48
 • defiant9
  #48
  Mivel a másik topic-ban úgy tűnik hogy a szereplésvágyadnak már nincs tere, így most visszanyitogatsz korábbi topicokat. Ebben én már nem vagyok partner, személyiségzavaraiddal menj pszichológushoz, kezeltesd magad, ezt tudnám javasolni.
 • Gravitoni
  #47
  A nagy munka az nagyon finom kifejezés , több száz éven keresztül készült volna , de a legnagyobb kövek szállítása , mozgatása és tükörsimára csiszolása az valódi , igen komoly rejtély tárgyát képezik.. ahogy mondtam a legnagyobb kövek alsó tömeghatára az 500 tonna, amiket a ma létező komoly teherbírású acélszerkezetes daruk is csak igen komoly rákészüléssel hajtanak végre ekkora tömegű tárgyak mozgatását, ráadásul nincs magyarázat sem arra milyen anyagból lévő tárgyakkal csiszolták tükörsimára a nagy felületű gránittömböket és főleg hogyan szállították el a 800 km-re lévő asszuáni kőfejtőből.

  Az ókori egyiptomiak, temetkezési kultusza, és a piramisok másolása az egy olyan valaha élt fejtett civilizáció másolása lehet, akiknek a valódi technológiája már a feledés homályába merült amikor az ókori egyiptomiak feltűntek a térségben.

  A "jövőnek való üzenés" amit az ősöktől tanultak , az lehet a temetkezési kultúrájuk alapja.. Gondold csak el, ha most beütne a Krack.. akkor egy pár (?) generáción belül újra elvadulnánk... vannak is erről jó sci-fi novellák, filmek (pl.: a WaterWorld Kevin Costnerrel) és egyéb posztapokaliptikus művek.. de az hogy "üzenjünk a jövőnek, a jövő emberének" az már eleve hasonló technikai fejlettségi szinten lévő emberek munkájára és jelenlétére utal.
 • defiant9
  #46
  Ha abból indulunk ki hogy valami isten komplexus az egész piramis alapja, akkor az sem kizárt hogy a hitvilág szerint ez nem valami verejtékes munkával épített épület hanem az örökkévalóságnak szóló magasztos sírhely, ami a legkevésbé kívánatos hogy eviláginak dokumentálják. Persze ha azt látnánk hogy a köveket valami fejlett technológával fargicsálták, akkor el lehetne gondolkodni, viszont azt látjuk hogy ezt bizony kézzel vésték, és Occam borotvája szerint a legegyszerűbb magyarázat az hogy ember alkotta az egész, nagy munka volt, de kivitelezhető.
 • NEXUS6
  #45
  "A néphagyomány, Manethón és Hérodotosz történeti munkái Kheopsz (vagy Szóphisz) nevéhez kötötték ezt az építményt, aki az ókori Egyiptom IV. dinasztiájának Hufu nevű uralkodójával azonosítható. Ezért nem tekinthető véletlennek, hogy nevét a piramison belül is megtalálták már a 19. században (Vyse). A hat feliratból négy kártusba írt nevet tartalmaz, mindegyik egyszerűsített, kurzív hieroglif jelekkel íródott, vörös tintával. E feliratokról újabban gyakran feltételezik, hogy hamisítványok, mivel olyan helyen vannak, ahol normális körülmények között nem láthatóak. Azonban a III–V. dinasztia egyetlen piramisában sincs látható helyen lévő felirat, ezért önmagában ez az érv nem állja meg a helyét, ráadásul Vyse valószínűleg nem ismerte a folyóírásos hieroglifákat. Ezek részben a munkavezető feliratai lehetnek arról, hogy melyik építkezésre kell vinni a szóban forgó kvádert,[1] részben viszont a minden korban fellelhető epigráfiai emlékekhez hasonló megörökítése az építésnek. Sznofru Vörös-piramisán a hasonló jelek datálva is voltak, amelyek az építés meglepően gyors üteméről tesznek tanúbizonyságot.[2] "
  Wiki
 • Gravitoni
  #44
  Az észérvek azt mondják hogy a Piramisokat magas technológiai fejlettségű emberek készítették az építés dátumának a jelzése miatt.. erre felsorakoztatott másodlagos bizonyítékok egész tömkelege áll rendelkezésre kontra a hivatalos mesével, hogy az ókori egyiptomiak építették fáraók tiszteletére.. ez minden csak nem észérv.. és 100 irányból lehet rommá verni, kezdve csak a legegyszerűbb kérdéssel:

