépték.
  • Dynamic
    #10
    Pont te drukklosz? Az elsők között fogod megnézni, csak hogy gyűlölködhess, hogy ez is milyen szar volt.
  • dyra
    #9
    "Rian Johnson nem simult bele a Disney-s és rajongói elvárásokba, és mert újítani." Index? :D

    Mert az biztos hogy FULL komolytalanná tette az egész filmet igaz előtte már az ébredő erő is szembe ment minden elvárással mert senki nem számított rá, hogy lesz egy harmadik mégbrutálisabb csodafegyver ami szokás szerint felrobban :D Ja meg egy megérősebb birodalom, az meglepett! A 6 végén azt hittem majd új történet kezdődik. Na a Disney ahhoz nem volt elég tökös.

    Itt meg ha meglépték Palpatin feltámasztását az meg már olyan szintre viszi a bohózatot, hogy egyben ki is nyírja a 4, 5, 6 történéseit. De igazából az 1, 2, 3 -ban történtekét is.

    Moziba nem nézem meg az hót zihej.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.12.18. 19:24:49
  • molnibalage83
    #8
    A 2. részben felbukkanó kis idióta lényeket is biztos magától találta ki és nem a disney féle marketing gépezet...
  • gombabácsi
    #7
    tegnap imdb-n 6.7-en állt 1000 szavazattal. aztán egyszer csak eltűntek a szavazatok. :)
    drukkolok hogy minél több ember ráébredjen hogy a disney egy mocskos szar ipari termékgyár.
  • cateran
    #5
    "Rian Johnson nem simult bele a Disney-s (és rajongói) elvárásokba"

    Nem, a lofaszt nem, te mi a tokomrol makogsz? Benyalt a langymeleg szarig...
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2019.12.18. 18:21:22
  • no_way
    #4
    "rajongók kiszolgálásával kapcsolatos törekvések"

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha tényleg visszahozzák Palpatine-t, azzal újra szemen köpik az eredeti trilógiát.
    https://galaktika.hu/kivalasztottak-anakin-skywalker/
    "... végül beteljesítse a jóslatot, és az Uralkodó elpusztításával egyensúlyt hozzon az Erőbe. Sajnos nem tudott felépülni a szerzett sérülésekből, de a végzetét beteljesítette. Anakin története a legérdekesebb hőseposzok közé tartozik, mivel nem csak a hős felemelkedéséről és bukásáról szól, de egyben arról is, hogyan talál vissza a hős a helyes ösvényre."
  • molnibalage83
    #3
    1. Nem vagyok SW fan. Ergo nekem lényegtelen. Én, mint csak filmet néztem meg.

    2. A D. féle elvárásokba belesimulhatott, nem nem rúgták ki látva, hogy mit rakott össze...

    3. A Marvel szériát sem nézem.
  • zetortraktor
    #2
    Nyilván bőven akadtak, akik hozzád hasonlóan vélekedtek, mindenki olvasott itt-ott netes reakciókat olyanoktól, akiknek nem tetszett, mert tény, hogy Rian Johnson nem simult bele a Disney-s és rajongói elvárásokba, és mert újítani. Nem is baj, ha lehet egészségesen vitatkozni a filmről. Más kérdés, hogy itt fura volt, hogy sokan toporzékoltak és kvázi kikérték maguknak azt, hogy egy filmkészítő nem a kedvükbe akar járni, de szerintem ez a rajongói elkényelmesedésről szól, hiszen a Disney a Marvellel is fényesre nyal bizonyos testrészeket.
  • molnibalage83
    #1
    A last jedi az kb. egy paródia szintjén volt már...