15
 • VolJin
  #15
  "A 3G bevezetésekor külön szabvány volt az Amerikai Egyesült Államokban, Európában és Kínában. Ez hátráltatta a technika bevezetését, ezt a jövőben el kellene elkerülni. Egy 5G-hálózat kiépítése után a felelősség az üzemeltetőké."
 • ostoros
  #14
  "A kínai konszern vezetője egy olyan európai platform megalkotása mellett lobbizott, amely a Google és az Apple megoldásainak vetélytársa lehet."
 • VolJin
  #13
  Az nem magaslégköri, hanem légkörön kívüli lenne.
  Itt most arra gondolok, hogy például a telefonközpontok összeköttetésben állnak a gyártó központjával. Távvezérléssel simán lekapcsolhatók. Egy katonai konfrontációban hátránnyal indulna az, akinek a telefonhálózatát, és a routereit kezdésként lekapcsolják.
  Ezért akarják kiszorítani a Huaweit.
 • Tetsuo
  #12
  "Most gondolj bele, mit csinálna az USA, ha kilövik alóla a telefonhálózatot és az internetet?"
  Egyrészt az igazságosabb lenne, mint sok más ország b@sztatása, másrészt simán kivitelezhető lenne most is - ha jól tudom - néhány magaslégköri nukleáris robbantással.
  Azért lássuk be, az európai cégek vezetésében sok esetben olyanok ülnek, akik egyáltalán nem lojálisak Európához.
 • VolJin
  #11
  0 százalék az USA most.
  Ericsson, Nokia, Huawei, talán még az Alcatel...
  A Huaweitől azért paráznak, mert digitális cucc, amit a gyártó központjából lehet bezerálni.
  Utoljára szerkesztette: VolJin, 2019.09.05. 22:03:40
 • VolJin
  #10
  Ehhez ennek nincs köze.
  Az EU jogelődje tucatnyi mobilszabványt látott, majd kifejlesztett egyet, és azt tette kötelezővé. Ez volt a GSM.
  Ha egy kontinensen egy szabvány van, míg más országokban országonként több, akkor abból világszabvány lesz.
  Ez indította be a mobilforradalmat.
  A szocializmusban a crossbart az Ericsson AXE központjaira azért cserélték le vontatottan, mivel digitális volt, és fent állt a veszélye, hogy messziről lekapcsolják.
  A mobilpiac háromszereplős. Ericsson, Nokia, Huawei. Az USA sehol nincs. Talán az Alcatel, az is francia.
  A Huaweit ezért baszogatják.
  Most gondolj bele, mit csinálna az USA, ha kilövik alóla a telefonhálózatot és az internetet?
  Utoljára szerkesztette: VolJin, 2019.09.05. 21:59:35
 • ostoros
  #9
  Már megint hülye vagy... Ha az amcsik részben kiszorulnak, vagy egészben, miközben most 100% az övék, ahhoz képest (a nullához képest) bármekkora európai jelenlét jobb.
 • Tetsuo
  #8
  Európa egy szuicid társadalom: A migránsok szabadságjogai jóval nagyobb prioritást élvez, mint holmi önellátás és saját infrastruktúra.
  Ámerika mindig is harcolt a saját piacáért, most is azt teszi, még az Észak Áramlat 2-ért is fenyeget.
  Kína és Oroszország újfent saját, hosszútávú érdekeit helyezi előtérbe, csak Európa a kakukktojás.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.09.05. 02:38:40
 • TokraFan
  #7
  Ez csak akkor lenne jó, ha nem csak részben, hanem teljes egészében EU-s cégek működtetik. Különben ismét kettős mércézel, ahogy szoktál, mert mi a fene különbség lenne a részben amerikai, részben orosz, vagy részben kínai jelenlét között? Természetesen az ég világon semmi...Vagyis de! Kína egy kommunista diktatúra, ennél fogva a cégeik alá vannak rendelve a kurmánynak, ami sokkal nagyobb kockázatot jelent.
 • ostoros
  #6
  Alapvetően ez egy válasz csapás. Ha elérik amit akarnak, akkor az amerikaiak kiszorulHATnak az európai piacról. Ami amúgy nem feltétlenül lenne rossz nekünk, ha legalább részben európai cégek veszik át a helyüket.
 • VolJin
  #5
  Most nem azért, de a GSM Európa gyermeke. Előtte minden szolgáltató saját rendszert használt nem léteztek mai értelemben vett mobiltelefon- gyártók. Az EU elődje meg azt mondta, hogy legyen egy szabvány, és innentől lett gazdaságos a mobilszolgáltatás és a használat. A világ többi része meg átvette. Ezt kellene folytatni...
 • zola2000
  #4
  Amerika recesszió felé tart, kína az amerikai szankciók ellenére is növekszik, ennyit arról ki a buta (az egyetlen komoly jogos ellenérv: hogy kínában még mindig diktatúra van)

  Viszont európa digitális erősödése jó lenne a kínaiaknak is, meg európának is, most közös az érdek.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2019.09.04. 14:32:06
 • nlght
  #3
  Van aki még elhisz bármit is egy kínai vezetőnek?
  Lehet, hogy Trumpli egy buta, bunkó farok, de a kínai vezetők mindenben túltesznek rajta, az erkölcs ismeretlen fogalom számukra.
 • kvp
  #2
  Hat alapvetoen csak annyit mondott, hogy legyen Europaban egy az amerikaitol eltero szabvany es ez legyen a kinai, Huawei fele. Az amerikaiak meg megoldjak a sajat 5G-juket ahogy akarjak. Mivel a ket emlitett europai ceg a Huawei partnere es mar a kinai szabvanyt kovetik, igazabol ez egy logikus javaslat. Mindenesetre hosszu tavra biztositana a kinaiak europai helyzetet. (nem emliti, de arra gondolt amerikai 5G-t meg majd gyart a Samsung, ha tud, csak alkatreszt nem kapnak hozza Kinabol)
 • gombabácsi
  #1
  XD