  ha valóban az ókori egyiptomiak építették, akkor hol vannak a hierolglifák tízezrei, felsorakoztatva a piramisok belsejében a folyosókról? Hamár az észérveknél tartunk..
  Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.11. 22:15:36
 • defiant9
  #43
  Rendben, a kiegyensúlyozás szabadsága mindenki számára adott:)
 • NEXUS6
  #42
  Én meg azért rakom be minden cikk alá a hivatkozásaimat, mert a média kiegyensúlyozatlanul másról sem fröcsög, csak hogy minmeghalunk, meg a világ elleni legnagyobb bűn a CO2. Miközben ennek vannak azért más aspektusai is.

  Az egyensúlyt ebben a szituban, én úgy érzem, hogy nem nekem kell képviselnem, ha az már eleve el van tolódva.
  De ha gondolod, te felvállalhatod. ;)
 • defiant9
  #41
  Nem tudom milyen az etikus troll.
  A lám a magas CO2 milyen jó vs. lám az alacsony CO2 milyen rossz már nagyon aszimmetrikussá tette a hsz-aid üzenetét. Én csak némi egyensúlyt hoztam azzal hogy behivatkoztam a felnőttként miért is nem játszunk a tűzzel aspektust. Felelős ember nem szívesen rak olyan tűzre amit nem tud kontroll alatt tartani, akkor sem ha nagyobb tűz még több meleget ad.
 • NEXUS6
  #40
  Hmmm, ez is egy szempont.

  De sajnos ez az etikus-trollság lényege! ;)
 • defiant9
  #39
  "És én tolom túl?"
  Igen, az hogy más is túltolja az nem mentség.
 • NEXUS6
  #38
  Hmmmm. Én tolom túl? Érdekes.
  Az SG minden tudománnyal foglalkozó oldalán minden nap látsz 3-4 ilyen témájú cikket, és aminek nagyon áttételesen van köze ehhez, az is tartalmaz olyan felütéseket, ami erre szeretne utalni.

  Ha ezerrel menne a nukleáris technológia elleni kampány, akkor arról írnék kommenteket. Mert szerintem amire te valójában utalsz gonoszként, az a technológia maga, annak bizonyos ága, még ha ez nem is tudatosul ez az emberekben, mert megfelelően szelektált tények, vagy csak ijesztő fikciók mögé bújtatják. Nyilván van minden technológiának kockázata, de annak, hogy a 70-es 80-as években gyakorlatilag érzelmekre és félelmekre alapozva kampányoltak ezen technológia ellen, megakadályozták a régi, drága és nem biztonságos erőművek leváltását újakra, vagy megfelelő szintű modernizálását. Ennek egyik következménye volt így Fukushima is, és bizonyos szinten ennek következménye a szénerőművek mai napig meglevő dominanciája az energiatermelésben.
  Hiába folyt akkor is ezerrel a kampányolás ezerrel a nukleáris technológia ellen, akkor sem kaptak az emberek reális infókat erről, annak előnyeiről és valós kockázatairól.
  Most egy ugyan ilyen félelem kampány folyik ezerrel, a csapból is.

