12
  • ostoros
    #12
    A büntetés célja, az elrettentés, nem a jogsik elszedése. Ha fosol szabálytalankodni, akkor már nyertünk.
  • Zombee
    #11
    Néha odanyomni a konzolra (miközben nem jön senki szemből pl.) és azt a szart nyomkodni meg telefonálni nem ugyanaz.
    Büntetni kell, mert tele az út ilyen telefont nyomkodós kreténnel. Elvi a dolog, mindet megfogni úgysem lehet, sőt hiszem, hogy jó ha ilyen statisztikai hibaszázaléknyit elkapnak, és lehet sokat is mondtam.
    Ittas vezetésért jogsit elvenni.
    Gyorshajtásért detto. Bírom mikor a sok paraszt posztolgatja a Facebookra az út mellett álló trafipaxos autókat. Ha a 70-es táblánál 70-nel, max 80-nal mész, nem lesz bünti, még engedékeny is a szabályozásunk.
  • barret
    #10
    Akkor most a legtöbb új autót tilos lesz vezetni is? A Teslában már kapcsolók sincsenek,ott mindent a központi lcd panel tapogatásával kell kapcsolgatni! Ezek is hülyék,sajnos nem csak ott...
  • duke
    #9
    Persze hogy nevetseges 60 ezer forint, de ha ennel jobban probalnak buntetni abbol vilagforradalom lenne. Mert az emberek az eletveszelyes szaguldozast meg mindig alapveto emberi jognak tekintik. Nalunk sem lehetne semmifele valoban visszatarto bunteteseket bevezetni, mert az emberek az autos szorakozast, szaguldozast, telefonalgatast, fontosabbnak tartjak mint evi par ezer halotat, vagy par tiz ezer serultet.
    Ezen legfeljebb majd az onvezeto autok fognak segiteni.
  • Tinman #8
    Cirka 15 éve már, hogy a yard beszólt a fagyi miatt. Mondtam neki, hogy büntessen meg, a bizonyítékot addig elnyalom...

    Egyébként volt már, hogy 3 fogásos menüt kajáltam meg vezetés közben, hiszen azt lehet.

    Amúgy gondolkodtatok már azon, hogy az autópályán 110-el közlekedő buszon miért nem büntetnek az öv be nem kötéséért? Ja, mer nincs. Mé' nincs? 110-nél nem halsz meg? Ha kivágom az szgk-ból az övet én is mehetek öv nélkül? Ha veszek egy 25 éves ezerkettest' amiben hátul nincs öv, akkor az oké, de a 18 éves ezerötösbe' már nem oké, mert ott van? Dude WAT?

    Lássuk be, ez egy cirkusz és tele van húgyos bohóccal a törvényíró gárda...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.08.16. 21:57:28
  • Tinman #7
    Kár, hogy nem erről írtam, hanem az elbaxott címről.

    "60 ezer forintba kerül a vezetés közbeni telefonálás Romániában"

    5 ezer forintba meg egy szaxi a sarki cigány qrvával, 2000 ezerbe meg egy kiadós mekmenü. Érted már?
  • Macropus Rufus
    #6
    én nem állta volna meg 60.000-nél. Legyen 100.000 és 5 év börtön. Teljesen mind1 mivel szankcionálják, amíg a felderítés a béka segge alatt van. Nálunk is pár tízes bánja ha elkapnak + némi bónusz pont. A lényeg a "ha" szón volt. A felderítés hatékonysága kb. nulla, nincs kockázata annak, hogy bukik az ember, mert nem bukik. Aki vezet tudja. Még a BKK/Volán sofőrök is telefonálnak. Tegnap a Nyugati téren átmenő rendőrautóban telefonált a közeg. Egyik nap a 4-6-os villamos vezetője telefonált. Sz@rik mindenki a szabályra, mert a bukás veszélye gyak. nulla.
  • NEXUS6
    #5
    Mindíg az ember öl!
    Nyilván lehet a statisztikát alakítani azzal, hogy az ember hozzájut-e bizonyos gyilkolásra alkalmas eszközökhöz, vagy nem. Svájcban kb ugyan annyi fegyver van kinnt magánszemélyeknél, mint Amcsiban. A gyilkossági statisztika viszont nagyságrendileg eltér.
    A román baleseti statisztika 96/millió fő/év, Mo 64, az Eu átlag 49.
    Nálunk is fogalom a román sofőr, szal valszeg a mi statisztikáinkba is bejátszik az ő ügyködésük.
    El kell gondolkodni, hogy miért olyan a statisztika amilyen, és igen az ember mellett ott van azért, az autók és az utak állapota is. Szal teljes mértékben nem lehet mindent az emberre fogni, de a döntés adott körülmények között még is mindíg az emberé, xar kocsival xar úton elindulok-e? A román elindul, és az eushoz képest rosszabb körülmények mellett a magyar is.

    Ehhez a mentalitáshoz az a jogszabályi szabályozás, hogy szigorítják a mobilozást kb mint halottnak a csók.
  • ninet99
    #4
    Hang visszajatszasara alkalmas eszkore tilos tenni a kezet? Akkor az autohifin se valthatsz menet kozben csatornat vagy hangerot. Multikormanyhoz hozza lehet nyulni? Faszsag ez a torveny. Ujsagot olvashatok? A segg megvakarasa is elveszi az ember figyelmet. Nem a telefonnal van a baj hanem hogy a sofor gondatlan ahhoz meg nem kell telefon.
  • leeloodallas
    #3
    Jah. Amikor a tűzoltók kivágnak a kocsiból, majd fél év múlva betolnak a kerekes székben a bíróság elé, mert megöltél néhány embert, az már csak extra szolgáltatás lesz a 60.000-ért.
    Akkor, amikor circa 5000 Ft-ért vehetsz bluetooth-os headsetet, nem lehet elég szigorúan büntetni a kézben tartott telefont.
  • paby88
    #2
    Lehetne több is valamelyik nap is a 4-esen a belsőbe 80-al pöttyögött egy észlény...
  • Tinman #1
    Teljesen elfogadható, ennyit megér. Lerakom a 60 ezret és annyit telefonálok amennyit akarok vezetés közben... sugallja a cím. Tök jó! Remélem idehaza is lesz ilyen szolgáltatás.