7
 • Adamyno
  #7
  Melyik vga a jobb szerinted? A dedikált vagy az integrált? Csak kérdezem, mert nekem pl. előny, ha integrált a fogyasztás és a hőtermelés miatt is. Memóriát bármelyikbe tudsz tenni vagy már eleve többel rendeled. A méret nem igazán változtatható, így én nem az utolsó szempontok közé sorolnám, mivel azzal együtt kell élned. A processzor... bár ez nem 2. gen, csak 3. de azért nem egyszerű jelenleg ennél erősebb cpu-val szerelt notit találni ésszerű áron: i7-3740QM. Természetesen fontos, hogy a CPU ne BGA-s legyen, hanem valamilyen cserélhető formátum. Ez pl. egy ~50e Ft-os gépben van, melynek most jár le a garanciája! 3. gen! A gép márkája sem elhanyagolható többek között az esetleges garanciális ügyintézés miatt, a bővíthetőség, elérhető alkatrészek listája és ára, garanciaidő hossza és ennek hosszabbíthatósága, különböző extrák (trackpoint, funkciógombok, többfokozatú billentyűzet háttérvilágítás vagy felső világítás, sata o/h/ssd vagy akku bay, a silány olcsó csillogó kijelző vagy matt, ami nem tükröződik annyira, képernyő arány, beépített webcam, mikrofon, 5GHz wifi, bluetooth, 4g modem, dokkolási lehetőség, stb...) szóval a mindennapos kényelmes és produktív használat szempontjából koránt sem elég a nyers erő.
  Utoljára szerkesztette: Adamyno, 2019.10.21. 11:23:03
 • Szefmester
  #6
  Amikor valami gazdasági probléma lép fel és kevés lesz a pénze az embernek, akkor többet költ "luxustermékre", de sokkal kevesebbet szolgáltatásokra. Aki moziba járó az vesz egy nagy képernyős tévét és házimozit, mert összességében ugyanannyira jön ki a családi kassza, csak többet tudják otthon használni. Havi egy mozi az 5 fős családnak egy év alatt kihozza az árát egy netflixel egy kezdő rendszernek.

  A laptopoknál elsőnek a procit figyelem, mert tök jó hogy i7 meg i5 csak mikor kiderül hogy második genesek akkor ki lehet röhögni azt a gépet mert egy aktuális i3-i5 veri azokat... másodiknak a memória mérete amit sasolok, majd jöhet az ssd ms-sata leosztása, aztán a vga dedikált vagy integrált... majd méret és márka. :D
 • dyra
  #5
  Egyszerű oka van! Minőségileg egészen hitvány szintre jutottunk az olcsóbb laptopoknál. Sérülékeny készülékház gyorsan kopó műanyagok sivító ventilátorok stb..
 • wraithLord
  #4
  Idén már akkora egy 15 collos laptop, mint egy 13-14-es, mert drasztikusan vékonyítottak a kijelző káváján. Szóval érdemesebb 15 collosat venni. A nagyobb kijelző mindig jól jön.
  A súly pedig attól függ, mit pakolnak bele. A kis fogyasztású (tehát relatíve gyenge) hardver lehetővé teszi a vékony és könnyű formátumot. De ez nem mindenkinek elég.

  Én pl. asztali gépnek használom monitorral, egérrel, billentyűzettel. A hordozhatóság volt a szempont. Hogy 1 gépet tudjak használni 3 hely között, és ne kelljen 3 gép ilyen célra. Nem pedig az, hogy ténylegesen mindenhova magammal vigyem, és bárhol elő tudjam szedni,és használni tudjam. Bár erre is bőven alkalmas.
  (Mivel asztali gépnek használom, elvileg lehetne kicsi és könnyű is akár, csak akkor a teljesítménye nem lenne elég. És persze érthető okokból, ugyanazon generációban a nagyobb gép mindig erősebb lesz... illetve erősebb lehet, mert attól, hogy nagyobb, még nem szükségszerűen erősebb is, csak a lehetőség van meg erre.)

  De az tény, hogy általában az emberek nincsenek tisztában a saját igényeikkel. Viszont nem feltétlenül egyetlen egyén szempontja alapján téved mindenki.
 • duke
  #3
  "Egyre drágább notebookokat veszünk "

  Nagy a szegenyseg es a nyomor, ezert az emberek kenytelenek egyre dragabb notebookokat venni.
 • _svd_
  #2
  A nagyobb méretű gépeket az asztali gépek kiváltása okán vásárolják.
  És igen a hordozhatóság és a használhatóság szempontjából a 13.3" nagyon optimális méret. A kisebbek már túl kicsik, a nagyobbak meg nem férnek be egy rendes aktatáskába.
 • Caro
  #1
  A 15-16 hüvelyk csak egy dolgot árul el nekem: a hazai vásárlók nincsenek tisztában a saját igényeikkel :D
  Esetleg csak idősek vásárolnak, és miattuk.
  Én először megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyivel kényelmesebb egy jó 14" gép, mint egy 15", utána pedig még nagyobb volt a megdöbbenésem, hogy a 13" még ennél is mennyivel jobb.
  Nem a vastagság a lényeg, hanem a súly, az átmérő és a billentyűzet.