34
  • Gravitoni
    #34
    Erről ez jutott eszembe...


    "Minél jobban szorítja ökölbe a kezét, annál többen csúsznak ki belőle..." - Leila Organa....




    Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.19. 14:02:20
  • TokraFan
    #32
    Ha netán odakerül, akkor pedig rendszerint gyorsan hozzá is rohad...Nem egy, nem kettő "nagy ellenálló", lázadó "jó ember" vált már pont olyan képmutató szartengerré a hatalom birtokában, mint akik ellen küzdött. Igazából mindenki csak addig lázad, amíg kimarad a jóból...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.11.06. 23:51:19
  • Tetsuo
    #31
    Hát én éppen azt írtam, hogy az oroszokat sem.
    Modern világunkban hatalom közelébe sem kerülhet olyan ember, akinek valóban jók a szándékai.
  • TokraFan
    #30
    Hagyjkátok már abba ezt a naiv baromságot! Ugyan ki a fenét vezérel a világ jobbátétele? Mondjatok már egy példát! Még a vallási vezetőket is csak a saját hatalma és pénze érdekli, a politikust meg pláne, a sok mellveregető idiótát meg csak az, hogy saját ideológiája mellé térítsen mindenkit, ha békésen nem megy, akkor erőszakkal (mert ami szerinte jó, az bizonyára mindenki másnak is jó lesz, ha meg nem látja be a marhája, hát majd beleverjük). Hogy ezt éppen egy vallás nevében csinálják, vagy egy üresfejű kommunista ideológia miatt, az teljesen lényegtelen.

    Nem vezérli a világ jobbátétele sem az agresszív és álszent jobbosokat, sem a pont ilyen agresszív, proli balosokat! Nem létezik olyan ideológia, ami mindenkinek egyformán jó. Akik perifériára szorulnak bármelyiknél, akiket elnyomnak, azok majd ki akarnak törni (ez már genetika), így csak erőszakkal lehet őket továbbra is elnyomásban tartani. Az pedig soha nem szokott működni hosszabb távon, ezt már elég jól tudjuk a történelemből. Ráadásul amint ez bekövetkezik, élből lenulláz mindenféle "világ jobbátételét". Minden elnyomás azon alapszik, hogy 1-2 hülye a saját hitét elkezdi ráerőszakolni mindenkire, ha máshogy nem megy, akkor erőszakkal. Miről beszélünk? Nincsenek itt oldalak, értelmes emberek vannak, meg ostoba hülyék! A többi maszatlolás csak köntös, amit ráhúznak, hogy igazolják a gaztetteiket. Oldaltól, ideológiától függetlenül!
  • Tetsuo
    #29
    Ezzel egyetértek, de tudni kell, az oroszokat sem a világ jobbátétele vezérli.
  • Tetsuo
    #28
    Nekem a szélsőjobb vulgáris oldala az, ha valaki hungarista öltözetben kart lendít és elmondja, milyen derék ember volt Szálasi Ferenc vagy akár Dolfi bácsi. Politikai téren pedig egy hungarista, vagy neonáci pártot alapít, persze ez sem az igazi szélsőjobb, de ma ezt hívják (tévesen) annak. Toroczkai Lászlónak semmi efféle nem volt a még a messzi múltjában sem, pláne nem ilyen a Mi Hazánk Mozgalom. A Magyar Nemzeti Arcvonal és mondjuk a Pax Hungarica Mozgalom már eképp definiálható.
    A valódi szélsőjobb pedig az lenne, ha valaki folytatná Julius Evola szellemi munkásságát gyakorlati lépésekkel megvalósulni, nem feltétlenül Mussolini nyomán.
    Ma már nincs szélsőjobb hatalom közelében, esély sincs rá.
  • TokraFan
    #27
    Te meg mit zagyválsz itt össze agyatlanul már megint? Tán magad sem érted...
  • Szefmester
    #24
    Toroczkai messze van a széljobbtól... akkor ki van ott? :D