  És én tolom túl?
 • defiant9
  #37
  Gravitoni, az hogy az érvekkel szemben csak poénkodására futja az erősen arra utal hogy nincs érdemi válasz a tarsolyodban.
  Amazóniában ma is primitív szinten él a homo sapiens, nem szükségszerű a halászat-vadászat-gyűjtögetés szint elhagyása ilyen nagy időtávban sem, ha az adott csoport azzal tulajdonképpen elvan, fenntartja magát

  Nexus6 viszont kezdi kicsit túltolni ezt a magas CO2 jó és az alacsony szint a bajok forrása. Egy kontrollálatlan és kiszámítatlan felmelegedési folyamat egyben kockázatokat is hordoz. "Better the devil you know than the devil you don't" -> jobb ha nem piszkálunk bele olyanba amihez nem értünk és nem fogjuk tudni megjavítani ha elcsesszük.
 • Gravitoni
  #36
  Az hagyján utána meg a domináns hím párosodott a nőstényekkel. :)
 • Kelta
  #35
  Nagy bunyó lehetett a maradék csajokért :)
 • NEXUS6
  #34
  Majdnem kihalt az emberiség.

  Szal volt hogy 2000 főre csökkent a népesség. Ma egy átlag kínai mobilteló gyárban többen dolgoznak. Szal ekkora létszámra te hogy is alapítottál volna globális civilizációt, amikor az akkori viszonyok között jó ha a szükséges kaját összekaparták?
 • Savaran
  #33
  És akkor hova tették az eszüket, amikor ugyanaz a processzor járt bennük ami bennünk?

  Amikor elkészítették a befogadó képes hardwert, feltelepítették rá a szoftvert, ez történhetett.....
 • Gravitoni
  #32
  "...a Homo Sapiens csak pár 100 ezer éve jelent meg..."

  Áhháá !!! Csak? És akkor hova tették az eszüket, amikor ugyanaz a processzor járt bennük ami bennünk? Mit kezdtek vele ebben az utóbbi, "csak" pár százezer évben, mikor a mi "tudományunk" is kifejlődött potom 2ezer év alatt..
 • NEXUS6
  #31
  És akkor hogy visszatérjünk a cikkre is. Egy éve jelent meg az a tudományos cikk, amely azt fejtegeti, hogy a pli-pleisztocén kori nagytestű növényevők és ragadozók kihalása az Afrikai leletek elemzése alapján nem köthető egy eseményhez, vagy pl az ember vadászó életmódjához. Tekintve, hogy a kihalási hullám már vagy 5 millió éve tart, miközben a nagyobb vadak elejtésére képes emberfaj, a Homo Sapiens csak pár 100 ezer éve jelent meg.

  A fő ok valószínüleg a klímaváltozás és annak hatására a vegetáció megváltozása. Konkrét tényezőként a CO2 szint trendszerű lecsökkenését emelik ki az időszak elején jellemző 400 ppm-ről az ipari forradalmat jellemző 280, illetve az eljegesedések időszakában előforduló átlag 200 ppm-es szintre. Ennek hatására a korábbi erdős, dúsabb növényzetű területeken a füves szavannák jelentek meg, amelyek nem tudtak elégséges és megfelelő táplálékot biztosítani a nagytestű növényevők számára.

