Az ősrobbanás előtt keletkezett a sötét anyag
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem hinni kell hanem látni, alább leírtam algebrailag és absztrakt ábrázolással is, hogy a törési pontok amiket algebrailag műveleti jelként tudsz pakolni ebből 4 a maximum 2 x 2 polaritással : + és - , * és a / amelyek egyenként kettős polaritásúak az első páros az additív csoport a második páros a multiplikatív csoport . Az első páros origoja a 0 , a második páros origoja az 1 .
Azért van csak egyetlen dimenzió abszolút értelmezés szerint, mert a dimenzió az egy szám egy másik értelmezés szerint , a közé tett pont egy harmadik értelmezése a dimenziónak és az értelmezések maximum a 3 .. mint ahogy az értelmezésekből létrejövő egyel magasabb számú dimenzió a műveleti operanduszok maximum azaz a 4 tér. Ebből követzik is automatikusan hogy bőségesen elég az egy dimenziónak 3szor metszenie magát hogy kiadja azt a teret ahonnan már nem lehet több térdimenzióról csak relatív dimenzióról beszélni..
Azért van csak egy dimenzió , mert darabszámilag is van már 1 darab dimenziód, ha van egy 0.000000'"'1 "értékű" dimenziód ahol a darabszám szintén egyfajta értelmezés, és az "érték" egy másik értelmezés, és azért van mégis végtelen dimenziód, mert egyrészt senki nem tilthatja meg annak a szegény dimenziónak hogy akárhányszor találkozzon önmagával egy pontban, még az okostojás bácsik sem.
Másrészt pedig a 0.000"1 az meg ha úgy nézzük: 1/ ∞ tehát ha van 0.00000'"1 dimenziód , akkor bizony van ∞ dimenziód is.
Másfelől pedig ha már egyszer egy dimenzió meggörbült vagy már eleve görbe is volt mint ahogy szegény 0.00000"1-es számú akkor bizony előbb-utóbb így vagy úgy de találkozni fog önmagával. Szükségszerűen.
"és n dimenziós teret miért ne lehetne értelmezni annál kevesebb dimenzióból? akárhány dimenzióval lehet számításokat végezni."
Nem tudsz .. N dimenzióból nem láthatsz N dimenziót, csak n-1-et , bár projektálni valóban van rá lehetőséged.
3 dimenzió kevés hozzá hogy 3 dimenziós tárgyakat megfigyelj mert ha kereken 3 dimenzióban vagy :
a: nincs rá időd hogy megfigyeld, 3 tér esetén nincs idő dimenziód ami szükséges volna a megfigyelés tényéhez
b: 2 tér egy idő esetén (2+x) időd ugyan volna van rá , de nincs rá elég tered hogy natívban lásd, bár projektálni azt azért még mindig kétség kívül tudod, ebben egyetértünk.
egyel lejjenni példában pedig : a 2 dimenziós világban élő figura nem látja magát felülről a 3-madik dimenzióból , és ezért ő csak n-1 = 1 dimenziós vonalakat lát maga körül "vándorolni"..
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 20:46:59
A szingularitást meg ne keverd bele a buliba, mert annak nincs köze az általad említett 8 véghez.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
és n dimenziós teret miért ne lehetne értelmezni annál kevesebb dimenzióból? akárhány dimenzióval lehet számításokat végezni.
aztán az az egy dimenziós tered ugyan minek csavarodna összevissza egyáltalán?
az gondolom még sose fordult meg a fejedben hogy az elméleted az csak egy elmélet, és mint olyan egy semmit meg nem magyarázó, semmire nem használható dolog? mert ilyen elméleteim nekem is vannak rengeteg. mitől lenne a valódi világra a te elméleted ráhúzható?
ha végtelen vagy nem végtelen a tér annak mi köze ahhoz hogy kijelölhetek-e benne két pontot?
Hogy a fenébe mér le így bármit is?
wtf? ezt sztem neked kellene megmutatni ui. csak te emlegeted ezt.
Már ott elakadtunk régestelen rég hogy meg se tudod mutatni a valóságban a tudományod alapját képező legelső pontot , utána mikor már látszólag kezdted megérteni sőt el is ismerted hogy a végtelenben nincsenek koordináták , emiatt nem tudsz képzeletbeli origot a valódi valóságban elhelyezni, a már eltemetett "fizikád" halott tetemével még mindig itt táncikálsz és még mindig nem hallottam tőled egy saját nemhogy értelmes, de egyáltalán semmilyen ezzel kapcsolatos alternatív hipotézist pedig már a 30-adik poszt környékén bekészítettem a pop-korn-t emiatt... legalább az elhunytra (akit eltemettem a ~ 200adik poszt környékén) lehetnél annyira tisztelettel ha már még mindig itt ólálkodsz a temetése környékén, legalább megpróbálhatnád belőle kihúzni a tőrt amit belédöftem, és megmutathatnád nekünk a tudományod alapját képező pontot nekem a valódi valóságban egy fix pontot ami mindig "ott" marad mindenhez képest.
