9
 • M2 #9
  Hogy lehettél ekkora paraszt, hogy egy drága sportórát vettél, mikor:
  "az izomrángásokat kimutatni egy 6.000 Ft-os eszközzel is lehet" és "aztán qrva nagy szoftver kell, hogy az ismétlődéseket jelezze".
 • Tinman #8
  Ahhoz aztán qrva nagy szoftver kell, hogy az ismétlődéseket jelezze... a Parkinson esetében az izomrángásokat kimutatni egy 6.000 Ft-os eszközzel is lehet még akkor is, amikor azok rendkívül aprók!

  Gy.k.: Egy újabb parasztvakítás parasztoknak. Ez továbbra is csak egy brutál gyorsan lemerülő túlárazott szar. (Mondom ezt úgy, hogy nekem egy 2x ennyibe kerülő sportórám van.)
 • rebekakocsis
  #7
  Ne haragudj, de ez nem stimmel. Mármint az , hogy az orvosok pontosítanak a gyógyszerek adagolásán. Tapasztalatból mondom , mert ebben dolgozom. Pl. azt sem veszik figyelembe, hogy milyen az adott beteg súlya, metabolizmusa, életvitele. Pedig nem mindegy. Felírnak 5mg-os vérnyomáscsökkentőt és megnézik mi történik, ha nagyon lemegy akkor 2,5 lesz, ha nem akkor 10. Ugyan ez van parkinson esetén. Igen valóbal hullámzó a betegek állapota, de az összes betegünk ugyanannyi tablettát vesz be 90 éves 80kg-os és a 75 éves 50 kg-os is.
  Úgyhogy ez is valszeg parasztvakítás.
  Esetleg a korai szakaszban, fiatal betegeknél (40-50 év között) van esetleg értelme, akik eleve használnak okosterméket, bár ők meg még képesek felismerni és kezelni a tüneteket. Időskorban meg egyszerűen képtelenség kivitelezni a többi társbetegség mellett(demencia pl.)
  Szóval lehet , hogy a szoftver lehet , hogy fog működni és az is lehet , hogy értékes adatokkal fog szolgálni, de a végfelhasználók ebből vajmi keveset fognak kamatoztatni, addig amíg az orvosi gyakorlat nem változik, mármint pl. valósidejű gyógyszeradagolás. Azt meg mivel invasiv beavatkozás, nem igazán szerencsés egy biztonságilag aggályos szoftverre bízni.
 • M2 #6
  A hardver által közölt adatokat fel is kell dolgozni. Ezt a feldolgozást végzi az, amit úgy hívunk szoftver.
  A szoftvert nem varázslók szülik meg egy szeánszon, hanem kutatások és fejlesztések hosszú folyamatában készül el.
 • Tinman #5
  A filléres szar órákban is ott van már ezer éve a gyorsulásmérő, amivel pl. az alvás közbeni mozgást is monitorozzák. A kb. 5.000 Ft-os Xiaomi is képes erre. Konkrétan mp-re pontos grafikont kapsz arról, hogy a kezed, mennyire mozgott. Egy fokkal komolyabb órákban ott a giroszkóp is. A kettő használatával ezer éve monitorozható a kézmozgás.

  Ez az óra a kór kezelésében semmit nem tud segíteni, a beteg életminőségének javításában dettó nem. Olyan általános faszságokat írtál ide, mintha Apple boltod lenne...
 • M2 #4
  Végre egy újabb Apple hírre beírhatta, hogy fúúúj Apple. Erre jössz és elrontod az örömét. Mi értelme lesz így az életének? Ebbe nem is gondoltál bele!
 • Ulthanito
  #3
  Meg pár hülye is van, akinek az értő olvasás nem megy.

  Az írás nem szól arról, hogy az óra majd diagnosztizálja a Parkinson-kórt.

  "Ezen segíthetnek a viselhető termékek, amelyek képesek a mozgási rendellenességek folyamatos észlelésére és dokumentálására. Az így megszerzett adatoknak köszönhetően az orvosok pontosabban határozhatják meg a gyógyszeradagolást és elektronikusan feljegyezhetik a tüneteket, valamint a betegség lefolyását."

  Azaz, az óra a kór kezelésében, és a beteg életminőségének javításában segíthet azáltal, hogy a megfelelő medikáció mellett a betegek jobban tervezhetik meg napi rutinjukat.
 • barret
  #2
  Miért ne? 1 milla euró vigaszdíjat fizet az aPPLE minden hibás diagnózisra nem igaz?? :)
  Utoljára szerkesztette: barret, 2019.12.09. 21:53:58
 • Tinman #1
  Amikor egy Parkinsonos keze remeg, már rég diagnosztizálták. Persze lesz pár hülye, aki ennek is bedől.