26
 • Zombee
  #26
  Ilyen alapon minden baromság, többféle eredetsztorija is van a Jokernek. Egyébként A gyilkos tréfában elmesélthez hasonló ez is, nem a konkrét történések miatt, bár abban is vannak hasonló motívumok, pl. a sikertelen komikus.
 • Zombee
  #25
  A képregényekben Batman nagyon sokáig nem ölt embert.
 • NEXUS6
  #24

  Szerintem, ha a film arra késztetett, hogy ezeket végig gondold és állást foglalj, akkor már elérte a célját, ami több, vagy legalább is más, mint az egykaptafára készült cicanacis álarcos szuperhírós filmeké, és akkor szerintem már is nem nevezhető rossznak.

  Morálisan nyilván nem elfogadható ez a Joker, de bizonyos szemszögből megérthető. Pl az, hogy az egész életét uraló szétesettség, lelki betegség, rossz érzés után a világos, feldobott pillanatai gyak bűncselekményekhez kötődnek az végül automatikusan tereli a személyiségét abba az irányba, ahol Jokerré válik. És lehet, hogy a készítők végül is egyáltalán nem is akarták őt szerethetővé tenni.
  Nyilván az emberek nagytöbbsége az ilyen kihívásokkal szembesülve nem így dönt, de ezért is jó film szerintem, mert segít tudatosítani, azt hogy mi miért nem ezt az utat választanánk.

  Szóval morálisan a film érdekes kérdéseket feszeget (amik láthatólag neked is átjöttek) az emberről, a választásról és a társadalomról. A nagy lehetőség a folytatásra az, hogy ezzel a karakterrel szemben kevés lesz szembeállítani egy gazdag, elkényeztetett payboy Bruce Waynet, aki csak ugyan azt csinálja mint ő, törvényen kívül állónak képzelve magát, igazságot oszt és embert öl. Annak a Batmannak meg kell válaszolnia, hogy ő még is miért jobb.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.10.29. 18:35:21
 • csigafi #23
  Hát ez egy baromság. Semmi köze az eredeti Joker karakterhez. Éppen ezért nem is kéne az eredetihez hasonlítgatni. Egy különáló térténetként megálná a helyét. A történet se lenne rossz de pocsék a színjáték és a rendezés is. Az eredeti Joker zseni tudos volt nem pedig fogyatékkal született. Ha valóban ez az év legjobb filmje akkor nagy baj van a világban. Igazábol ez egy elég rossz még jónak semmiképpen sem nevezném nem hogy a legjobbnak. Ez a film olyan majdnem mint a forrest gump csak más környezetben kissé és más karakterrel. Egy alapból debil kissé degenerált személyiség miért várná el hogy a világ hozzá idomuljon az ő nézeteihez az ő értékrendjéhez. Na persze vannak szemétségek meg igazságtalanságok a filmben amik közre játszanak gonosszá válásban de nem ez a fő kiváltó ok ha nem ez csak a szunnyadó gonoszság felébresztése. Nos ami nem poénos az nem poénos ennyi.Túl sok ilyen film van már ami a másságal foglalkozik és a legbetegebb másságot is úgy álítja be mintha az teljesen természetes és felmagasztaló dolog lenne hogy valaki a mássága miatt gonosz dolgokat kővet el. És természetesen mivel máss ezért az megbocsátható és helyén való hogy még gyilkol is. Vanak bunkó emberek a világban én is kírtanék párat szívesen de mégsem teszem meg mert akkor nem szaporodnának és én is bolond vagyok :-) Talán más is. Értem én a karakter vivodásait a filmben de valójában ő saját maga legfőb ellensége egy igazságosztó akinek az a helyes ami nem normális. Hát ezek után se leszek normális ha már eddig se voltam az tuti. na de miért is legyek normális? És mi is tulajdonképpen az hogy normális? Hát gondolom ez mindenkinek mást jelent a saját értékei alapján. Na de mivan azokkal akiknek semmi sem normális?
 • Jawarider
  #22
  Többet vártam tőle.
 • Zombee
  #21
  Azért lássuk be, a legtöbbeket elég nehéz kirakni a való életbe. :)
  Rengeteg képregény van, amiben csak emberek vannak, de azok kevésbé ismertek. A szuperhős téma meg nem a valóságról szól, még a Batman sem.
 • nlght
  #20
  +1
  A Worm nálam is number 1. Ezek a szuperhős filmek/sorozatok a közelébe sem érnek. Ha valakinek tetszett a The Boys új akció/dráma sorozat, akkor ahhoz kicsit hasonlít stílusra, csak 1000-szer jobban megcsinálva.
  Btw így, ezzel a githubos scripttel le lehet tölteni normális formában, bárki számára free:
  https://github.com/domenic/worm-scraper
  Utoljára szerkesztette: nlght, 2019.10.21. 19:25:18
 • ostoros
  #19
  Akinek mélység kell ilyen témában, annak a worm univerzumot ajánlom. Angol webregény. Tényleg jó.
  https://parahumans.wordpress.com/
 • NEXUS6
  #18
  Magam is így vagyok ezekkel a szlyúpörhírójuniverzumokkal. :D
  Eddig szubkultúraként üzemeltek, nyilván elég széles merítéssel, de akkor is azok voltak. [email protected] sem érdekeltek az olyan "alapvető" kérdések, hogy ha találkozik Batman Supermannel, akkor melyik győzne? Volt már erről is film, de nagyjából kudarcba fulladt. És ember, végül is ezek nem egy oldalon állnak? XD
  Jobb hijján ellőgtam haverokkal, ismerősökkel moziba, ha ők már annyira bele vannak buzulva.