  Link
  Nyilván a kihalási hullámot a cikkben említett aszteroida becsapódás hatása és az ember vadászó életmódja gyakorlatilag megkoronázta, beteljesítette, aminek következtében ilyen nagytestű növényevők mára csak Afrikában és Ázsiában maradtak fenn sokkal kisebb egyed és fajszámban.
 • Gravitoni
  #30
  Én meg azt olvastam, hogy ha öreganyámnak, kereke lenne, akkor én volnék a kombínó..
 • t_robert
  #29
  én meg pont azt olvastam, hogy mai technológiával 1-2000 ezer ember 1-2 év alatt simán megépítene egy nagy piramist. Pusztán csak az kéne, hogy valaki rászánjon kidobni való pár milliárd dollárt..... nem a technika a gond, hanem a szándék és a pénz....
  amúgy nem kell hozzá 1-2 nagy daru simán megoldható több kisebb daruval is, melyek rétegről rétegre emelnék fel fokozatosan az építő anyagot. A 400 méteres felhőkarcolót se úgy építik, hogy egyben emelik fel az építőanyagot egy daruval 300 méter magasba. ahogy magasodik az épület úgy szerelik fel folyamatosan egyre magasabbra a kisebb darukat, melyek az épület szerkezetéhez vannak rögzítve kívülről
  [
  Utoljára szerkesztette: t_robert, 2019.11.08. 12:37:47
 • Gravitoni
  #28
  Ilyen pontosságú egybevágósági transzformáció aligha lehet véletlen.

  Egyébiránt a tények makacs dolgok. Van 3 nagy piramisunk amiknek rohadtul nem kéne hogy ott legyenek, amit a mai technológiákkal is brutális projekt lenne kivitelezni, még ha nem is lehetetlen. Hidraulikus gépekkel, elképesztően hatalmas cél darukkal acélból, speciális célszerszámokkal és célgépekkel, speciális alkatrésszel amik speciális anyagokból készültek amiket akkor még bőven nem ismerhettek. Még a mai technológiákkal is 20 éves projekt lenne, de az akkoriakkal az örökkévalóság.
 • Gravitoni
  #27
  " de csak a modern ember képes gyakorlatilag igazi kultúrát, művészetet elvont szimbolikus tárgyakat létrehozni. Erre utaló lelet nagyon nagyon kevés van, ami a korábbi emberfajokhoz lenne köthető, gyakorlatilag nincs is."

  Csakhogy Éva ősanyánk már 500 ezer éve kimászott a lyukból... és ő már ugyanolyan modern volt mint mi. De aki meg aztán tényleg totálisan ugyanolyan modern volt ná ők is már itt kolbászoltak 70000 éve .. szóval tényleg senki ne próbálja meg nekem azt beadagolni, hogy nem volt itt már sőt még több egymást követő , virágzó, majd kihaló civilizáció az utóbbi fél millió évben, mert a végén még el is találom hinni..
 • BladeW
  #26
  mást nem tudok már elképzelni...

  Ez csak azt bizonyitja, hogy baromi szegenyes a fantaziad.
 • NEXUS6
  #25
  Jó a cuccos mi? Küldenél nekem is? XD
 • NEXUS6
  #24
  "...valamint a helyszínen talált vízeróziós nyomok vizsgálata, amelyek az építés utáni több ezer éves esős időszakot tárják elénk, amely szintén egybevág az utólsó jégkorszak utáni mérsékelt övi zónával a térség időjárási viszonyait tekintve."

  A Gizai piramisok építését jelenleg ie 2700-2500 közé teszik. A Holocén-klímaoptimum tudásunk szerint olyan 5000 éve (ie 3000) körül ért véget. Ezek viszonylag közeli adatok azért. Miért is fontos ez? Mert a Holocén klímaoptimum alatt amikor a globális hőmérséklet a maihoz képest olyan 1,5 fokkal volt melegebb (a sarkkok irányában helyi szinten még többel) akkor a klíma is csapadékosabb volt és pl. a Szahara nem sivatag volt, hanem egy hatalmas szavanna, olyan hatalmas folyókkal (pl. Teneressett), tavakkal, amelyek azóta kiszáradtak.

  Amennyiben "kicsit" dataljuk csak régebbre, ismerve a fentieket is, a Gizai piramisok építését, akkor ebbe az időszakba azok belecsúszhatnak, és már is nem kell feltételezni egy nagy jégkorszaki civilizációt. Másrészt a jégkorszak alatt, a hidegebb klímában a Szahara pont ugyan úgy sivatag volt, mint most. És ha melegszik a klíma, akkor jóeséllyel hamrosan megint visszatér egy kizöldült Szahara.

