121
Half-Life Alyx
 • priluki
  #121
  hát ez nagyon nagy !!!
 • Evoluti0N
  #120
 • mulli1986
  #119
  Aki nem látta volna humiariban :D
  Khmm. Ezt hogy csinálod meg egér billentyűvel??
 • mulli1986
  #118
  Nem, hanem hogy a beszűkült periférikus látás klausztrofóbiás tüneteket okoz, amit szorongani kezdesz --> horrorjátékoknak egyből egy jó alap
 • lwb
  #117
  Hogy van periférikus látásod? :D
 • mulli1986
  #116
  Akkor ezt leírhattad volna, mert én se tudtam :D
 • lwb
  #115
  Nem a játék FOV-ra gondoltam, hanem a valódi RL FOV-ra. Field of view: nem gamer értelemben, hanem szó szerinti értelemben. Hogy a szemüveg blokkolja a periférikus látásod, ez pedig hozzájárul a klausztrofób érzéshez. Az ember megszokta, hogy van periférikus látása, ha ettől megfosztják, az növeli a feszültséget.
 • priluki
  #114
  engedd el .. "egy születésétől vaknak se tudod elmagyarázni milyen a piros szín pl"
  Utoljára szerkesztette: priluki, 2020.03.31. 00:43:39
 • Evoluti0N
  #113
  Rift S 115 FOV, Index 130, monitoron FPS játékoknál sokban állítható, de az ideális olyan 90 körül van 16:9 képarány esetében. Szóval igazából VR-ban nagyobb a FOV.
 • Evoluti0N
  #112
  Grebbernek mindegy. Már leírta százszor száz helyre, hogy nem szereti a Half Life sorozatot és túl van hype-olva. Ő csak azért akarja játszani, h ezt is kipipálhassa, hogy megvolt.
 • lwb
  #111
  A játék nem ér semmit. A játékélmény, a gameplay, nem tudom máshogy leírni. A harcok egér-bill kombóval nulla kihívás, három zombi tántorog feléd és HL1-2-ben pisztollyal becsukott szemmel végzel velük. Itt kihívás. Azért, mert ott vagy, mert a VR szemüveg miatt kisebb az FOV-d, meg mert be vagy szarva mert a pofádba ugrik valami és kapkodsz, elejted a tárat, elfelejtesz csőre tölteni stb.
  Ez a kihívás benne. Ha mindez egy billentyű, mint egy egér-bill játékkal, akkor nincs meg ez a kihívás és egy kifejezetten gyenge játékélményt kapsz.

  De nekem mindegy. Miattam told egérrel meg billel. Aztán ne gyere vissza sírni, hogy ez micsoda szar volt. Azért volt szar, mert nem úgy játszottad, ahogy tervezték.
  Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.03.30. 22:29:34
 • grebber
  #110
  "Egér/bill kombóval kb. 0 lenne a kihívás." Erre írtam amit írtam. Össze Half Life erről szólt.
  Majd egérrel lesz megoldva a pázül ennyi.
 • Evoluti0N
  #109
  Na azért egy kérdés. Melyik korábbi Half Life játékban volt VR-os irányításra kitalált puzzle?
 • Evoluti0N
  #108
  Feladom.
 • grebber
  #107
  Minden amit leírsz az eddigi Half Lifeokat írja le..semmivel nem lesz ez másabb.. VR nélkül walking sim lesz? És rajtatok VR-eseken kívül ez a kutyát nem érdekli.
 • PhantomAss
  #106
  Egyébként vicces hogy azok fújolnak a legjobban akik szerint a vr
  a)egy hülyeség
  b)olyan mint a 3d tv el fog tűnni hamar
  c)csak a gazdagok engedhetik meg maguknak
  d)nincs rá tartalom
  Ha hülyeség ne vegyél, de akkor kimaradsz a játékból.
  Ha nem hülyeség akkor vegyél vr szettet.
  Ha nem engedheted meg magadnak az sajnálatos, de arról meg nem a Valve tehet.
  Én is sok olyan játékot ismerek ami konzol exkluzív, de tudomásul vettem és továbbléptem. Nem éhségsztrájkoltam a Sony központ előtt hogy igenis én is akarok játszani. És nem vettem konzolt hanem játszottam mással.
  Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.03.30. 21:24:54
 • Evoluti0N
  #105
  Ugyanez elmondható, ha VR nélkül játszod. Végigviheted egér/bill irányítással és kapsz egy valamennyire hasonló játékot, de akkor sem ugyanaz.

  #98 Meg annyit, h nem érted, h nem csak arról van szó, h FPS és lövöldözés? Azt persze, h lehet egérrel, meg billentyűzettel. Azt nem tudod megérteni, h az összes puzzle VR-os irányításra van kitalálva, ahogy a lőszer és a fejlesztéshez szükséges resin és egyéb cuccok keresése és lootolása is. Valamint, mivel VR-ban kb. úgy kell célozni és lőni, mint a való életben egy igazi fegyverrel (mínusz a visszarúgás és fegyver súlya), így az ellenségek száma és MI-je is arra van kitalálva. Ha túl nyomulósak és túl sokan lennének, akkor túl nehéz lenne. Egér/bill kombóval kb. 0 lenne a kihívás.
  Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.30. 21:23:48
 • Evoluti0N
  #104
  De hát, ha csak a sztori kell.
 • grebber
  #103
  Te is tudod hogy az nem ugyanazt mint amikor te tolsz valamit..