Amihez képest tudnál egyáltalán a hosszúság fogalmáról beszélni mert tudnád azt végesíteni a valódi valóságban ami viszont végtelen.
Mutasd meg az Univerzum 8 végét és utána tudsz beszélni végről, meg közé ékelt hosszúságról, meg időről, addig maradj csendben bölcsen és hallgass !!!!
Én a helyedben már csak így szólnék magamhoz :
"Mester, kérlek magyarázd el részletesen ezt vagy ezt, itt-és-itt mert nem értem"
Szoval kitalalt egy hasznalhatatlan definiciot, es aztan csodalkozik hogy nem mukodik semmi ezzel a hasznalhatatlan definicioval.
Eddig is hallottunk már elég sok mesét a "fizika" nyelvén .... érdekes majd most jól kijön, hogy mégse volt elég nagy az a bumm vagy mégse volt elég ősi <#eplus2>#eplus2>
akárhogy forgatják ezt a sz*rt amit ma tudománynak neveznek sehogy nem fog kikerekedni belőle az a setét anyag én azt mondom de én azért szurkolok nekik <#eplus2>#eplus2>
Jó lenne egy személyes eszmecsere is erről veled.. <#love11>#love11> te vagy az első aki helyes válaszokat tudott erre nekem adni ! 😊
Az egyik :
Egy anya 21 évvel idősebb, mint a gyereke. 6 év múlva az anya ötször olyan idős lesz, mint a gyerek.
Hol van most az apa? ;-P
A másik pedig veszel TETSZŐLEGES 20 centi hosszúságot, akkor igaz-e rá az ÁLLÍTÁS:
<=====3 <3 D-8
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 19:23:35
Ez most így hirtelen neked már az akadémia ezért tényleg fáradj vissza velem előtte a tudomány ovijába és tekintsd meg mit is nevezel te dimenziónak alább.
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 19:10:32
1 + . + 1 = 3 jel
menjünk vissza az oviba szerintem neked volna rá szükséged meg a tudományodnak.
Na akkor hova bújt a sötét anyagod ha nem oda ahova én mondom?
Mit akarsz te itt dimenzionálgatni?
#379: "Én azt mondom ott lapul valahol ez a sötét anyag az ilyen szőnyeg alá besöpört "apróságokban", mint pl. a pi vegesítése után fennmaradó relatív kicsike végtelen sok számjegy."
Te most (ahogy eddig is) éppen besöpörted a szőnyeg alá a lényeget. Hibás a számított görbületi értéked.
#330: kerekített PI-vel nem lehet valódi konzekvenciát levonni, írod te
#151: "Olyan mint a pi utolsó számjegye, nem tudod leírni" - és ahogy látom te sem.
Sokadjára lettél megcáfolva. A többiekkel együtt pedig ezredjére.
De azért írjad még, hozok popcorn-t.
Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.08.23. 18:07:20
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Vegig tudod kattintani az osszes posztjat, 1 van amiben leirja ezt a hulyeseget, az osszes tobbiben mindenfele magyarazat nelkul erre az egyre mutogat.
De persze o kijelenti hogy igaz amit ir, mert ... miert is? Mert o ugy mondja es kesz😄
Az hogy meg a szavakat is rosszul hasznalja, es nem erti a tavolsag, koordinatarendszer, origo, dimenzio, az osszeadas/kivonas es vegtelen fogalmat, az jol mutatja hogy mihez is ert😊
Ja es meg a gyerekem altal kitunoen megertett arisztotelesz idezetrol is -ami az erokarokrol szol- belekepzeli hogy valami dimenziok vannak benne...
Az ilyeneknek szoktak mondani, hogy az altalanos iskola meg kicsit korai, maradjon meg az oviban egy evet...
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.08.23. 18:04:36
MI az hogy a sotet energia kisebb a planck tavolsagnal? Ez az otletet a seggedbol huztad elo? Mert hogy a fizika ilyet nem mondott az biztos.
Te meg merni sem tudod a sotet energiat, es otleted sincsen ra hogy mi az, de azert kijelented, hogy kisebb a planck tavolsagnal...
és n dimenziós teret miért ne lehetne értelmezni annál kevesebb dimenzióból? akárhány dimenzióval lehet számításokat végezni.
aztán az az egy dimenziós tered ugyan minek csavarodna összevissza egyáltalán?
"A közelítéshez" azonban újabb dimenzióra, tehát mind egy dimenzió újabb találkozási pontjára van szükséged, sőt már eleve a tényhez is hogy "kívülről" nézd.
n dimenziós teret csak n+1 dimenziós térből tudsz teljesen értelmezni tehát csak 3 dimenzióból (pl. "felül"-ről) látod hogy a kör az egy kör oldalról nézve meg csak egy vonal.
Ezzel szembe lent meg arra hívtam fel a figyelmet hogy az ún. "2" ún. "dimenziós" ún. "kört" pedig már adabszurd módon az ún. "0.0000"1" -es ún. "számú" ún. "dimenzió" is létrehozza mivel egyszerűen KÖRbe megy.