  A nagy rejtély inkább az, hogy vajon a Nílusin kívül létezhetett-e ebben az időszakban más fejlettebb civilizáció , vagy protocivilizáció is, amelyek a klíma lehűlése és szárazabba válása miatti elsivatagosodás miatt azóta eltüntek?
 • Kelta
  #23
  Amit írsz az Orionról, az lehet hogy egy korábbi megfigyelésre alapozták..
  az hogy hová épült, az lehet véletlen is :)
 • Gravitoni
  #22
  Egyszerűen elképszető és már kezdek komolyan elgondolkodni, hogy tényleg léteznek a varázslatok, a varázslók akik ki tudja hogyan, de furcsa dolgokra képesek, ki tudja, milyen módszerrek , lehet ők kapásból a sötét anyag és a sötét energiát ismerték fel legelőször és az volt számukra a teljesen természetes alapja a tudományuknak és vígan levitálgattak, meg teleportálgattak ilyen köveket .... abrakadabra vagy hókuszpókusz... mást nem tudok már elképzelni... és tényleg léteznek a mesékben lévő varázslatok is hogy csettintésre nyílik egy térkapu...
 • Gravitoni
  #21
  A tények azonban sajnos azt mutatják, hogy a Gizai Nagy Piramiskomplexumot azt bizony 12700+-100 évvel építették , ezek sajnos eléggé vitathatatlanok, több különböző módszer együttesen cáfolhatatlan ténnyé teszik. Ilyen az alább felvázolt Orion csillag egymáshoz viszonyított helyzete, állásszöge az adott időszakra, valamint a helyszínen talált vízeróziós nyomok vizsgálata, amelyek az építés utáni több ezer éves esős időszakot tárják elénk, amely szintén egybevág az utólsó jégkorszak utáni mérsékelt övi zónával a térség időjárási viszonyait tekintve.. A Gizai Piramiskomplexum kétséget kizárólag az építés dátumát jelenti .

  Semmilyen más nyomós ok nem lehet nyomósabb annál, egy ilyen épület-együttes létrehozására , amely nem utolsósorban a világ kontinenseinek közepén helyezkedik el* , mint az eljövendő kihalás pontos dátumának ismerése, ehhez viszont a mainál is pontosabb csillagászati ismeretekre volt szükség.

  * 4. A gízai nagy piramis pontosan arra a hosszúsági körre épült, amely a bolygó felszínének vizeit és szárazföldjeit két egyenlő részre osztja. Ekkoriban ráadásul - elméletileg - az emberiségnek fogalma sem lehetett a bolygó alakjáról, felszínéről, átfogó geometriai jellemzőiről.
 • NEXUS6
  #20
  Az a helyzet, hogy ezek egyelőre csak ötletek. Lehet, hogy így volt lehet, hogy nem. Az, hogy ez elérje a tudományos tény szintjét azért ennél sokkal több kell. Szóval vannak a jelenleg elfogadott képből valamennyire kilógó leletek, de marha kevés ahhoz, hogy az általad leírt, vagy Daniken/Nemere teóriáit bizonyítottnak vegyük. Én ugyan nem zárnám ki őket, mert érdekesek az ilyen gondolatkísérletek, de egyelőre nem többek.
  Az a magyarázat, hogy habár az ősök technikai civilizációja fejlett volt, de "környezetbarát" és ezért nem maradt más hátra meg szintén lehetséges, de kb azon a szinten van, mint amikor valaki azt mondja, hogy a teremtés után azért szórta el Isten a dinó csontokat, hogy megtréfálja a tudósokat, mert ő ilyen kis tréfamester. :D

