10
  • ostoros
    #10
    Elég jól ismerjük a biológiai hatását. Sugárzási súlytényezője ismert. Sugárbiológiai hatását messzemenően tanulmányozták a szovjetek, növény és állatkísérletek tömegét végezték el.
    Akit érdekel:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Sievert
  • NEXUS6
    #9
    Sugáregészségügyi szempontból az is jó kérdés, hogy a Földi körülmények között, a nukleáris technológia által a köv. sugárzási formákkal találkozunk. Alfa, béta, gamma és neutron.

    A bolygóközi térben viszont a sugárzás legnagyobb részét proton sugárzás alkotja. A kísérletben is alacsony intenzitású neutron sugárzást használtak. Az elnyelt dózis roncsolóhatását tekintve jelentős különbségek lehetnek, mert sajnos a protonsugárzás biológiai hatását ilyen szempontból kevésbé ismerjük, pláne, hogy a jelenlegi kísérletben sem azt használták.
  • defiant9
    #8
    Mi ez az egyéni többséget elítélő individualista hozzáállás, meg saját vélemény?
    Állj csak be a sorba :)
  • NEXUS6
    #7
    Pláne! XD
  • johnfly
    #6
    Pszichikai megpróbáltatás lesz a Mars-utazás -- Főleg ha még sokat várnak vele, mert nem fognak tudni olyan embert találni a földön, aki ne lenne kiállhatatlan személyiség. Az egyik lgbt, a másik vegán,a harmadik sjw, a negyedik versenybiciklista, az ötödik meg egyszerűen anyuci pici egyetlen megismételhetetlen hópelyhecskéje.....Hát persze hogy megpróbáltatás lesz! Egy teljesen új szintre emelik a következő generációk az elcseszettség fogalmát, mert nem akarjuk hogy ugyanolyan elcseszettek legyenek mint mi, és ezért szép lassan leépítjük azokat a pszichés korlátokat, ami társadalommá, működő közösségekké kapcsol össze, és az egekig magasztaljuk az indivídum felsőbbrendűségét, miközben csapatként együttműködni szép lassan elfelejtünk......Kivéve egy-két feltörekvő ázsiai állam ugye, akik meg a ló másik oldalára estek át.
  • ostoros
    #5
    Várjál, akkor jobb lesz, ha vigyázunk és nem viszünk magunkkal csótányokat, mert így járhatunk...
    https://drunkinagraveyard.files.wordpress.com/2019/04/terra1.jpg
    :D
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.13. 14:33:45
  • NEXUS6
    #4
    Aztán ráadásul kifejlődne belőlük valami marsi ember is! :D
  • quatlander
    #3
    Először küldjünk majmokat a Marsra. Majd ők kolonizálják. :)
    Utoljára szerkesztette: quatlander, 2019.08.13. 07:46:55
  • Nos
    #2
    Attol ez meg nagyon fontos tanulmany. Az ember eleve tarsas leny, es sokan szeretik a macskakat. Tehat valoszinuleg elobb utobb a Marsra is viszunk macskakat. Es mit szeret a macska enni????? Na ugye . . .
  • ostoros
    #1
    Kétségbe vonnám a kísérlet adatainak relevanciáját egy Mars utazás esetére. Kivéve persze, ha Marsra vitt egerekről van szó...