54
  • Stockbauer33 #54
  • ostoros
    #53
    Azért alacsonyabb a sávszélesség? Én arról beszélek, hogy ahol van internet, ott kurvára szar a sávszélesség. Nem a sivatag közepéről beszélek, ahol nincs net, hanem arról, hogy ahol van, ott SZAR.

    "Ráadásul a hazai infrastruktúra természetesen nem a magyarok érdeme, hanem a nyugati "szemétmultigecik" építették ki! "
    HAZUGSÁG. A magyar állam fizeti ki a gerinchálózatot, a mi adónkból.
  • lac coo
    #52
    De ketseget kizaroan a ruszknal a legjobb, ez is, minden is ! :))
  • TokraFan
    #51
    Ha már tények, esetleg figyelembe vehetnéd a két ország területének méreteit, ugyanis az USA-ban nem 5km-re van a falu a várostól, hanem 150-300km-re. Nem pont ugyanaz bekábelezni egy olyan kis fityfa*sz vidéket mint a miénk, meg egy olyat, ami hatvanszor ekkora területen terül el. Ráadásul a hazai infrastruktúra természetesen nem a magyarok érdeme, hanem a nyugati "szemétmultigecik" építették ki! Más kérdés, hogy a csúti disznó megint más tollával ékeskedik.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.09.11. 21:42:16
  • ostoros
    #50
    A vidéki internet átlagosan jobb állapotban van, mint mondjuk az egyesült államokban vidéken. Csak a tények kedvéért.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.09.11. 20:28:30
  • ostoros
    #49
    Nem rossz. Én is emlékszem a hülye álhírekre amikre alant hivatkoztál, meg a több tízezres megosztásaikra is, de egy kalap kaka volt az egész. Alapvetően a semmiért, nem létező törvényjavaslatok ellen tüntettek emberek. Miközben a létező törvényjavaslatot, aminek lett volna értelme, szépen visszavonatta a fityesz mert beszartak a sok ezer tüntetőtől.

    Helyette behozták a távközlési különadót, amit alapvetően az emberek fizetnek ki, szóval csak magával baszott ki a sok tüntető...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.09.11. 20:23:56
  • TokraFan
    #48
    OMG! Ekkora sötétséget!
    Jól demonstrálod a habony művek hatékonyságát.
  • M2 #47
    A környéki általános iskolánkból erre az évfolyamra 7 tanár távozott a versenyszférába, másik 7 meg már bejelentette az év végi távozását. Pótlásukra egy nyugdíjas tanárt tudtak visszakönyörögni.

    Informatika tanár egyszerűen nincs, mert bárhol elhelyezkedve négyszeres fizetéseket kapnak. Az utolsó évek, amikor még talán valahogy megúszhatjuk és nem omlik össze az oktatás és az egészségügy.

    Jól látom, hogy ez vezet majd a digitalizációs sikertörténethez?
  • lac coo
    #46
  • dyra
    #45
    :D A várólisták valóban megfeleződtek mert szépen kb a felénél megvágták őket. :D Kreatív megoldás volt. Megmondták x időnél nem lehet hosszabb és mi lett? X időnél nem lett hosszabb :D

    A többi meg úgy baromság ahogy van a jó része annak amit mondasz állagmegóvás és kb kötelező felújítás, fejlesztések alig vannak, fizetés a béka segge alatt ennek köszönhető, hogy már a csoró emberek is magándokihoz járnak.

    Az pedig tény, hogy ebben a helyzetben stadionokra meg sportlétesítményekre költünk el ezermilliárdokat.

    Mint amikor a szegény ember a fizetése után egy hétig úrként él aztán meg pusztakenyér vízzel. Azok a sportlétesítmények nem önfenntartók a jó része szétfog rohadni. Na mind1. Majd egyszer kifut ez az őrület ebben az országban.
  • duke
    #44
    Igazabol senkit nem erdekel Meszaros Lorinc, mert az orszag vegre fejlodik. Kb mindenki ilyen fejlodest remelt 89-ben, a teljes osszeomlas, es 20 evnyi kaosz helyett.
  • lac coo
    #43
    Amúgy meg szerintem vidéken siralmas a helyzet internet hozzáférés szempontjábol !!
    Persze ezen nem is akar változtatni, mert abból baja lesz a Csuti Törpének, ha a népek nem az M1-et nézik, hanem ne adj isten máshonnan is tájékozódnak :)
  • lac coo
    #42
    Nofene már több szuperkórház is lesz ? :DDDDDD
  • TokraFan
    #41
    Aha, gondolkodsz, tájékozódsz, meg lipsizel, miközben beszopod, hogy mészáros lölö a suttyó gázszerelő a saját tehetségéből lett milliárdos...Parádés!

