Szekeres Viktor

Az RTL naponta fog e-sportot adni

Örülhetnek a hazai e-sport-rajongók.

Eddig itthon, aki e-sportot akart nézni a tévében, annak a Gametoon HD csatornával kellett beérnie, mely többek között megvásárolta az Esports Balkan League (League of Legends), a legnagyobb regionális esport bajnokság nyári közvetítési jogait is. Azonban ezt a csatornát nem mindenki kapja meg, de most felütötte a fejét egy B-terv.

Az RTL Magyarország október 14-től ugyanis napi rendszerességgel fog 22:00-tól közvetíteni e-sporteseményt e-mánia címmel az RTL+-on. A csatorna közleménye szerint a különböző tematikájú műsorokban az ország elismert e-szakértői naponta 3 órán keresztül összegzik, elemzik a legfrissebb gamer eseményeket, részt vesznek a legnagyobb hazai rendezvényeken és beszámolnak a világ legfrissebb e-eseményeiről.

A tervek szerint a műsorvezetők és kommentátorok háttér-információkat, trükköket osztanak meg közérthető módon, de nem csak pro játékosoknak. A műsor főbb fókuszai a Fifa, a League of Legends és a Counter Strike: Global Offensive hazai és nemzetközi viadalai lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #9
    Ha már muszáj, akkor valami stratégiai játékban mutassák meg mit tudnak... Oda még talán ész is kell.
  • Macropus Rufus #8
    "Tulajdonképpen az autóversenyzők sem sportolók... "
    és nem is hívják őket sportolóknak, hanem versenyzőknek. Okés néha lehet bele lehet futni abba, hogy motor sport mint kifejezés, de az is teljesen hülyeség.
  • Macropus Rufus #7
    sport szó jelentése: "Versenyszerű testmozgás. Testgyakorlásként vagy szórakozásként, egyénileg vagy csoportosan, kötött szabályok szerint végzett rendszeres versenyzés vagy aktív tevékenység, amelyhez testi mozgás és ügyesség szükséges. "
    https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Sport

    a fenti meghatározásba hol fér el az, hogy x db emberke egy kontrollert nyomogatva pl. focizik? Sehol.
    Ezek versenyzők. És ennyi. De azzal, hogy sportnak nevezem, komolyabban hangzik mint az, hogy versenyző. Mert az bármi lehet. De ő e-sport versenyző. Majd megérjük még azt is amikor pl. a Mortal Kombat gémereket harcosoknak fogják nevezni. Ők lesznek az e-harcosok. De most komolyan, milyen hülyeség már ez?!
  • Szefmester #6
    Sportnak nem sport, de verseny... Tulajdonképpen az autóversenyzők sem sportolók... csak ülnek és vezetnek. Mondjuk kell a kondi a kormány megtartásához és a precíz mozdulatok végrehajtásához miközben 1,5-2g körüli erők hatnak az emberre oldalirányba... :D

    Én inkább azt sajnálom, hogy ilyen hitvány játékokat mutatnak be mint a lol meg a cs meg a fifa... Egy project cars, dirt rally bajnokságot szívesebben néznék... A nyáron is megnéztem a 24 órás Spai iRacing versenyt Max verstappennel meg Lando Norrissal...
  • Cobra. #4
    Attól hogy rugdosol/dobálsz egy bőr labdát, miért leszel sportoló?
    Nem attól lesz valaki e-sportoló, mert elektronikus formában játszik "sportokat", hanem mert elnevezték e-sportnak minden olyan tevékenyésget, ahol virtuális térben küzdesz meg más emberekkel és ezt "főállásban" csinálod (nagyrészt eredeményesen), nem csak hobbiból napi 2-3 órában.
  • ostoros #3
    Majd mindjárt jön Sequoja és elmagyarázza, hogy ez NEM kamumeló, mert van rá piaci igény.
  • Macropus Rufus #2
    ezt az e-sport fogalmat nem értem. Az, hogy ülök a gép előtt és tolom a Fifát attól miért is lettem sportoló? Ez milyen hülyeség már. Semmiféle közük nincs a sporthoz. Ezek játékosok és ennyi. És ismét van egy olyan réteg akik a semmiből akarnak megélni. Édes istenem, ha 30 éve tudtam volna, hogy ilyen nulla melóval lehet kögazdagnak lenni akkor jobban rámegyek erre vonalra.