    Toroczkainak voltak már dolgai ami miatt kapta a tiltást. Most vissza akar mászni de nem engedik.. jajj-jajj
  • noland
    #23
    Követelem, hogy Putyin, Trump, Erdogan ticcsa be a FB ot! Globális Anti-FB szövetséget, most! Várjuk liberális felebarátaink csatlakozását is. Találkozzunk a Trump towernél, szétverjük a fél várost, de ez más kérdés...egy jobb világ reményében!
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #22
    "aki messze van a szélsőjobbtól"
    Ez interpretáció kérdése.
  • Tetsuo
    #21
    Úgy tűnik tiltják, de Sequoya a maradékba belebotlik, vagy nem mond igazat.
  • TokraFan
    #20
    Na de most akkor tíííttyák "a csúnya gonosz szélbalos libsi háttérhatalmak" a "jóságos, szeretetet világba szétszóró, csupaszív kőkonzi széljobbos" tartamat az FB-n, vagy sem?
  • ostoros
    #19
    A facebook csak azt mutatja neked, amit gyakran látogatsz. Szóval, ha neked szélsőjobbos tartalmakat mutat, az azért van, mert ANNYIRA ÉRDEKEL TÉGED.
    Nekem érdekes módon cicás videókat mutogat. Szélsőjobbossal igen ritkán találkozom és nem szoktam rákattintani.

    Szóval bocs, de aki libsi létére szélsőjobbos tartalmakat látogat, (hogy a gyomorsava felszökjön és jobb legyen az emésztése gondolom), az magára vessen!
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.11.05. 21:28:21
  • Dobronski
    #18
    kozben ez mehet ezerrel :))
  • Tetsuo
    #17
    Én úgy tudom a Facebook szisztematikusan irtja nem csak a "szélsőjobbos" tartalmakat és fiókokat, hanem a konzervatív jobboldaliakat is, míg a balos métely cenzúra nélkül mehet.
    Pl. Toroczkai László magyar politikus, aki messze van a szélsőjobbtól, alapból cenzúrázva van úgy, hogy az arcképe sem jelenhet meg senki által feltöltve... és ezt reggelig lehetne sorolni.
    Általában a tömegmédia, a tájékoztatás és a szórakoztatóipar - főként a tulajdonosi, financiális háttér miatt - , balos és vagy liberális, így általában ellene van a konzervatív ötleteknek, személyeknek és pláne a szélsőjobboldalnak, emiatt nagyon sok médium ezirányú cenzúrát alkalmaz.
  • Tetsuo
    #16
    Hát igen, ez a lényeg. Az oroszoknak és a kínaiaknak van hatalmuk arra, hogy függetlenítség magukat az Egyesült Államok információfelügyeletétől és szépen lassan meg is valósítják a kontroll elhagyását. Az egy teljesen más kérdéskör, hogy ők ezzel párhuzamosan esetleg egy saját kontrollt építenek ki, és annak pozitív vagy inkább negatív hatása lehet-e.
  • gombabácsi
    #15
    ezt jól összeírtad.
    ezek szerint a ruszkik csak azt csinálták meg maguknál, amit a "fejlettdemokratikus" nyugat már rég :)
  • TokraFan
    #14
    +1
    FB nélkül fele ennyi buta szekta nem létezne, ahol mindenféle tények és bizonyítékok nélkül vakon hisznek, mindenféle ostoba marhaságban. Ezen a platformon szépen összehordta a tudatlan szemetet a digitális passzátszél.
  • Sequoyah
    #13
    A Facebook eppen hogy a szelsojobbos idiotaknak lett a taptalaja, szoval Facebook nelkul lehet egy szabadabb vilagban elnenk, a te legnagyobb sajnalatodra...
  • kvp
    #12
    Ez a fejlesztes nem arrol szol, hogy lekapcsolhassak a netet az oroszoknal, hanem arrol, hogy ne lehessen lekapcsolni nalluk tavolrol. Mivel az osszes fo DNS szerver amerikaiak iranyitasa alatt all, igy akar a .hu vagy a .ru vegu domain-eket is le lehet tiltani, egyszeruen a root szerver-eken. Onnantol meg senki nem tudja hasznalni a helyi szervereket sem.

    A fejleszes annyi, hogy a szolgaltatoknak gondoskodniuk kell harom dologrol:
    -minden fontos szervernek legyen .ru-ra vegzodo neve is (es fizikailag Oroszorszagban legyen, ne valahol mashol)
    -minden .ru-ra vegzodo keres ne az amerikai szerverek fele menjen, hanem be legyen egetve, hogy ezeket a hazai root szerverek szolgaljak ki
    -ne lehessen kivulrol jovo routing parancsokkal blokkolni vagy atiranyitani a belfoldi forgalmat

    Az elso arrol szol, hogy egy fontos szerver ne egy amerikai vagy EU-s adatkozpontban uljon a felhoben, hanem fizikailag orosz foldon legyen es a neve is orosz bejegyzes alatt legyen. (tehat .com helyett pl. .co.ru) Valamiert ugyanilyen megoldast hasznalnak a britek es a japanok is mar evtizedek ota.

