10
 • kvp
  #10
  Azt meg megertenem ha azt mondanak, hogy ilyen nyomtatokat hasznalni otthon zart terben kb. ugyanolyan veszelyes mint az auto motorjat bezart garazsajto mellett jaratni, de azert autobol egy picit tobb van mint 3d nyomtatobol es ez valoszinuleg igy is marad. Az uj folyadekos mugyanta alapu UV-s meg lathato fenyes 3d nyomtatok meg raadasul nem is tartalmaznak futoszalakat. (mondjuk cserebe kb. olyan veszelyes a gyantajuk folyekony allapotban mint egy vodor pillanatragaszto)
 • ostoros
  #9
  Volt már per emiatt az egyesült államokban, gondolom azért hoztad a példát, mert te is hallottad... hogy a macska tulajdonos megnyerte a pert, mert nem volt benne a leírásban, hogy kisállatok szárítására nem alkalmas...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.10.17. 20:02:18
 • csicso82
  #8
  Evidens, hogy a "forró" műanyagnak van kipárolgása, sőt ha a gép miközben reszel, alakít a tárgyon a mikroműanyagok is a levegőbe juthatnak. Szerintem érdemes ezt egy külön helyiségben tartani aminek jó szellőzése van és nem ott lenni miközben dolgozik a gép.
 • duke
  #7
  "Hogy macskat nem rakok mikroba, vagy barmifele sutobe, azt illik tudni mindenfele eloismeret nelkul is."

  Nem ertem mi gond ezzel, en tettem mar macskat mikroba, semmi baja nem lett a mikronak, most is mukodik. Persze ki kellett tisztitani, de hat azt amugy is kell idonkent .
 • Sequoyah
  #6
  Hogy macskat nem rakok mikroba, vagy barmifele sutobe, azt illik tudni mindenfele eloismeret nelkul is.
  De egy 3D nyomtato boven eleg artatlannak latszodik ahhoz, hogy biztonsagosnak higgye egy atlag ertelmesebb ember, szoval egy jol lathato figyelmeztetes sokat szamit.
 • syn7h37ic
  #5
  Jaj! Minmeghalunk.... De a repülés és a tengeri hajózás az nem káros, csak a zautókok
 • duke
  #4
  Nincs mese, az elavult dizel nyomtatokat, elektromosra kell cserelni. A villanymotornak amugy is nagyobb nyomateka es pontosabban szabalyozhato.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2019.10.16. 19:18:19
 • Ender Wiggin
  #3
  Csak halkan kérdezem: ha nyitott ablaknál nyomtat az emberiség, akkor az miként előzi meg a közlekedésével összemérhető mennyiségű kűárosanyag légkörbe jutását?
 • Szefmester
  #2
  A legtöbb nyomtatóhoz alapból mellékelik a figyelmeztetést, miszerint zárt helyen, élettérben, szellőzés nélkül ne használják. Persze, van aki villát és/vagy kisállatot rak a mikróba, de hülyék ellen nincs védelem, csak az értelmesebbek szivatása.
 • gombabácsi
  #1
  egy haveromnak egy kis lakásban van 3 is :D
  mondtam is neki hogy legalább valami maszkot vegyen