9
 • ostoros
  #9
  Ha már muszáj, akkor valami stratégiai játékban mutassák meg mit tudnak... Oda még talán ész is kell.
 • Macropus Rufus
  #8
  "Tulajdonképpen az autóversenyzők sem sportolók... "
  és nem is hívják őket sportolóknak, hanem versenyzőknek. Okés néha lehet bele lehet futni abba, hogy motor sport mint kifejezés, de az is teljesen hülyeség.
 • Macropus Rufus
  #7
  sport szó jelentése: "Versenyszerű testmozgás. Testgyakorlásként vagy szórakozásként, egyénileg vagy csoportosan, kötött szabályok szerint végzett rendszeres versenyzés vagy aktív tevékenység, amelyhez testi mozgás és ügyesség szükséges. "
  https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Sport

  a fenti meghatározásba hol fér el az, hogy x db emberke egy kontrollert nyomogatva pl. focizik? Sehol.
  Ezek versenyzők. És ennyi. De azzal, hogy sportnak nevezem, komolyabban hangzik mint az, hogy versenyző. Mert az bármi lehet. De ő e-sport versenyző. Majd megérjük még azt is amikor pl. a Mortal Kombat gémereket harcosoknak fogják nevezni. Ők lesznek az e-harcosok. De most komolyan, milyen hülyeség már ez?!
 • Szefmester
  #6
  Sportnak nem sport, de verseny... Tulajdonképpen az autóversenyzők sem sportolók... csak ülnek és vezetnek. Mondjuk kell a kondi a kormány megtartásához és a precíz mozdulatok végrehajtásához miközben 1,5-2g körüli erők hatnak az emberre oldalirányba... :D

  Én inkább azt sajnálom, hogy ilyen hitvány játékokat mutatnak be mint a lol meg a cs meg a fifa... Egy project cars, dirt rally bajnokságot szívesebben néznék... A nyáron is megnéztem a 24 órás Spai iRacing versenyt Max verstappennel meg Lando Norrissal...
 • Ender Wiggin
  #5
  Ahogy a sakk is sport. Ja, nem.
 • Cobra.
  #4
  Attól hogy rugdosol/dobálsz egy bőr labdát, miért leszel sportoló?
  Nem attól lesz valaki e-sportoló, mert elektronikus formában játszik "sportokat", hanem mert elnevezték e-sportnak minden olyan tevékenyésget, ahol virtuális térben küzdesz meg más emberekkel és ezt "főállásban" csinálod (nagyrészt eredeményesen), nem csak hobbiból napi 2-3 órában.
 • ostoros
  #3
  Majd mindjárt jön Sequoja és elmagyarázza, hogy ez NEM kamumeló, mert van rá piaci igény.
 • Macropus Rufus
  #2
  ezt az e-sport fogalmat nem értem. Az, hogy ülök a gép előtt és tolom a Fifát attól miért is lettem sportoló? Ez milyen hülyeség már. Semmiféle közük nincs a sporthoz. Ezek játékosok és ennyi. És ismét van egy olyan réteg akik a semmiből akarnak megélni. Édes istenem, ha 30 éve tudtam volna, hogy ilyen nulla melóval lehet kögazdagnak lenni akkor jobban rámegyek erre vonalra.
 • Ender Wiggin
  #1
  Nem tudom, miért, de nálam az e-SPORT az mondjuk a sportjátékok (foci, kosár miegymás) vagy az autós szimek lennének. Sőt, ha szigorúan vesszük, akkor csak ez utóbbi, lévén az ott szerzett képességekkel valódi autóversenyző is lehet valaki. A CS-tól viszont senki nem lesz kommandós... Így ezekre (lövöldözős multik) nyugodtan lehet továbbra is azt mondani, hogy csak játékok...