8
 • ostoros
  #8
  Meg elhitetik, hogy ha valami újabb, az jobb. Feltétlenül, mérlegelés nélkül, jobb, mert új.
  Az esetek 60%-ában ez nem igaz.
 • coyote55
  #7
  Ja, Jeffrey Epsteinről van szó, Trump haverjáról? Aki még a brit uralkodó fiának is biztosított hogy is mondjam... "játszótársat" a papás-mamáshoz?
 • csigafi #6
  Szatíraként kellene jelölni az álhíreket?

  Szerintem meg egyáltalán nem kellenének az álhírek.
  Így is már hazugság az egész világ.
  A reklámokkal elhitetik hogy a gagyi a jó meg hogy mindenre gyógyszer a megoldás. Bolond egy világ ez már.
 • NEXUS6
  #5
  A hír hatása nem abban mérhető, hogy az emberek egyszercsak tömeges feljelentést teszek a hírbe hozottal szemben, ne adj isten meglincselik. Ilyet senki nem csinál.

  Mi is volt pl. Al Gore, vagy DoCaprio "klímavédő" filmjeinek valódi üzenete? Talán, hogy ne szennyezd a környezetet? Faszt!
  Hanem, hogy te azért szennyezed a környezetet, mert arról is a Republikánusok tehetnek, mert megvétóznak bizonyos törvényeket. Szavazz a Demokratákra!
  Nézd végig ezeket a filmeket, az utolsó egyharmaduk, a lényeg, pont ez!

  A hír valóban a tudat formálás eszköze, de lexarnák az emberek álláspontját, ha 4-5 évente 1x nem mennének be a szavazófülkékbe.
 • Archenemy
  #4
  Álhír: Az USA az olaj és a fegyverlobbi miatt rohanta le Irakot.
  Valódi, igazi, szuper igazhír: Az USA azért rohanta le Irakot, mert nagyon féltek a tömegpusztító fegyvereiktől.
 • kvp
  #3
  A cikk egy mukodo modszert ir le amivel egy hir elfogadasat lehet csokkenteni, fuggetlenul annak igazsagtartalmatol. Raadasul sokkal gyorsabb es egyszerubb mint ellenorizni, hogy igaz-e.

  Pl. volt az az alhir, hogy a Clinton csalad egyik ismerose gyerekeket molesztal es ad el. Mindenki tudta, hogy alhir, amig le nem tartoztattak az illetot. Ha szatiranak jelolik talan meg most is szabadlabon es eletben lenne. Aztan elterjedt az az alhir hogy megoltek a bortonben, hogy ne tudjon beszelni. Kesobb kiderult hogy tenyleg meghalt, de megfojtotta magat, 24 oras megfigyeles alatt. Na ez mar tenyleg szatira, de most ez a hivatalos allaspont. Az igazsag szinte biztosan alhir lenne...
 • gombabácsi
  #2
  haha ez marha jó! mint egy szatíra :D
 • Sydra
  #1
  Álhír = Bármi amivel egy baloldali nem ért egyet