  Szal ez a film szerintem is végre kilép a szubkultúra kereteiből, a karakterek nem kartonpapírból kivágott mélység nélküli színes figurák, hanem végre életszerű alakok.
  Tényleg nagy lehetőségek vannak abban, ha ezek a mesefigurák végre kiszabadulnak a való életbe. Csak ehhez nagy színészek, nagy rendezők, jó forgatókönyv, jó párbeszédek kellenek. Ezek után nem elég az aktuális szépfiúkat nevetséges passzentos dresszben rohangáltatni a kamera elött néhány CGI robbanással a háttérben. XD
 • Nos
  #17
  Falnak megyek az osszes dc/marvel baromsagtol, de a tarsasagomban van aki szereti ezeket. Volt megint egy kozos mozinezes, es mivel a trailer alapjan nem tunt kozel sem akkora baromsagnak, mint a dc/marvel 95 szazaleka, most en is elmentem. Nagyon bejott. Joker karaktere amugy is erdekes. Ha a tobbi film a vilagban hasonlo lenne, akkor tobbet is megneznek.
 • professional
  #16
  Fú ez de nagy volt, főleg másodszorra...és még meg kellene nézni eredeti hangal is, mert jó a szinkron de azért úgy lesz az igazi!
  Utoljára szerkesztette: professional, 2019.10.10. 15:43:10
 • zetortraktor
  #14
  A lelki szegénység legbiztosabb bizonyítéka, ha valakit mulattat az, hogy X vagy Y mit tart a kedvencének. Szánalmas ember magas lovon, aki ha leírná, hogy szerinte mi az év filmje, akkor ugyanúgy találna pár szánalmas alakot, akik lefitymállnák az ízlését.

  Ez van. Más meg örül, hogy van, akinek ennyire tetszett a film. Erre mondják, hogy "good for you".
 • zetortraktor
  #13
  Attól, hogy potenciállal teli meg egyéb dolgok, amit mond, jó eséllyel nem fogja folytatni.
 • AnuluWork
  #12
  Év filmje ... :D
 • gsanya21
  #11
  Azok a csavarok, vagy nem csavarok..., amelyekkel kapcsolódik a képregényekhez! ;) :) Szerintem is az év egyik legjobb filmje lett. :)

  És akik arra tippeltek, hogy JPH nem folytatná, mert így kerek az egész...:

  Joaquin Phoenix nyilatkozott a Joker folytatásáról: "A lehetőségek tárháza végtelen"


  Egyre inkább az az érzésem, hogy Pattison szeptember elején tett elszólása nem volt annyira véletlen, mint azt beállították.

  Csak meg kellett várnia a Warnernek, hogy hogyan teljesít a mozikban a Joker, mennyire vevő rá a közönség. És mint látjuk jól, szóval valószínűleg a DC mozgóképes vonulatának lesz egy sötétebb oldala, különálló vagy részben kapcsolódó filmekkel: Joker, Batman, esetleg Superman. És lesz egy kommerszebb, szórakoztatóbb vonulata: Wonder Woman, Aquaman, Shazam.

  Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.10.09. 23:52:10
 • testerlnx
  #10
  A Glass is elég jó volt. https://www.imdb.com/title/tt6823368/
  Ebben a kategóriában :) (Mondjuk ott "volt" superhero?!?!)
  Utoljára szerkesztette: testerlnx, 2019.10.09. 18:39:52
 • wraithLord
  #9
  :D

  Értem én, arra céloztam, hogy remélem, ez marad egy önálló film, és nem próbálják meg a Phoenix-féle Jokert átrakni a DC-be. Mert az - szerintem - csak a Joker felől fog működni, mindenhol máshol kilóg a lóláb (vagy képregényláb). :D
 • NEXUS6
  #8
  Igen, sokan hasonlították hozzá, ha minimálisan sem tisztelte volna a rendező ezt a műfajt, talán az is lett volna belőle.
  Az hogy Deniro is szerepet kapott benne még inkább fokozza a néző utánérzését.
 • NEXUS6
  #7
  Hát ez nem, szinte egyáltalán nem szuperhírós mozi. Phoenix Joker jelmezben beront az ezeket kedvelő nagyra nőtt gyerekek játékszobájába, szétrugdossa az összes szuperhős babádat, rátapos a kedvenc batmobil kocsidra és lehúgyozza a Szuperman figurádat. Majd lazán rágyújt egy cigire és az arcodba pöcköli a csikket.

  Ez egy ilyen film! XD
  Nem mindenkinek fog ez a brutalitás bejönni.
 • gombabácsi
  #6
  jó film. de azért a taxisofőr szintjét nem üti meg, persze azt nem sok film...
  egy filmet tudok ami mérhető a taxisofőrhöz, és hasonló történet:
  https://www.imdb.com/title/tt1653700/
  egyik nagy kedvencem ez a film, kár hogy nincs túl magas pontszáma imdb-n...
 • wraithLord
  #5
  Én ugyan nem láttam a filmet, de ha tényleg ennyire jó, akkor biztos csak a saját keretein belül marad ennyire jó.

  Maga a Batman csak egy akciófilm, a Batman nevű hős pedig a szokásos szomorú sorsú akcióhős... lenne, ha nem komolytalanítaná el az egészet pl. a denevérember ruha. Képzeljük el John McClane-t mosómedve jelmezben vagy Martin Riggs-et pandamaci jelmezben. Gyakorlatilag ennyiben más Batman. Martin Riggs se volt "normális" (csak neki a barátnőjét nyírták ki, nem a szüleit), de állatjelmez helyett öngyilkos hajlamot adtak rá.
  Joker talán még komolyan vehető abban a helyiértékben, amiben van.

  Nem hiszem, hogy jó ez a realisztikusságra való törekvés, a képregényfilmeknek nem ez a funkciója. Ezért nem tetszett a Nolan-féle Batman sem. Pont a komolysága, komolykodása miatt volt vicces (nekem legalábbis), főleg a Dark Knight, a Begins az még nem volt rossz.
 • Sequoyah
  #4
  Foleg azert igaz ez, mert ez NEM egy szuperhos film, es nem is probal az lenni.

  Ha vannak terveik hogy behozzak Batmant emelle a Joker verzio melle, az erdekes lesz. Nyilvan butitani kell, mert nem lesz 2 ora csak az o karakterere, de talan lesz egy arany kozeput.
 • Whysper
  #3
  Nekem a BATMAN a kedvencem mert úgy Superhős,hogy egy sima ember... Örök párja Joker aki szintén egy ember és ez a Két Hős / Anti Hős úgy helytáll DC univerzumban ,hogy semmi lézer nem jön a szemükből semmi izé... Ha ez a Joker mellé Beraknak egy hasonló jó BATMAN-t akkor abból az egyik legjobb DC film lehet!!. Ez a film nagyon klassz volt!!
  Utoljára szerkesztette: Whysper, 2019.10.09. 16:47:12
 • zetortraktor
  #2
  Batman Pattinson lesz, nem? Jó eséllyel idén ő is megkapja az Oscar-jelölést, miképp Phoenix is, szóval színészileg nem gond, de nem hiszem, hogy ez a Joker találkozna az ő Batmanjével, ha erre gondolsz. Ez eléggé külön film. Még azon is meglepődnék, ha folytatódna, ha egy JP megint bevállalná a szerepet.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.10.09. 15:09:02
 • NEXUS6
  #1
  Hát amikor megnéztem a trailert, éreztem, hogy ez nagyot üthet.
  Szerencsére ez az a film volt, ami teljesítette is az elvárásaimat (szemben pl az Ad Astrával).

  Olyan szinten más, mint bármilyen eddigi szuperhírós film, annyira kidolgozott a karakter, annyira valós és nem meseszerű, hogy ez bizony szétfeszíti a műfaji kereteket. Hány színész, rendező, forgatókönyvíró van, aki, amúgy rengeteg szuperhíró művít vitt sikerre, de ezt a szintet azonban nem fogja tudni hozni.

  Ki lesz a következő Batman, hogy tud ebbe a labdáa rúgni?

  Nagyon remélem, hogy ez a film nem marad egyszeri megisdmételhetetlen produkció, vagy a folyatásai nem térnek át a szokásos sablonos szintre.