19
 • ostoros
  #19
  Akinek mélység kell ilyen témában, annak a worm univerzumot ajánlom. Angol webregény. Tényleg jó.
  https://parahumans.wordpress.com/
 • NEXUS6
  #18
  Magam is így vagyok ezekkel a szlyúpörhírójuniverzumokkal. :D
  Eddig szubkultúraként üzemeltek, nyilván elég széles merítéssel, de akkor is azok voltak. [email protected] sem érdekeltek az olyan "alapvető" kérdések, hogy ha találkozik Batman Supermannel, akkor melyik győzne? Volt már erről is film, de nagyjából kudarcba fulladt. És ember, végül is ezek nem egy oldalon állnak? XD
  Jobb hijján ellőgtam haverokkal, ismerősökkel moziba, ha ők már annyira bele vannak buzulva.

  Szal ez a film szerintem is végre kilép a szubkultúra kereteiből, a karakterek nem kartonpapírból kivágott mélység nélküli színes figurák, hanem végre életszerű alakok.
  Tényleg nagy lehetőségek vannak abban, ha ezek a mesefigurák végre kiszabadulnak a való életbe. Csak ehhez nagy színészek, nagy rendezők, jó forgatókönyv, jó párbeszédek kellenek. Ezek után nem elég az aktuális szépfiúkat nevetséges passzentos dresszben rohangáltatni a kamera elött néhány CGI robbanással a háttérben. XD
 • Nos
  #17
  Falnak megyek az osszes dc/marvel baromsagtol, de a tarsasagomban van aki szereti ezeket. Volt megint egy kozos mozinezes, es mivel a trailer alapjan nem tunt kozel sem akkora baromsagnak, mint a dc/marvel 95 szazaleka, most en is elmentem. Nagyon bejott. Joker karaktere amugy is erdekes. Ha a tobbi film a vilagban hasonlo lenne, akkor tobbet is megneznek.
 • professional
  #16
  Fú ez de nagy volt, főleg másodszorra...és még meg kellene nézni eredeti hangal is, mert jó a szinkron de azért úgy lesz az igazi!
  Utoljára szerkesztette: professional, 2019.10.10. 15:43:10
 • Zoliz
  #15
  Ha nincs benne a WonderWumen vagy Marvelkapitánylány akkor lehet megnézem moziban.
 • zetortraktor
  #14
  A lelki szegénység legbiztosabb bizonyítéka, ha valakit mulattat az, hogy X vagy Y mit tart a kedvencének. Szánalmas ember magas lovon, aki ha leírná, hogy szerinte mi az év filmje, akkor ugyanúgy találna pár szánalmas alakot, akik lefitymállnák az ízlését.

  Ez van. Más meg örül, hogy van, akinek ennyire tetszett a film. Erre mondják, hogy "good for you".
 • zetortraktor
  #13
  Attól, hogy potenciállal teli meg egyéb dolgok, amit mond, jó eséllyel nem fogja folytatni.
 • AnuluWork
  #12
  Év filmje ... :D
 • gsanya21
  #11
  Azok a csavarok, vagy nem csavarok..., amelyekkel kapcsolódik a képregényekhez! ;) :) Szerintem is az év egyik legjobb filmje lett. :)

  És akik arra tippeltek, hogy JPH nem folytatná, mert így kerek az egész...:

  Joaquin Phoenix nyilatkozott a Joker folytatásáról: "A lehetőségek tárháza végtelen"


  Egyre inkább az az érzésem, hogy Pattison szeptember elején tett elszólása nem volt annyira véletlen, mint azt beállították.

  Csak meg kellett várnia a Warnernek, hogy hogyan teljesít a mozikban a Joker, mennyire vevő rá a közönség. És mint látjuk jól, szóval valószínűleg a DC mozgóképes vonulatának lesz egy sötétebb oldala, különálló vagy részben kapcsolódó filmekkel: Joker, Batman, esetleg Superman. És lesz egy kommerszebb, szórakoztatóbb vonulata: Wonder Woman, Aquaman, Shazam.

  Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.10.09. 23:52:10
 • testerlnx
  #10
  A Glass is elég jó volt. https://www.imdb.com/title/tt6823368/
  Ebben a kategóriában :) (Mondjuk ott "volt" superhero?!?!)
  Utoljára szerkesztette: testerlnx, 2019.10.09. 18:39:52
 • wraithLord
  #9
  :D

  Értem én, arra céloztam, hogy remélem, ez marad egy önálló film, és nem próbálják meg a Phoenix-féle Jokert átrakni a DC-be. Mert az - szerintem - csak a Joker felől fog működni, mindenhol máshol kilóg a lóláb (vagy képregényláb). :D
 • NEXUS6
  #8
  Igen, sokan hasonlították hozzá, ha minimálisan sem tisztelte volna a rendező ezt a műfajt, talán az is lett volna belőle.
  Az hogy Deniro is szerepet kapott benne még inkább fokozza a néző utánérzését.
 • NEXUS6
  #7
  Hát ez nem, szinte egyáltalán nem szuperhírós mozi. Phoenix Joker jelmezben beront az ezeket kedvelő nagyra nőtt gyerekek játékszobájába, szétrugdossa az összes szuperhős babádat, rátapos a kedvenc batmobil kocsidra és lehúgyozza a Szuperman figurádat. Majd lazán rágyújt egy cigire és az arcodba pöcköli a csikket.

  Ez egy ilyen film! XD
  Nem mindenkinek fog ez a brutalitás bejönni.
 • gombabácsi
  #6
  jó film. de azért a taxisofőr szintjét nem üti meg, persze azt nem sok film...
  egy filmet tudok ami mérhető a taxisofőrhöz, és hasonló történet:
  https://www.imdb.com/title/tt1653700/
  egyik nagy kedvencem ez a film, kár hogy nincs túl magas pontszáma imdb-n...
 • wraithLord
  #5
  Én ugyan nem láttam a filmet, de ha tényleg ennyire jó, akkor biztos csak a saját keretein belül marad ennyire jó.

  Maga a Batman csak egy akciófilm, a Batman nevű hős pedig a szokásos szomorú sorsú akcióhős... lenne, ha nem komolytalanítaná el az egészet pl. a denevérember ruha. Képzeljük el John McClane-t mosómedve jelmezben vagy Martin Riggs-et pandamaci jelmezben. Gyakorlatilag ennyiben más Batman. Martin Riggs se volt "normális" (csak neki a barátnőjét nyírták ki, nem a szüleit), de állatjelmez helyett öngyilkos hajlamot adtak rá.
  Joker talán még komolyan vehető abban a helyiértékben, amiben van.

  Nem hiszem, hogy jó ez a realisztikusságra való törekvés, a képregényfilmeknek nem ez a funkciója. Ezért nem tetszett a Nolan-féle Batman sem. Pont a komolysága, komolykodása miatt volt vicces (nekem legalábbis), főleg a Dark Knight, a Begins az még nem volt rossz.
 • Sequoyah
  #4
  Foleg azert igaz ez, mert ez NEM egy szuperhos film, es nem is probal az lenni.

  Ha vannak terveik hogy behozzak Batmant emelle a Joker verzio melle, az erdekes lesz. Nyilvan butitani kell, mert nem lesz 2 ora csak az o karakterere, de talan lesz egy arany kozeput.
 • Whysper
  #3
  Nekem a BATMAN a kedvencem mert úgy Superhős,hogy egy sima ember... Örök párja Joker aki szintén egy ember és ez a Két Hős / Anti Hős úgy helytáll DC univerzumban ,hogy semmi lézer nem jön a szemükből semmi izé... Ha ez a Joker mellé Beraknak egy hasonló jó BATMAN-t akkor abból az egyik legjobb DC film lehet!!. Ez a film nagyon klassz volt!!
  Utoljára szerkesztette: Whysper, 2019.10.09. 16:47:12
 • zetortraktor
  #2
  Batman Pattinson lesz, nem? Jó eséllyel idén ő is megkapja az Oscar-jelölést, miképp Phoenix is, szóval színészileg nem gond, de nem hiszem, hogy ez a Joker találkozna az ő Batmanjével, ha erre gondolsz. Ez eléggé külön film. Még azon is meglepődnék, ha folytatódna, ha egy JP megint bevállalná a szerepet.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.10.09. 15:09:02
 • NEXUS6
  #1
  Hát amikor megnéztem a trailert, éreztem, hogy ez nagyot üthet.
  Szerencsére ez az a film volt, ami teljesítette is az elvárásaimat (szemben pl az Ad Astrával).

  Olyan szinten más, mint bármilyen eddigi szuperhírós film, annyira kidolgozott a karakter, annyira valós és nem meseszerű, hogy ez bizony szétfeszíti a műfaji kereteket. Hány színész, rendező, forgatókönyvíró van, aki, amúgy rengeteg szuperhíró művít vitt sikerre, de ezt a szintet azonban nem fogja tudni hozni.

  Ki lesz a következő Batman, hogy tud ebbe a labdáa rúgni?

  Nagyon remélem, hogy ez a film nem marad egyszeri megisdmételhetetlen produkció, vagy a folyatásai nem térnek át a szokásos sablonos szintre.