7
 • Andrevv
  #7
  Csak mint érdekesség, a Dune II-nek is van "remaster"-je :)
  http://dunelegacy.sourceforge.net/website/news.html#2016-09-04-00-00-00
 • wraithLord
  #6
  Az egy évvel később jött ki, mint a Dune II. Bár lehet hogy nem erre céloztál azzal, hogy mi "volt" a Cannon Fodder, azt esetleg ki lehetne fejteni csillagcsillagcsillagozás helyett.
  Ráadásul az első RTS-t a 70-es évek vége felé kell keresni. A Dune II előtt volt olyan 20-30 RTS.
  Ha esetleg nem tűnt volna fel, nem azt írtam, hogy a Dune II az első RTS.
 • wraithLord
  #4
  Rá sem szoktam. A büdös életben semmit nem rendeltem még elő, és a legtöbb játékomat évekkel később olcsón veszem meg. És akkor is játszom vele először. Nem sietek, csak néha veszek meg valamit megjelenéskor.
  A WC3-nál gondolkoztam csak el rajta, mert kiadás után Blizzardhoz híven biztos drágább lesz, és ez WC3 az összes kiegészítővel, csak jobban néz ki, szóval miért ne...

  @molnibalage83: ...Volt C64-em (Vagyis van.) Már C64 előtt is volt jó néhány, és C64-re sem csak egy hidegháborús RTS volt, hanem kismillió más is.
  Azért írtam, hogy "ezt a fajta" (a klasszikus C&C-féle) RTS-t, és nem úgy általában az RTS-t. Próbálkoztak már mindenféle játékmechanikával, és jelenleg is van sokféle játékmechanika RTS-re. Pl. a Populous, a Settlers, a CoH vagy W40k-féle, de ott van a Total War is, habár az inkább hibrid.
 • molnibalage83
  #3
  Inkább tette ismertté a koncepciót. Mert RTS már C64-es is volt. Igen, volt, egy hidegháborús játék.
 • csigacola
  #2
  Ne rendeld meg előre,erről már jó lenne leszokni.Így csinálnak hülyét belőlünk állandóan.Mindenkinek le kellene szokni arról,hogy előre rendelik a játékot.
 • wraithLord
  #1
  Hát amennyi Warcraft játékot csináltak, nem igazán lehet mondani, hogy a mai napig. :D Az utolsó Warcraft a 3 volt, C&C-ből pedig van kb. 10 rész/játék (C&C, Red Alert,Generals), a sokszor standalone kiegészítőket itt se számolva, különben kb. 2x ennyi lenne. :D
  Ami nevetséges volt, az max az utóbbi 2 próbálkozás (ezeket bele se számoltam az előbb), amiből az egyik egy browseres játék volt, a másik meg egy mobiljáték. Esetleg a Red Alert 3 enyhén félresikerült... :D

  Különben is, a Westwood alapozta meg ezt a fajta RTS-t a Dune II-vel, csak hogy helyére rakjuk a dolgot.

  Amúgy én mind a kettőt nagyon szeretem, nálam nem versenyeznek. A Warcraft 3 Reforged, a C&C Remaster és a Red Alert Remaster is must buy lesz. :)