6
 • defiant9
  #6
  Csakhogy az EU többet exportál mint importál, ráadásul az EU importban jellemzőbb a kicsi de annál nehezebben helyettesíthető fejlett technológia(elektronika pl.), mint az exportban(sajt vagy autók)

  Tehát a folyamat végén az EU szív nagyobbat, és ezt Trump is tudja. Azért nem reménytelen a helyzet, az EU helyében szépen elmennék a Kínaikkal izibe tárgyalni, na az nem igazán tetszene a jenkiknek ha keresztbe tennénk a kereskedelmi háborújuknak.
 • end3
  #5
  Ha harc, hát legyen harc! - Meglátjuk mire mennek ott a tengerentúlon a saját dolláros pénznyomdájukkal és előbb-utóbb magukban.
  Utoljára szerkesztette: end3, 2019.12.05. 09:13:53
 • TokraFan
  #4
  Átfogó szabályozásra lenne szükség, mert az ilyen adok-kapok megoldások mindenkinek csak ártanak. Emlékeztetnélek, hogy az online kereskedelem nem kizárólag az USA felé irányul, a másik legalább ekkora szeletet a kínai cégek hasítják ki, mint pl. az AliExpress és társai. Azok sem kevés pénzt lapátolnak ki, hozzáteszem, az USA-ból is!
 • dyra
  #3
  Bele kell állni, zsákszám viszik kifelé a lovét adó nélkül. Ilyen nincs. KB az Európai a legnagyobb piacuk.
 • noland
  #2
  Innen Európából nézve lehet ilyennek tűnhet a helyzet, de amonnan már egészen más a leányzó fekvése. Gondolom ezen techcégek most a vállukon fogják vinni, nem lesz ebből böri...megmarad vágy szintjén.
 • Macropus Rufus
  #1
  "Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból és Németországból származó árucikkeket is."
  az unio helyében én már azon ügyködnék, hogy olyan fogást találjak a jenkiken, hogy amíg élnek nem felejtik el soha. Ha jól tudom az a bibi, hogy ezek a techcégek nem igazán fizetnek adót. Ezzel a lépésével Trump egyértelművé tette, hogy ő azt támogatja, hogy csaljál adót. Mondjuk ős is pont ilyen. Meg még hülye is hozzá. Ezért lesz ő az első elnök akit kvázi kirúgnak és még lehet böri is lesz neki kilátásba helyezve. Na akkor legyen nagy pofája.