6
 • VolJin
  #6
  Van benne M2 SSD slot, bár az kérdéses, hogy férne bele az SSD...
 • Csatabika
  #5
  Én úgy látnám értelmét ha mindezt már eleve egy ebbe a kategóriába tartozó monitorba építenék és úgy adnák el mint egy olcsó, de komplett PC-t.
  Az ára a leírt hardver alapján nem lehet egetverő.
  6-7 éve volt több ilyen is a piacon , főleg felsőbb kategóriákban, ma már nem nagyon látni ilyeneket.
 • quatlander
  #4
  "Remek akkor lenne, ha lenne rajta vezetekes net es legalabb 4 usb port, meg bovitheto hattertar. (tehat nem felforrasztott emmc, hanem mondjuk egy m2 csatlakozo) Ez igy egy gyengebb x86-os tablet elektronikaja behajtogatva egy kockaba."

  Simán egyetértek. Főleg, hogy még az ára sem tisztázott, egyelőre nem sokat ígér.
 • kvp
  #3
  Az ugye tiszta, hogy a Raspbian az plug and play? Csak felrakod az sd kartyara, elinditod es minden benne van alapbol, a chrome-tol az office-ig. A lenyeg, hogy alapfeladatokhoz (net/iroda) nem kell ra szoftvert telepitgetni utolag. Es a raspberry pi 4-esen van ethernet, ami ugyan a mai wifi alapu irodak eseten mar nem kovetelmeny, de sokszor nagyon jol tud jonni. A 4 usb portrol nem is beszelve, ami akkor fontos, ha a billentyuzet + eger kombon kivul mast is dugna az ember a gepbe, mondjuk egy pendrive-ot vagy egy nyomtatot. (persze nagy ceges irodakban mar nincs egyik sem gepre kotve, csak wifi-n elerheto halozati nyomtato es cloud share)

  Szoval tovabbra is allitom, hogy ahol a win10 kell, mert a ceges rendszerhez az a kotelezo, oda jo. Remek akkor lenne, ha lenne rajta vezetekes net es legalabb 4 usb port, meg bovitheto hattertar. (tehat nem felforrasztott emmc, hanem mondjuk egy m2 csatlakozo) Ez igy egy gyengebb x86-os tablet elektronikaja behajtogatva egy kockaba.
 • Imi3est
  #2
  Fordítva: Ha Linux-al akarsz szenvedni akkor RaspberriPi, minden másra ott van ez. :) Egy netezős kis gépnek vagy egyszerűbb irodai feladatokra ez is elég lehet. Aki meg ért a Linuxhoz és szereti is annak tényleg ott a Pi 4
 • kvp
  #1
  Ez kb. egy raspberry 4 tudasa es kapacitasa. Kiveve, hogy a vezetekes ethernet-et meg a plusz usb es video portokat (meg a kamera es kijelzo csatlakozokat) lehagytak rola. Alapvetoen annak jo, aki mindenkeppen windows 10-et akar futtatni egy mini desktop-on. Minden masra pedig ott a Raspberry PI 4...