  De, hogy miért is nem alakult ki fejlett civilizáció régebben? Hát annak környezeti okai lehetnek. Egyrészt nem volt túl nagy a népesség, mert elég rideg volt azért a környezet az elmúlt pár 10 ezer évben, meg mert a modern ember sokáig csak egy volt a vele párhuzamosan létező más emberi fajok mellett és azok stoppolták az élettereket. Kb ie 60 000-ig ez volt a szitu.
  Az hogy mi miért alkotunk fejlett civilizációt és a korábbi emberfajok miért nem, arra meg a nyelv lehet a válasz.
  A civilizáció gyakorlatilag a benne levő emberek összehangolt tevékenysége. Az agyukat valahogy szinkronba kell hozni, aztán már így el tudják játszani a közös tevékenységben rájuk jutó szerepeket. Korábban is volt már persze egyfajta kultúra, de azoknak az embereknek az összehangolását a közös ének, rituálék, stb. jelenthették. Az viszont gyakorlatilag időben is egy lassabb folyamat, meg nem igazán lehet úgy átadni, mint a beszédben megfogalmazott mondatokat, gyakorlatilag program sorokat. Azt csinálni kell, be kell tanulni, részt kell benne venni, ami így max egy falura korlátozza le a résztvevők számát is. Mindez nem zárja ki viszont hogy az egyes faluk kapcsolatba kerüljenek, akár kereskedelmet folytassanak, hiszen meglepő hogy pár gesztussal egy ilyen aktus milyen könnyen végrehajtható beszéd nélkül is. Ahogy tudom jelenleg az is vitatott, hogy pl a neandervölgyiek tudtak-e egyáltalán beszélni, tehát ez csak a modern ember sajátjának tekinthető. Ezen logika szerint viszont magyarázható, hogy habár emberi fajok jó pár százezer éve léteznek, soxor már viszonylag elterjedtek is voltak, de csak a modern ember képes gyakorlatilag igazi kultúrát, művészetet elvont szimbolikus tárgyakat létrehozni. Erre utaló lelet nagyon nagyon kevés van, ami a korábbi emberfajokhoz lenne köthető, gyakorlatilag nincs is.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.08. 01:16:21
 • Gravitoni
  #19  Éva ősanyám...  Edu bácsi... a nagy Alamoszi csata előtti utolsó felszólalásán... Kr. e. 482676
 • Gravitoni
  #18
  Szvsz a legelfogadhatóbb magyarázat az , hogy valahol félúton van az igazság:

  inkább amolyan középkori technológiával rendelkeztek, és ismertek néhány trükköt, amivel "felturbózták" a kezdetleges "tudományukat" , viszont a csodával határos módon néhol olyan dolgokat is megérthettek amiket még ma sem tudtunk elsajátítani, mert a mi "tudományunk" az megint csak egy másik irányba "feljődött" , bár ez ennek is vannak hátulütői , az övék jobb volt atekintetben , hogy felismerték a kihalásuk dátumát, ők még szüzek voltak és nem fertőzte meg őket kellőképpen az Urbanizáció, és ráadásul a csodával határos módon nem fedezték fel a műanyagokat, amivel tisztán és épen hagyták hátra az utókornak a bolygót, sőt még üzenetet is küldtek, hogy ők itt éltek már és tudtak sokmindent a dolgok működéséről, ezért így üzentek , sajátos módon kristálykoponyákkal, Piramisokkal, Stonehenge-dzsel , nagyjából annyi az üzenetük tömör lényege, hogy pontosan mikor éltek. A három nagy piramis pontosan az Orion 12700 évvel ezelőtti állapotát tükrözi abszolú fényesség/ piramis méret arányban és a köztük lévő távolsággal kifejezve. Nem tudni tartalmaz-e még mást is az üzenet, de ennyit bizonyosan.. Ez nagyjából egybevág a gyapjas mammutok kihalását előidéző eseménnyel, és ez akár azt is jeletheti hogy valamiféle csillagászati előrejelző központtal is rendelkezhettek, sőt én még az űrutazást sem tartom teljesen kizártnak, ki tudja talán embereket már korábban is küldtek az űrbe elvégre 500 ezer éve javában már lemászott Éva a fáról és senki ne mesélje be nekem , hogy csak 10000 éve jött meg az eszünk
 • Gravitoni
  #17
  Nem tudom... hogy őszinte legyek egy valamit én sem értek, ha valóban olyan magas technikai fokon voltak, márpedig azon voltak, akkor miért nem műanyagból öntötték akkor már ki a piramist, avagy miért nem találtunk utánuk egyetlen darab műanyag tárgyat sem?

