15
  • VolJin
    #15
    "A 3G bevezetésekor külön szabvány volt az Amerikai Egyesült Államokban, Európában és Kínában. Ez hátráltatta a technika bevezetését, ezt a jövőben el kellene elkerülni. Egy 5G-hálózat kiépítése után a felelősség az üzemeltetőké."
  • ostoros
    #14
    "A kínai konszern vezetője egy olyan európai platform megalkotása mellett lobbizott, amely a Google és az Apple megoldásainak vetélytársa lehet."
  • VolJin
    #13
    Az nem magaslégköri, hanem légkörön kívüli lenne.
    Itt most arra gondolok, hogy például a telefonközpontok összeköttetésben állnak a gyártó központjával. Távvezérléssel simán lekapcsolhatók. Egy katonai konfrontációban hátránnyal indulna az, akinek a telefonhálózatát, és a routereit kezdésként lekapcsolják.
    Ezért akarják kiszorítani a Huaweit.
  • Tetsuo
    #12
    "Most gondolj bele, mit csinálna az USA, ha kilövik alóla a telefonhálózatot és az internetet?"
    Egyrészt az igazságosabb lenne, mint sok más ország b@sztatása, másrészt simán kivitelezhető lenne most is - ha jól tudom - néhány magaslégköri nukleáris robbantással.
    Azért lássuk be, az európai cégek vezetésében sok esetben olyanok ülnek, akik egyáltalán nem lojálisak Európához.
  • VolJin
    #11
    0 százalék az USA most.
    Ericsson, Nokia, Huawei, talán még az Alcatel...
    A Huaweitől azért paráznak, mert digitális cucc, amit a gyártó központjából lehet bezerálni.
    Utoljára szerkesztette: VolJin, 2019.09.05. 22:03:40
  • VolJin
    #10
    Ehhez ennek nincs köze.
    Az EU jogelődje tucatnyi mobilszabványt látott, majd kifejlesztett egyet, és azt tette kötelezővé. Ez volt a GSM.
    Ha egy kontinensen egy szabvány van, míg más országokban országonként több, akkor abból világszabvány lesz.
    Ez indította be a mobilforradalmat.
    A szocializmusban a crossbart az Ericsson AXE központjaira azért cserélték le vontatottan, mivel digitális volt, és fent állt a veszélye, hogy messziről lekapcsolják.
    A mobilpiac háromszereplős. Ericsson, Nokia, Huawei. Az USA sehol nincs. Talán az Alcatel, az is francia.
    A Huaweit ezért baszogatják.
    Most gondolj bele, mit csinálna az USA, ha kilövik alóla a telefonhálózatot és az internetet?
    Utoljára szerkesztette: VolJin, 2019.09.05. 21:59:35
  • ostoros
    #9
    Már megint hülye vagy... Ha az amcsik részben kiszorulnak, vagy egészben, miközben most 100% az övék, ahhoz képest (a nullához képest) bármekkora európai jelenlét jobb.
  • Tetsuo
    #8
    Európa egy szuicid társadalom: A migránsok szabadságjogai jóval nagyobb prioritást élvez, mint holmi önellátás és saját infrastruktúra.
    Ámerika mindig is harcolt a saját piacáért, most is azt teszi, még az Észak Áramlat 2-ért is fenyeget.
    Kína és Oroszország újfent saját, hosszútávú érdekeit helyezi előtérbe, csak Európa a kakukktojás.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.09.05. 02:38:40
  • TokraFan
    #7
    Ez csak akkor lenne jó, ha nem csak részben, hanem teljes egészében EU-s cégek működtetik. Különben ismét kettős mércézel, ahogy szoktál, mert mi a fene különbség lenne a részben amerikai, részben orosz, vagy részben kínai jelenlét között? Természetesen az ég világon semmi...Vagyis de! Kína egy kommunista diktatúra, ennél fogva a cégeik alá vannak rendelve a kurmánynak, ami sokkal nagyobb kockázatot jelent.
  • ostoros
    #6
    Alapvetően ez egy válasz csapás. Ha elérik amit akarnak, akkor az amerikaiak kiszorulHATnak az európai piacról. Ami amúgy nem feltétlenül lenne rossz nekünk, ha legalább részben európai cégek veszik át a helyüket.
  • VolJin
    #5
    Most nem azért, de a GSM Európa gyermeke. Előtte minden szolgáltató saját rendszert használt nem léteztek mai értelemben vett mobiltelefon- gyártók. Az EU elődje meg azt mondta, hogy legyen egy szabvány, és innentől lett gazdaságos a mobilszolgáltatás és a használat. A világ többi része meg átvette. Ezt kellene folytatni...
  • zola2000
    #4
    Amerika recesszió felé tart, kína az amerikai szankciók ellenére is növekszik, ennyit arról ki a buta (az egyetlen komoly jogos ellenérv: hogy kínában még mindig diktatúra van)

    Viszont európa digitális erősödése jó lenne a kínaiaknak is, meg európának is, most közös az érdek.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2019.09.04. 14:32:06
  • nlght
    #3
    Van aki még elhisz bármit is egy kínai vezetőnek?
    Lehet, hogy Trumpli egy buta, bunkó farok, de a kínai vezetők mindenben túltesznek rajta, az erkölcs ismeretlen fogalom számukra.
  • kvp
    #2
    Hat alapvetoen csak annyit mondott, hogy legyen Europaban egy az amerikaitol eltero szabvany es ez legyen a kinai, Huawei fele. Az amerikaiak meg megoldjak a sajat 5G-juket ahogy akarjak. Mivel a ket emlitett europai ceg a Huawei partnere es mar a kinai szabvanyt kovetik, igazabol ez egy logikus javaslat. Mindenesetre hosszu tavra biztositana a kinaiak europai helyzetet. (nem emliti, de arra gondolt amerikai 5G-t meg majd gyart a Samsung, ha tud, csak alkatreszt nem kapnak hozza Kinabol)
  • gombabácsi
    #1
    XD