    Hol vagy Te főszerkesztő ezzel az alpári stílussal? Kurucinfón? Vagy úgy vagy Te is főszerkesztő, hogy feltettél egy ingyenes tárhelyre egy Wordpress-t, aztán irogatsz magadnak?
  • TokraFan
    #39
    Látom Te is kizárólag Párt TV-t nézel (bár mi mást néznél, lassan alternatíva sem marad), a fotelből nézve valóban olyan szép ahogy írod, igen...
  • TokraFan
    #38
    Rossz a memóriád!
  • ostoros
    #35
    Amúgy ja, az EU szépen nyírja a google-t, hasra ütés szerűen, néha egy pár milliárdot legombolnak...
  • ostoros
    #34
    Ez meg az állam sara, hogy engedi, hogy kartellezzenek a cégek, meg hogy területenként (sőt, akár utcánként!!!) eltérő díjazások legyenek attól függően, hogy van-e konkurencia vagy nincs... Mondjuk a távközlési különadó pont az a védelmi pénz, amiért cserébe az állam engedi a rablást...
  • kvp
    #33
    "kiment az utcára, hogy megvédje a google-t a hirdetésekből származó bevétel megadóztatásától..."

    Hosszu ideig az volt a Google strategiaja, hogy ha kedvelik oket az emberek akkor a sajat kormanyukkal szemben is megvedik oket. Ez mukodott is. Nem tudom ujabban miert valtottak modern globalista liberalis nezetekre, de a populizmus elhagyasaval elmentek a tamogatok is. Es erre az EU vezetese szepen csendben elkezdte irni a csekkeket...
  • ostoros
    #32
    Dehát ez nem is így volt... Valójában buta felhergelt csürhe kiment az utcára, hogy megvédje a google-t a hirdetésekből származó bevétel megadóztatásától... Mert erről szólt volna az a törvény valójában...

    Ettől függetlenül elég nagy balfaszok ülnek a parlamentben, szó se róla.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.09.10. 19:48:16
  • csigafi #31
    Fogalma sincs Magyarország digitális nyomorúságáról ennek az embernek szerintem még a gépet sem képes bekapcsolni egyedül :-)
  • Tinman #30
    Digitális jövő? Kit érdekel, amikor az egészségügy lenne a legfontosabb, az meg romokban van. Ha az rendben lesz szóljatok, addig érdektelen üres frázis MINDEN!
  • lac coo
    #29
    Európa szilicium-völgye !! :DDDD
  • Tinman #28
  • lammaer
    #27
    Akkor csak nem jött át az irónia, na :)
  • kvp
    #26
    Nos ket reszbol all a digitalis gazdasag. Egyreszt a fejlesztocegek joreszt itt vannak, mert minel keletebbre mesz, annal olcsobb a fejleszto reszleg mukodtetese. Na most tolunk keletre mar ukrajna van, ahonnan lohalaban hoztak az egy teljes studiot hozzank, mert elkezdtek behivni katonanak a fiatal kodereket.

    Aztan a ott a masik resze, a digitalis ipar, azaz az ipar automatizalasa. Mivel munkaero mar nincs tobb, ezert a legtobb ceg erre rakenyszerul, de egyebkent is az a versenykepes. Ebben sem allunk rosszul, mert itt vannak a gyarak es mar nincs hova vinni keletebbre. (Kina nem nyero ujabban, tolunk keletre meg polgarhaboru van)

    A harmadik resze az infrastruktura, na az van. Persze nem a falusi, hanem a ceges internet az ami tenyleg jo. Marpedig a digitalis iparnak erre van szuksege. Falura jo a mobilnet 2.5G-n.

    Valaki emlitette lent a digitalis radiot. Ez mar jo reg ota van, a mindigtv tartalmazza az osszes allami radiot digitalis formaban. Nem a nyugati szabvany szerint az igaz, de mukodik. Ilyen a G50 akarom mondani az 5G is, a beszedben arrol volt szo, hogy csak a kinai szabvanyt tudjuk kifizetni, meg mas nem is nagyon van keszen, szoval kenytelenek vagyunk a kinai allamtol, akarom mondani a huawei-tol venni az 5G-s rendszereket. Cserebe mar szerelik oket, mig amerikaban eppen azon vitatkoznak, hogy akkor mi is legyen.