  Ha most kihalnánk egy ilyen meteorbecsapódás miatt a műanyag palackok évszázezredekig még megtalálhatók lennének utánunk... és több oktillió mikro-műanyag részecske amit több billió tonnát nyomhat összesen.. az óceánok mélyétől kezdve a Himalája tetejéig, a Szahara közeptől, a Déli sarokpontig gyakorlatilag mindenütt...
 • Kelta
  #16
  persze, azok még a feldarabolás előttiek...először kifejtettek, vágtak egy nagyobbat és azt vágták kisebb darabokra..
  Hát sok fura történet, és tárgy, építmény van, és olyan ellentmondások, amikre nincs magyarázat, így inkább a hivatalos tudomány nem foglalkozik vele
 • Gravitoni
  #15
  Már nagyon rég olvastam azt a könyvet, még 2000 előtt , és csak pár fejbe maradt emlék és a gránit sűrűségéből visszaszámolt adatot írtam be nagyon hozzávetőlegesen , de valami ilyesmi állt a könyvben, hogy a figura (Graham Hancock és kutatócsapata mintát vett a Menkauré piramis talapzatánál használt folyosó szikláiból és aztán rájöttek, hogy azokat az assszuáni kőfejtőből vitték oda, ahol van egy baromi nagy hegy ami félig le van szeletelve ... ráadásul ott it vannak bitang nagy több ezer tonnás darabok, de amúgy teljesen mindegy... mert a "csak" 50-60-80 tonnás kövek szállítása sem valami túl életszerű a 6000 évvel ezelőtti technológiákkal, illetve leginkább azok ilyen műveletekhez szükséges technológiák hiányával...

  Amúgy érdekes igen, szóval a történelem és a valóságos múlt az tele van olyan rejtélyekkel, amikhez képest az Agatha Christie regények, unalmasak....
 • Kelta
  #14
  Azért nem tökéletes építmény :)
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Pyramide_Kheops.JPG

  "A piramis felépítményét átlagban 1 köbméteres, 2 tonnás kváderekből építették, összesen körülbelül 2,5 millió köbméter mennyiségben, azaz ötmillió tonnás tömegben."

  kb 2.5 millió kőtömbből áll

  nincsenek benne ezer tonnás kőtömbök

  Piri térképe tényleg érthetetlen, ráadásul a saját bevallása szerint másolta egy régebbiről..gőze nem volt, hogy mi az ott lenn délen..

  Utoljára szerkesztette: Kelta, 2019.11.07. 20:54:51
 • Kelta
  #13
  Ne rajtam kérd számon :)
 • Savaran
  #12
  egyébként új elméletek szerint, lehet egyfajta betonszerű anyagból öntötték helyben a kövek nagy részét, nem faragták..

  Nos azok az emberek, úgynevezett "tudósok" akik ezt állítják, azoknak a műszaki dolgokhoz finoman szólva is halvány lila gőzük sincs!
  Ismerve azokat a tényeket, hogy milyen pontosak a kövek illesztései, kérdem én mivel mérték meg? Hogyan készítettek olyan pontos öntőformákat? Hol vannak ezek az öntőformák? A méréstechnikában járatos emberek tudják hogy egy adott pontossági osztályt hogy mérni tudjunk, a mérőeszközünknek 10x pontosabbnak kell lennie annál, tehát egy miliméter pontos illesztéshez egy tizedes vagyis 0,1mm pontosságú eszközre van szükség, centiméteres pontossághoz, manapság a kőművesek ezért használnak mérőszalagot mert az pont 10x pontosabb mint az a fal ami majd elkészül, nem beszélve az illesztéshez szükséges egyéb mérések elvégzéséhez mint például síklapúsági méret, párhuzamosság derékszögesség..stb. manapság 3D koordináta mérőgépek különböző típusait valamint laser trackereket használnak! Hol volt akkoriban ilyen méréspontosság?