Tehát amit te időnek hívsz az semmi más mint a 4 metszéspontból az egyik görbévé válása és annak algebrai leírása meg semmi több mint az 1-nél kezdődő és jelenleg a pi-3 = 0.14 nél "tartó" görbültei értéke.
Tehát egyfajta nézőpontból a dimenziónak elég csupán n-szer találkoznia önmagával hogy kadjon egy újabb n+1 dimenziót,
és nem kell találkoznia magával egyszer sem.. egy 0.0000'1-es dimenziónak hogy kiadja mint a végtelent.
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 17:51:42
nem kellene ezt kezdeni. Tudod az ilyen érvek a buta ember végső menedéke (plusz az erőszak)
Én annyit kértem, hogy képletekkel/definíciókkal igazold az állításodat. Nem tudod.
"Én 3 daran jelet látok. Két lehetőség van : vagy nem érted hogy a jel is egy dimenzió"
lehet te 3 jelet látsz. A 3 éves unokahúgom is csak 3 jelet lát. De majd elmegy szépen iskolába ahol a 3 jelből lesz 2 szám, mert fel fogja ismerni és marad egy jel a pont. Neked csak jelek. Ezzel nem vágnék fel.
Szóval akkor az időnek van legalább egy vége? Hol?
"Örülj, ha esik az es?, mert ha nem örülsz, akkor is esik"
Egyébként még mindig jobb mintha impotens lennék nem ? ;-P
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 17:14:14
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 17:11:33
1. ?
-> 1. válasz
2. ?
-> 2. válasz
stb.. formában.
A "kinti" élet teljes hiánya, fantáziavilágba menekülés (erős anime- és persze japán-orientáltság), stb.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Ez semmivel se jobb mint a 2200 környékén...
A pontos számot mond i.e. 181-re, és azt is, hogy számoltad ki, levezetéssel. Különben hazudsz...<#ravasz1>#ravasz1>
Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.08.23. 16:41:53
Ja és az előbbihez: amikor "2200 éve" mérték a pi-t akkor érdekes módon az ő szemszögükből -abszolút- módon- mégis 3.14 volt a jelenjük. és a mi jövőnk ami az ő szemszögükből nézve -relatív- 3.13-as körül mozog. Mi az ő sötét anyaguk vagyunk, és a mi sötét energiánk húzza előre az ő múltjukat a mi jelenünkbe.
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 16:43:35
Tehát? Hogy jött ki neked a 2200 év?
Bónusz kérdés(ek): mennyi idő telt el, mióta idetoltad a pofád? Végtelen?
Mennyi idő telik el A és B időpont között?<#eplus2>#eplus2>
ja és: 400<#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.08.23. 16:36:30
3ig már azt hittem el tudsz számolni. De úgy látszik tévedtem.
Pedig ez eléggé ált. isk. anyag.
Én 3 daran jelet látok. Két lehetőség van : vagy nem érted hogy a jel is egy dimenzió
vagy nem érted a dimenzió fogalmát eléggé és nem fogod fel hogy a közéjük tett műveleti operandusz is a dimenzió egyik fajtáját képviseli, én sajnálom, hogy ezt nem érted , nem vagy egyedül rajtad kívül még olyanok sem értették meg 2200 évig akik értenek is hozzá állítólag.
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 16:23:39
Kezd el kifejteni képletekkel, hogy az 1.1 az mi. És miért. És hogyan jön ki. Stb... Mert amit előadtál azt egy ált.iskolás is előadja bármikor. És ő sem tudja igazolni az állítását, max hajánál fogva előadott érvekkel, amit egy tanár pik-pak darabokra szed. Tehát ne kérdezzél minket, hanem matek nyelvén írd le. Védd meg az elméletedet. Nem lehet egy nagy vászidász neked, hiszen te olyat tudsz amit mi nem. Szóval én kíváncsian várom, a leírását az elméletednek. (megjegyzem: Nobelt sem fogsz bemondásra kapni, azt is indokolni kell, nagyon keményen.)
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.08.23. 16:07:09
Ezért , és hogy maradjunk a cselekményszálnál, szeretnélek megkérdezni, hogy mi a véleményed arról, hogy pl. a kurrens szóban forgó :
1.1
jelöléssel felírt , jelenleg tizedes törtnek ábrázolt szám valójában, a dolgok másik definiciója szerint ott én 3 darab és nem 2, meg nem 1 darab "jelet" látok.
Így tehát egy_fajta_ "dimenzió"értelmezés szerint ott bizony 3 _darab_ dimenzió van.
És mi a véleményed arról hogy ha még egy ennyire egyszerű TÉNYT (szerintem azért 3-ig még te is el tudsz _szám_olni) sem képes felfogni valaki , hogy a saját definiciós modelljét sem vizsgálta meg eléggé tüzetesen, akkor hogyan is reméli hogy valós "matematikai" "alapokra" "helyezze" a "későbbi" "tudását".
Utoljára szerkesztette: TOR-rent, 2019.08.23. 15:48:31
"Örülj, ha esik az es?, mert ha nem örülsz, akkor is esik"