11
 • Szefmester
  #11
  Kit carokat már most is vehet bárki. Kapsz pár raklapnyi alkatrészt, egy kiadós kézikönyvet majd rakd össze. Ha meg kész és közben vezetted a naplót mit és hogy, akkor a vizsgáztatás is olcsóbb és könnyebb. Sőt! kisrepülőt is lehet így vásárolni és építeni, de ott a motor már egyben jön. Azt nem merik összerakatni a júzerrel.
 • zola2000
  #10
  Az létezik, csak még eléggé tiltják, ha létező pénzt nyomtatsz, ha nem létezőt azt szabad csak meg kell győznöd a boltokat hogy fogadják el, a bitcoin és hasonló nyomtatott "pénzek" nyomtatóinak ez sikerült szóval nem reménytelen a helyzet :)
 • _svd_
  #9
  Sajnos nem ennyire egyszerű a történet.
  Minden díszítőelem módosítja a jármű vezethetőségi tulajdonságait. Az elmúlt évszázad vége felé, a motorkerékpároknál terjedt el egy plexi szélvédő. Betiltották a használatát, mert egy sebesség tartományban irányíthatattlanná vált a motorkerékpár.

  A ma Európában forgalomba helyezett járművek esetében a gyártó garantálja a biztonságos vezethetőséget, a megengedett maximális sebességig ami a jármű tulajdonságainál fel van sorolva.
  Az ettől eltérő alkatrészekre típus bizonyítvány vagy típus módosítás szükséges.
  Amerikában meg senni. A vezető felelőssége a jármű állapota.
 • barret
  #8
  Én a nyomtatott pénzt várom,nem kell szarozni a termék legyártásával. Kinyomtatom a megfelelő mennyiségű pénzt,és megveszem a kiszemelt cuccot :)
 • zola2000
  #7
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Amerikában is majdnem olyan népszerűek a Samsung mint az apple mobilok ... Sok Samsungos ott azt sem tudja mi az hogy Android lol

  A xiaomi/Huawei ott nem létezik
 • csicso82
  #6
  A nyomtatott cipő elterjedésére várok már, nem kell a méreteken vekengeni csak egyszerűen tökéletesen illeszkedő kényelmes cipő lesz a lábadon.
 • kvp
  #5
  Karosszeria elemekrol van szo. Nem teherviselo, diszito burkolati elemekrol. Ez ugyanugy elterjedhet mint ahogy az egyedi telefon elo es hatlapok elterjedtek. Csak eppen manapsag amerikaban mindenki iphone-t vesz, abbol meg nem sok valasztek van. Persze a tokok egyediek, tehat ugyanugy ha pl. valaki majd vesz egy Tesla pickup-ot, akkor olyan formaju diszitest aggat ra amilyet nem szegyel. Ez bizonyos keretek kozott jelenleg is teljesen legalis.

  Viszont a cikkben emlitett nyomtato a gyaraknak keszul, tehat leadja valaki a rendelest a kivant karosszeria darabok listajaval es a gyarban osszerakjak neki. Csak a gyar sporol a szerszam es raktar koltsegen. A gyakorlatban persze sokkal olcsobb a tomeggyartott es megfelelo marketing (lasd Apple) mellett meg nepszerubb is.
 • _svd_
  #4
  Európában nincs vagy csak korlátozott mértékben van jövője ennek a megoldásnak. Minden egyedi megvalósítást engedélyeztetni kell. Az államokban a jármú használója felel a jármű megbízhatóságáért és biztonságáért. Ezért sokkal szabadabban lehet átalakítani a járműveket illetve ujjat létrehozni.
 • Ender Wiggin
  #3
  És akkor miként fogják a törésteszteket végezni, ha millióféle anyag és nyomtató jelek meg a piacon? Meg összefogom-e tudni szerelni a nappaliban? Meg mi lesz a motorral? Az önmagában elég bonyolult, még akkor is, ha megveszed egy ládában és csak be kell tenni... És akkor még a futóműről nem is beszéltünk, vagy az elektronikáról, kenőayagokról...
  A fenti gép meg még csak nem is praktikus.
 • NEOreg3
  #2
  I would download a car.
 • Cefet
  #1
  Igen, "hamarosan" valósággá válhat.