  A gránitot meg nem lehet önteni, bronzal meg nem lehet csiszolni!
  Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.11.07. 15:37:53
 • Gravitoni
  #11
  Nem erős az , hanem annyi amennyi.. ráadásul 10 méteres gránit (nem öntött műkő, hanem az asszuáni gáttól egy-darabban odaszállított ) kő

  amelybe konkáv folyosókat faragtak, az alábbi képen is látszik egy részlet ebből... de ...

  most ne menjünk 1000 tonnákig, mert ma sincs semmilyen daru ami képes lenne ekkorát emelni, főleg nem 800 km-re elszállítani..

  Hanem nézzük "csak" a töredékét 30-50 tonnás kövek millióit, amiből szintén áll a piramis komplexum.. amik akkorák egyenként mint egy kombínó.. nem lehet modern technológiai apparátus nélkül létrehozni...

  Tele van a múltunk komoly rejtélyekkel, eltűnt fejlett technikájú emberi civilizációkkal... s persze nem a három nagy piramis az egyetlen erre utaló nyom... melyek közül még a legkisebb is 60 méter magas precíz építmény az alábbi képen is látszik, hogy a jóval későbbi , immár valóban az "ókori egyiptomiak" által épített jóval kisebb piramisokból szinte semmi nem maradt, mert nem volt meg a hozzá szükséges technológiájuk.. bár másolni próbálták a grandiózus építményeket, mert ők is azt hitték hogy maguk az Istenek helyezték oda őket..

  Ezen kívül is számos más rejtély utal arra hogy valaha már élt modern technológiával rendelkező ember a földön, ilyen a Piri-Reis admirális által 1513-ban szarvasbőrre másolt híres térképe, amely az Antarktisz partvonalát ábrázolja , kétséget kizáróan... ráadásul dél-Amerika partvonalának jelentős részét is amit akkor még 20 évvel Kolumbusz után még nem-igen térképezhettek fel ilyen részletességben.. a Louvre-ban máig bárki megtekintheti.. • NEXUS6
  #10
  Hát igen. Ha ez a civilizáció bizonyos szempontból technikai volt, de úgy a késői középkor szintjén, akkor abból mára tényleg nem sok maradt.
  Viszont tegyük hozzá, ami ennek a teóriának ellentmondhat, hogy egy nagyobb közösség fenntartásának, egy város létrejöttének az alapja, hogy a körülötte levő földek el tudják élelmiszerrel látni, vagy is működjön a mezőgazdaság. Ennek a feltételei azonban csak kb 10 000 éve vannak meg, amikor a CO2 szint már elég magas lett, hogy a kultúrnövények számára ezt biztosítsa. A jégkorszak végét megelőző pár 10 ezer évben tehát úgy tűnik számomra, hogy nem voltak meg a feltételek egy a maihoz hasonló nagy embersűrűséggel jellemezhető civilizáció létrejöttére és fennmaradására.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.07. 00:36:46
 • Kelta
  #9
  Igen, egyre több a bizonyítéka, és sokan tudósok közül is hajlanak arra, hogy létezett már egy fejlettnek mondható emberi civilizáció a Földön..
  sok lelet, és tény utal rá, de a hivatalos tudomány elég dogmatikus és merev..
  Utoljára szerkesztette: Kelta, 2019.11.07. 00:20:49