    Tehat nem allunk jol, de a cel az, hogy a mostani gyartasi kapacitasok (uzemi es szoftveres) megmaradjanak itt es lehetoleg bovitsek oket. Ez mar nagy elorelepes lenne a nyugateuropai helyzethez kepest, ahol most csomagolnak ossze egy komplett autogyarat, ami utanna nallunk nyit ujra. Persze itt is van par gyar, amit automatizalni kell hogy megerje Europaban tartani. Foleg a nem flex-es uzemeket...
  • adam46
    #25
    Igen is vannak fejlesztések te tudatlan! Ott van Rogán kokszos Tóni felesége, folyamatosan fejlődik a cége állami támogatásból. Vagy ott van a szépségversenyes cégük Sarka Katával, az is fejlődik. De fejlődik Mészáros és családi köre, Tiborcz hulladék is. Szóval nem tudom, hogy te melyik országban élsz...
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.09.10. 15:01:49
  • Zombee
    #24
    De, rosszul állunk. Elméletben minden adott, hogy jó internet legyen, gyakorlatban tele vagyunk 10-30 megabites ADSL-el még mindig, mert oda vagy nem tette be lábát másik épkézláb szolgáltató, és emiatt nincs a Telekom se fejlesztésre kényszerítve, vagy behúzza az oszlopon a kábelt a UPC, de annyiba kerül, hogy max papíron éri meg váltani, de a gyakorlatban nem érdemes bajlódni vele. Szánalmas, hogy az ADSL-hez be kell kötnöd a telefont, ha olcsóbban akarod, holott csak maga a kábel kell, élő vonal nem szükséges. De csupasz netet a UPC is drágábban ad, mint a fölösleges szarjaikkal együtt. Mindegyik szolgáltatónak meg van a technológiája, de egyik se szereti elsőnek behúzni az optikáját egy területre...
    Vidéken a hűségidő fogalma fölösleges szívatás, konkurencia híján ugyan hova menne az ember.
  • arty
    #23
    nincsenek fejlesztések tán? a népstadion neked smafu?
  • M2 #22
    Kedvenc érvem azt volt, hogy azért jó a netadó, mert a befolyt pénzt fejlesztésekre költik majd. Orbánék! A befolyt pénzt! LOL!
  • Szefmester
    #21
    Tudod te hány fideszpárti próbálta megmagyarázni hogy az jó? :D Ott röhögött rajta mindenki aki használta is a netet. Akiknek nem sok közük volt a gépekhez meg a nethez de imádták azt amit mr pocak mondott azok simán éljeneztek miatta.
  • Szefmester
    #20
    .. és hogy a háttérben a többi baromságot elfedjék. Emlékezz vissza. Akkortájt sok volt a megmozdulás, de mindeig valami tényleg olyan baromságra amit utána el is engedtek, és közben a valódi szemétkedéseik meg átmentek a radar alatt mert mindenki rákapott a gumicsontra amit bedobtak.

    Szerencséjükre jött a migránsválság, és annak ellenére hogy náluk lehet a legkönnyebben munkavállalóit szereznie külföldinek és náluk messze több bevándorló telepedett le mint előtte bárkinél, folyamatosan riogatják a migrikkel a népet.

    Móron meg van olyan utca ahol ha nem beszélsz mongolul nem értesz senkit.
  • arty
    #19
    A rohadt, mocskos tolvaj fírge... ni, hogy hazudik.
  • NEOreg3
    #18
    ingyen Wifi-t minden stadionba és kisvasútba!
  • lammaer
    #17
    Komolyan már az is ballibség ha az ember nem akar gigabájtonként párszáz forint adót fizetni?
  • lck
    #16
    Aztán meg jól meglepődött mi ?
    Azért ne gondolj ennyi mindent abba az egyénbe bele.
    - Habár már szentképek is készültek róla .....
  • kékherceg
    #15
    Te jó ég, hol a szétröhögöm magam gomb...
  • Relixo
    #14
    Ez az orbán tényleg ennyire hülyének nézi az embereket ?! Igaz nem ez a legdurvább, hanem hogy nagyon-nagyon sokan el is hiszik neki amiket hazudik....

    Na de nem baj a lényeg,hogy zsíros Mészáros percenként kaszál a bolond népen nem keveset és Semjén féle ál-keresztény emberek teli zsebbel vannak a Rogán családot már meg se említem akik állami támogatásokat kapnak a cégeikhez és 30 évesen multimilliárdosak (a lófejű lánytestvérre gondolok ha valaki nem tudná). De mondjuk ők biztos nagyon okosak és ügyesek azért jár nekik... és lehetne még sorolni de minek, senkit nem érdekel ők meg híznak és még több pénzt keresnek a birka népen. Hajrá fidesz jól csináljátok!
    Annak ellenére,hogy utálom őket de tudnak valamit na... így palira venni egy egész országot már művészet!:D
  • gombabácsi
    #13
    a netadó csak azért lett kitalálva hogy felmérjék vele, mennyien mennek el a tüntetésre. hogy mennyire aktív a "net népe", azaz főleg a ballib fiatalság.
    hihetetlen hogy ennyi idő után se értitek orbánt...
  • Szefmester
    #12
    Digitális jövőt akarnak? Mi a fasz, az összeszerelőüzem ötlete csődöt mondott? Vagy csak ennyire befostak a német autóipar csökkenésében hogy másik irányt keresnek?

    Ha nem gyilkolták volna le a közoktatást, az egészségügyet, és megfizetnék a szakikat itthon is, akkor nem menekültek volna el azok akik elvégeznék a digitális forradalmat a mélyen (pöcegödör szinten) tisztelt minielnök úrnak.... De mivel az oktatásra fordított összeg GDP arányosan messze a legalacsonyabb mint bármikor ezelőtt, és még az önkormányzatok sem tolják bele az extrát, így nem is lesz mostanság kinevelve olyan réteg aki valóban érteni is fog a dolgához. Ha meg továbbra is élhetetlen az ország, azok is el fognak menni.