7
 • StoneCold7
  #7
  Persze, hogy nincs akkora újdonság, mivel 2-3 éve még évente jöttek 1-1 brandhez tartozó telefonok, most már fél évente + van vagy 4-5 brand egy gyártónál, míg 2-3 éve volt kábé max 2.
  Tulajdonképpen most veszel egy telót, fél év múlva már kiszarnak 2-3 1-2 fokkal jobbat... Nagyon motiváló új telót venni így.
  Utoljára szerkesztette: StoneCold7, 2019.09.07. 10:49:59
 • gombabácsi
  #6
  pedig aki nem cseréli évente, az olyan undorító igénytelen ember, mint aki nem fürdik naponta 5x
  XD
 • Tinman #5
  Dettó, nekem is S7-esem van mocsokjó telefon, szerencsére nem phablet méretű rémálom. Ellenben az enyém bő 1.5 éves, a tiéd meg 2x ennyi... igen, van rá 9-es droid? Nincs és nem is lesz, 10-es meg főleg nem. Ez most jelen pillanatban még nem gond, de akár már jövőre lehet olyan app, ami min. 9-es droidot igényel.

  Egyébként én is leszarom az állandó, kényszeres teló cserét és ez a telóm még 2.5 évet ki kell bírjon, ugyanis kb. 4 évente cserélek telefont.
 • Tinman #4
  A gond ezzel az, hogy a gyakran 200-250 ezres notik 4-5 év alatt lemennek a 30 ezres értékre, ergo ennyi idő alatt ekkora összeget buksz, már ha a végén lesz olyan aki megveszi.

  A telefonnal dettó ez a helyzet. Anno a Sony Xperia Z1C-m kb. 130k volt, használtam bő 4 éven keresztül, 20k-ért úgy tudtam eladni, hogy perfekt állapotban volt még és dobozával, üvegfóliával, mágneses töltőjével együtt adtam. A telókon levő android verza elavulása ill. a tény, hogy nem tudod cirka 2 év után újabbra frissíteni megöli őket, teljesen elértéktelenednek.
 • molnibalage83
  #3
  Nekem is ez van. Életem első saját valóban használható okostelóját 40k táján megvettem és mindent tud, amire nekem kell. Nincs reális ok arra, hogy valaha lecseréljem bármire is. Még ez is overkill. (Redmi 7)

  Ehhez képest azért a PC-t úgy 4-5 évente cserélni kell, pont jövőre jön el annak az ideje, akkor már 4,5 éves lesz.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.09.06. 09:42:02
 • mad mind
  #2
  Nekem egy Galaxy s7-em van 3 éve, és ha nem romlik el, leghamarabb jövőre kezdek el gondolkodni a cseréjén. Egy dologban szűkös, a háttértárban, de azt elég könnyű megoldani. :)
 • Sequoyah
  #1
  A PC-k es Laptopok teljesitmenye mar 2010 korul eljutott arra a szintre, hogy mindenre boven eleg amit egy atlag felhasznalo akarhat. Mar nem a hardver a szuk keresztmetszet. A laptopom 5 eves, es eszem agaban sincs lecserelni, majd ha tonkremegy.
  A telefon most jutott el ugyanerre a szintre. Mindent azonnal csinal, barmilyen alkalmazast tud futtatni, es a retina kijelzot sem lehet mar hova fejleszteni.

  A 6s-emet csak azert csereltem le 3 ev utan, mert berepedt a kijelzoje, es most meg meg tudtam indokolni a cseret azzal, hogy a faltolfalig kepernyo az minosegi lepes. De nem hianyzik belole semmi ami miatt varnam az uj modellt.


  Bezzeg amikor 2000 korul meg szinte gyerek voltam, evente csereltem a PC-t is, vagy legalabbis valamit benne, es minden cserevel ugy ereztem megtaltosodott, mert elotte mindig varni kellett mindenre...