17
 • Sydra
  #17
  A legnagyobb kollektív bércsökkentő hatás az inflációs monetáris politikából ered. Minden alkalmazottat arra kényszerít, hogy folyamatosan követeljen magasabb fizetést, amiért a pénze rendszer szinten elértéktelenedik.
 • dyra
  #16
  Ez működne ha mindenki jól keresne. De most kb profit abból van ha leszorítod a bérköltségeket. Így viszont visszajutunk a probléma elejére.
 • Sydra
  #15
  "Miért jó nekem mint adófizetőnek, hogy Pistike 8 általánossal 40 éves korára kap egy agyvérzést amivel még eléldegél 20 - 30 évet csak már mint eltartott? Miközben az ilyen tipusú melóhelyeken szart sem keresett és szart sem adózott?"

  Hát akkor szüntessük meg az állami egészségügyet és akkor máris megszűnik az efféle parazitizmus, te meg megtarthatod az erre befizetett adódat! Az állam méretét kell csökkenteni, nem az állam méretére hívatkozva zargatni az embereket, akik nem ártottak neked! Ha nem tolhatod át másra a felelősséget, akkor máris jobban odafigyelsz majd az egészségedre. Több lesz az egészséges ember és kevesebb lesz a kórházi számla. Amúgyis a magánegészségügy olcsóbb és jobb (már ha az állam nem szabályozza agyon), mint az állami.

  "Mi több még a cég is mindenféle adóparadicsomon keresztül kitalicskázta a lovét."

  Miért ne tenné? Jobb helyen van van nála a pénz. Inkább fordítsa fejlesztésre, minthogy vadidegen 200 kilós emberek koszorúér műtétjére költsék. Meg stadionra. Meg a politikus haverok pénz szivattyúira.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.10.01. 10:02:03
 • dyra
  #14
  Full másról beszélsz. Miért jó nekem mint adófizetőnek, hogy Pistike 8 általánossal 40 éves korára kap egy agyvérzést amivel még eléldegél 20 - 30 évet csak már mint eltartott? Miközben az ilyen tipusú melóhelyeken szart sem keresett és szart sem adózott? Mi több még a cég is mindenféle adóparadicsomon keresztül kitalicskázta a lovét. Loszart éri meg. Sima matek.
 • Sydra
  #13
  Miért írsz alá olyan munkaszerződést, amiben túlórát vállalsz, meg 12 órás műszakot, ha utána panaszkodsz, hogy túl sokat kell dolgozni? Most akarsz dolgozni, vagy nem akarsz? Azt akarod, hogy törvénnyel tiltsák meg neked, hogy sokat dolgozz? Annak meg mi értelme lenne? Nem tudsz önállóan felelős döntéseket hozni? Védjen meg az állam önmagadtól?
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.09.30. 22:14:55
 • Csaba161
  #12
  DE!!!!!
 • dyra
  #11
  A munkavédelem az munkavédelem. Ami az emberek mentális és fizikai védelméről szól. Az mikor szarrá vagy hajtva nem éri meg a társadalomnak. A rákkezelés, a szív és érrendszeri betegségek és a depresszió kezelése a többszöröse annak mint amit az Amazon és a hozzáhasonló cégek termelnek a társadalomnak.
 • Sydra
  #10
  Nem tartja.
 • Csaba161
  #9
  Igen, minden ember és cég profit orientált.

  De attól még nem kell rabszolgaként tartania a munkásait, ahogy az Amazon csinálja...
 • Sydra
  #8
  "Minden profitorientált rabszolgatartó cég ..."
  1. Minden ember profit orientált. Te is. Ilyen alapon nem vagy jobb egy cégtulajdonosnál se.
  2. Nyugaton nincsenek rabszolga tartó cégek.
 • Sydra
  #7
  Próbáldj kicsit kiszakadni ebből a felbőszült, ideologizáló végtelen ciklusból!
  Értelmezd a következő mondatokat:
  Nem kötelező ott dolgozni.
  Van számtalan egyéb lehetőséged, ha teszel érte.
  Az hogy milyen a munkahelyed az elsősorban te rajtad múlik.

  Ha jobb sorsot akarsz, ahhoz magadat kell szabályoznod önként, nem pedig mindenki mást erőszakkal.
 • dyra
  #6
  Több kárt okoz egy ilyen cég működése mint amennyi hasznot hoz. A stresszes, idegbeteg munkakörnyezet az embereket mentálisan kicsinálja aminek a vége az állam által fenntartott egészségügyi rendszer igénybevétele (ami nem olcsó). Ezek tények.

  Ebből adódóan szabályozni kell a munkakörnyezeteket, független attól, hogy dobozokat címkéz vagy komoly specializálódott melót végez.
 • aemus
  #5
  Minden profitorientált rabszolgatartó cég addig működik amíg a termékeit / szolgáltatásait el tudja adni.
  Globális kampány kellene a multik ellen. Ha egy hónapig egyetlen ember se vásárolna ezektől a cégektől semmit, talán ez a világ is jobb hely lenne.

  Utoljára szerkesztette: aemus, 2019.09.30. 05:31:10
 • Sydra
  #4
  Ha egy munkát bárki el tud végezni akkor az nem egy értékes munka. Amiből sok van, az rendszerint olcsó. Ezt nem én mondom, hanem az egész társadalom. Az embereknek specializálódniuk kell, ahhoz, hogy a munkájuk értékessé váljon. Én nem hiszem, hogy a doboz pakolás kimeríti az emberek teljes képességbeli kapacitását. Az ilyen munkák a diákmunka kategóriába tartoznak. Addig dolgozol ott, amíg mellette nem tanulsz valami értékesebbet és nem gyűjtesz reputációt. Aztán mész jobb munkahelyre. Erre 2019-ben több lehetőséged van, mint bármikor korábban a történelemben.
  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.09.30. 02:18:11
 • dyra
  #3
  Ja ja akinek nincs sok vagyona az annyit is ér. Ismerem ezt a gondolkodásmódot.

 • Sydra
  #2
  "Ez már konkrétan rabszolgatartás."
  Azt leszámítva, hogy nem vagy a cég tulajdona, nem kötelező ott dolgozni és fizetést kapsz a munkádért ez már tényleg konkrétan rabszolgatartás.
  Viszont ha a képességeid maximuma az, hogy dobozokat vagy képes leragasztani és felrakni egy polcra és ezt a társadalom nem értékeli túl sokra, akkor talán nem a rendszerrel van a baj, hanem veled.
 • dyra
  #1
  "Áprilisban az szivárgott ki, hogy a vállalat raktáraiban a rendszer másodpercenként rögzíti az egyes munkavállalók aktivitását, s aki nem elég szorgos, az automatikusan figyelmeztetést kap, majd ugyanígy elbocsájtják. "

  Ez már konkrétan rabszolgatartás. Ganaj politikusok nem végzik a munkájukat. A parlamentbe is ki kellene építeni ilyen rendszereket. Oké tudom ez Amerika ott a szenátusba.