  #104: Akkor sem ugyanaz.
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.30. 21:04:51
 • Evoluti0N
  #102
  Akinek a történet kell, az végignéz egy kommentármentes végigjátszást Youtube-on.
 • grebber
  #101
  "A játék nem ér semmit VR nélkül" Végülis biztos nem ér semmit csak megismerünk egy új történetet amire az emberek ezer éve várnak. Azt a történetet ami ezer éve is VR mentes volt így itt se lesz másképpen.
  Akinek élmény kell veszi a VR bétát akinek történet is elég az majd tolja egérrel.
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.30. 20:33:19
 • lwb
  #100
  Lehet, hogy nem volt egyértelmű: ez nem Skyrim VR, ez nem Fallout 4 VR. Ez nem egy rendes játék VR verziója. Ez egy VR játék. Eleve annak készült, a játékidő nagy részét a VR-specifikus dolgok viszik el.
 • lwb
  #99
  A játék nem ér semmit VR nélkül. Lineáris, három fegyver van, nincs közelharc és 4-5 féle ellenség van összesen kb. Ráadásul rövid is.

  Olyan ez, mint pornófilmet nézni, de csak a történetért. Kivághatod az összes dugást, esetleg kapsz is majd valamilyen filmszerűséget a végén, de messze nem ugyanazt az élményt, amire kitalálták az elején.
 • grebber
  #98
  Hagyd nem tudják felfogni... inkább jönnek a butasággal.. hogy egy fps milyen lesz egérrel meg billel hát pont olyan amilyennek kell.
  Nem mellesleg itt a Valve köcsögsége ők itt most egy másodpercig sem játékot akartak eladni hanem a VR szarjukat. És egy "noname senki bebizonyitja" hogy márpedig VR nélkül is lehet tolni. Persze hogy lehet ,ahogy a létező összeset lehetne sima verzióba kiadni. Csak hát az árucsatolás nagy úr...
 • priluki
  #97
  hát skacok elolvastam itt az "ESZMECSERÉKET" :D régen mikor valaki megkérdezte milyen a vr .. azt mondtam nem lehet elmondani ki kell próbálni.. ugy se tudod olyannak megmagyarázni aki fikázza ,hogy mér jó.." hát ő látja a youtubon hogy szar a felbontás " :D Amugy én is azt mondom ez csak vr-be ér valamit anélkül nagyon lapos .. a "betegséget" meg meg lehet szokni ahogy a tengeri betegséget is .. valaki hamarabb valaki késöbb..
  Utoljára szerkesztette: priluki, 2020.03.30. 17:58:59
 • Dency
  #96
  HL fanok leszarják hogy mivel csak tudják játszani.
 • lwb
  #95
  Meg a játéknak kb az az értelme, hogy VR-ban csinálod, amit csinálsz. Ha leszedjük a VR részt belőle, akkor mi marad? Barnicle-ket lősz, headcrabeket, zombikat, combine katonákat stb. Mindezeket csináltad már 15 évvel ezelőtt is. Sőt, a többségét már az eredeti HL-ban is. Itt 3-4 zombi vagy headcrab támadása óriási feeling, mert ott vagy és szó szerint a képedbe ugranak, de mindez egy monitoron keresztül dögunalmas, láttuk már ezerszer.
  A játék lényege pontosan az, hogy a kezeddel megfogod a hullát és felmeled, megnézed, van-e nála lőszer. Ha mindez egy E-betű a billentyűzeten, akkor az egész lényege, értelme vész el.

  Biztos át lehet valahogy tenni fullosan VR-mentesre, csak épp az értelme vész el. Marad egy közepes és rövid (VR-os bénázás és nézelődés nélkül feleannyi idő a játék) shooter, ahol 20 évvel ezelőtti alapfunkciók is hiányoznak.
 • PhantomAss
  #94
  A mozgás a legkönnyebb része, viszont egy 2 dimenziós monitoron nem tudod lekövetni a 3 dimenziós mozgást amire a játékhoz szükség van. Az egész játék abból áll hogy fiókokban matatsz, üvegeket dobálsz, és 3d-s puzzle feladványokat oldasz meg. Ha erre kitalálnak valamit akkor végig lehet nyomni vr nélkül is. De egyelőre fogalmam sincs hogyan lehetne ezt egérrel megoldani.
 • grebber
  #93
 • Dency
  #92
  Már elérhető egy kezdeti mod amivel lehet játszani VR nélkül:


  http://www.mediafire.com/file/mc8x5scqora8uvk/hlvr-fakevr-bin.rar/file
 • lwb
  #91
  Én 2-3 órát játszottam egyelőre vele, de egyetértek. Nekem ez eddig a legjobb VR játék, amivel találkoztam. Örülök neki külön, hogy az oculus touch controllert jól kihasználja.
 • Evoluti0N
  #90
  14 óra alatt végigjátszva. Azt kell mondanom, h az eddigi legjobb VR játék, amivel játszottam.
  Hozza a kötelező Half Life minőséget: hangulat, történetmesélés, játékmenet, fantasztikus VR köntösbe bugyolálva.
  Nem tökéletes. Néhány szempontból talán visszalépés is néhány újabb VR játékhoz hasonlítva. Nincs közelharc. Az ellenségek nem reagálnak, ha különböző tárgyakkal megütjük őket, valamint a 3 fegyvert is kicsit keveslettem. Ezt a két apróságot leszámítva, azonban olyan minőséget kapunk, ami eddig VR fronton nem fordult elő. Sok a jó VR indie és AA játék, valamint néhány AAA is, de a Valve ezzel a játékkal olyan szintet hozott, amit eddig senkinek se sikerült VR-ban elérnie.
  Az a befejezés pedig. Hűű... Remélem, hogy nem kell újabb 13 évet várni a folytatásra.
 • grebber
  #89
  Moddereknek hála lesz itt billes egeres irányítás ebből is...
  Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.27. 22:54:10
 • TSL16b
  #88
  Én vagyok itt az egyetlen, aki szerint az „ellenszem”* aktuális fejlettségi fokáról szóló vita közben méltatlanul megfeledkezünk arról a csendes többségről, melyet semennyire sem érdekel semmilyen VR, ám egy új HL játékkal azért – már csak nosztalgiából is – szívesen eljátszogatnának?

  * „ellenszem”: Stanislaw Lem így nevezte a virtuális valóság megjelenítőjét az 1960-as években kiadott Summa Technologiae c. könyvében. Mielőtt még valaki a meleg víz újrafeltalálása okán nagy arcot villantana...
 • lwb
  #87
  Néztem róla yt-on összehasonlító teszteket. Nem vagyok egyelőre meggyőzve, hogy megéri ezt az árat az upgrade. Várok egy nagy áttörésre és szerintem az még az index sem hozta el.
 • Evoluti0N
  #86
  A játék agyon lesz modolva hamarosan. Egész biztos lesz köztük nem VR mod is. Kérdés, h meddig fog tartani, h minden játékmeneti elemet működővé csináljanak bill egérrel.
 • Kissssss0
  #85


  eddigi VR élményeim ide meg oda, én annak is örülnék ha kijönne a "non vr version" is valamikor a jövőben.
 • Evoluti0N
  #84
  Kopipaszta Rift S és Quest összehasonlítás tőlem másik topicból
  Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya.

  Rift S Csak PC-n használható. Quest PC-vel és különállóan is használható

  A Rift S-nek LCD kijelzője van és ezért a színek és a fekete nem olyan jó, mint a Questben, de az LCD kijelző miatt a screen door effect kevésbé jön elő, mint a Quest esetében, annak ellenére, h a felbontása kisebb. A Questnek OLED kijelzője van és ezért a színek és a fekete jobb, mint a Rift S esetében, de az OLED kijelző miatt a screen door effect jobban előjön, mint a Rift S esetében, annak ellenére, h a felbontása nagyobb.

  A Rift S esetében az IPD (szemek közötti távolság) beállítások szűkebb skálán mozognak és csak szoftveresen állíthatóak, a Quest hardveresen és nagyobb skálán. Így előfordul, h egyesek a Rift S-nél nem tudják beállítani akkorára, ami nekik ideális lenne.

  Árban a Rift S és a Quest 64GB-os verziója megegyezik, azonban, ha a Questet számítógépen (is) akarod használni és a hivatalos kábelt akarod megvenni mellé, akkor drágábban jön ki, mint a Rift S. Ugyanakkor olcsóbb, nem hivatalos kábelekkel is működik. Ha megfelelőt veszel, akkor ugyanolyan jól, mint a hivatalossal.

  A Rift S kényelmesebb, mint a Quest.

  Szerk: Amúgy, ami a felbontásokat illeti: Quest 1440 x 1600 szemenként, Index szintén, Rift S-ben csak egy kijelző van különválasztva és nem kettő van benne és az meg 2560×1440.
  Szerk 2: De amúgy jól tudjuk, h nem csak a felbontás számít bele abba, h mennyire jön elő a SDE. Ezért nincs fingja grebbernek.
  Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.03.27. 14:24:19
 • lwb
  #83
  A Quest tudtommal gatya minőség, csak ugye a szabadság, amit ad, azt kell megfizetni. Nem tudom, várok még egy generációt, addig jó lesz a Vive és a régi Rift is.
 • Evoluti0N
  #82
  Vive már sajnos nem nagy név a játszmában. Az Index a csúcs most, aztán a Rift S és a Quest a középkat. Azt hallottam, h a WMR headsetek se rosszak, különösen a Samsung Odyssey+, habár azokat még nem próbáltam.