    A masodik az, hogy normal esetben a jenki root szerverek csak visszakuldik az osszes .ru-s vegu kerest az oroszok fele. Viszont barmilyen konfliktus eseten akar le is tilthatjak vagy atiranyithatjak a sajat szervereikre. Ezt szunteti meg a fejlesztes azzal, hogy ha a jenkik le is rugjak oket a netrol, akkor is menjen az osszes hazai szerveruk.

    A harmadik arrol szol, hogy ne lehessen a router halozatot hibas parancsokkal blokkolni vagy atiranyitani, pl. minden orosz belfoldi forgalmat kicsatolni es athajtani egy jenki szerver rendszeren. Ilyen poenokat mar csinaltak az iraniak es az eszakkoreaiak nyugaton, de az amerikaiak is teszteltek (elvileg csak teszt volt).

    En a fentieket megfejelnem azzal, hogy minden szolgaltatoi DNS kiszolgalo tartson egy friss teljes masolatot a TLD-kbol (mindbol), igy ha barmi miatt ki is esnek a root szerverek, akkor is tovabb mukodne a nevfeloldas. Ezt lehet kiegesziteni azzal, hogy a .hu-s domain-ok eseten ha az amerikai szerver nem a magyar TLD szolgaltatohoz kuldene tovabb, akkor azt ignoralni kell. Egyszeruen erthetetlen, hogy milyert nem vezeti be minden szolgaltato a fenti megoldasokat csak az internet robosztusabba tetele erdekeben. (jo persze a koltsegek miatt)

    ps: Sok nyugati allamban es a legtobb globalis multinal viszont a kormanyzati / ceges rendszerek mar igy mukodnek, kb. mint az eszak koreai intranet, csak a tobbsegnek elerheto kulso internet kapcsolattal. Ezzel csak a sajat titkaikat es a ceg mukodokepesseget vedik, a cegek tobbnyire meg a helyi allamtol is.
  • gombabácsi
    #11
    majd építenek zavaróállomásokat mint a szocializmus idején a szabad európa rádió ellen :)
  • csicso82
    #10
    Na ez felértékeli a műholdas netet, ha ott laknék és elég pénzes lennék, a vezetékes net mellé izzítanék egy műholdast is, hogy ettől a Putyin féle csőcseléktől független maradhassak.
  • Zoliz
    #9
    Antiglobalizmus mert a föld lapos,
    De valóban vannak beteg és fertőző ideológiák amik károsak, pl feminizmus.
  • gombabácsi
    #8
    azért ezt teljesen nem kell elítélni. egy országnak joga van védeni magát így is.
  • lammaer
    #7
    Pedig ha kicsit jobban körülnéznél azon a gyűlölt FBn észrevehetnéd hogy rengetegen használják másra mint a politizálás... nem kéne kiönteni a gyereket is a fürdővízzel együtt...
  • Szefmester
    #6
    Én a jobberek miatt örülnék a fb lelövésnek. Jópofa mi?

    Na meg persze a különféle álhír oldalak is így terjednek a sok retek áltudományos szarjukkal.

    Mondjuk a többi net maradhat... Nem kell nekem É-Korea ahol van 7 weboldal összesen.
  • Berber
    #5
    Az hihetetlen már, hogy van olyan aki észak Koreát akar idehaza is. Úgy látszik az intelligenciának nincs alsó határa.
  • Berber
    #4
    Ez a húzás a kiberháború része. Nem hiszem hogy eredményre vezetne... Vannak más csatornák is az elérésre.
  • arty
    #2
    Szerintem azért jött putyi, hogy a helyi don gratulálhasson a főművéhez :D

    Aztán most majd erdogánt kell kényeztetnie... csak nem az is bevezetett valami illiberális csodát a héten?
  • TokraFan
    #1
    A csúti törpének biztos bejön ez a '84-es módszer, van honnan ötletet lopni. Az oroszok meg csinálják csak, teljesen le fognak maradni minden téren, ha ezt meglépik.