8
 • M2 #8
  "A merci taxiknál meg nem adja oda a soför a kocsit, hogy na menjél vele ahova akarsz."

  Látom sikerült megragadnod a lényeget.
 • Wharyoo
  #7
  Vállalatoknál még oké, elfogadom határesetnek, csak az egésznek olyan felhangja volt, mintha valami Uber-klónnak szánnák, csak nem én fuvarozok valakit, hanem magát fuvarozza valami idegen az én verdámmal... Mondjuk cégek esetén sem kicsit kockázatosnak tünik a befektetés.
  A merci taxiknál meg nem adja oda a soför a kocsit, hogy na menjél vele ahova akarsz :D
  Utoljára szerkesztette: Wharyoo, 2019.10.10. 18:35:55
 • kvp
  #6
  Itt elsosorban flottakezelokre gondoltak, pl. taxivallalatokra. Sajat ugyfelkezelo szoftverrel a fo kijelzon (es valoszinuleg kiszerelt kormannyal). A lenyeg, hogy nagy cegek, jo informatikai es szerviz hatterrel, tovabba nagy egyseges autoallomannyal.
 • M2 #5
  Érdekes kérdés, hogy mint vállalkozás, megérné-e. Venni három Teslát és kiküldeni egész napra "dolgozni".
  A Mercedes taxik se olcsó autók, mégis rengeteg fut belőlük, a humánerő összes költségével is profitot hozva.
 • Wharyoo
  #4
  A szándék az szép meg jó meg minden, de megnézném, hogy idehaza (vagy tulajdonképpen bárhol) hányad adják majd bérbe taxizni a tizen-, huszonmilliós autójukat... Én tuti nem tenném.
 • duke
  #3
  "Tesla Motors is csupán korlátozott számítástechnikai erőforrásokkal rendelkezik a járművek esetében."

  Nem teljesen ertem miert, mert ugy tudom hogy az NVIDIA gepeit lecserelve, egy direkt az onvezeteshez, tervezett ugynevezett FSD Full Self-Driving szamitogep vegzi az iranyitas.

 • kvp
  #2
  A tesla onvezetese mar sok esetben egesz jo. Meg tobb esetben meg nem latja a betontol az utat. Viszont nekik az osszes autojuk onvezet, meg akkor is amikor ember vezeti oket, ugyanis folyamatosan dolgozzak fel a latott kepet es kesziti el hozza a szoftver a vezerlesi kimenetet. Aztan amikor ember vezet akkor csak osszeveti a sajat donteset az emberevel es tanul belole ha a ketto nem egyezik. (majd az eredmenyt feltolti a gyarto szerverere a felhobe)

  A tobbi ceg is ezt csinalja, de csak nekik van kint az utakon ennyi tesztjarmuvuk (gyakorlatilag az osszes vezetesi segedes tesla az, amin friss a szoftver)