10
 • ostoros
  #10
  Elég jól ismerjük a biológiai hatását. Sugárzási súlytényezője ismert. Sugárbiológiai hatását messzemenően tanulmányozták a szovjetek, növény és állatkísérletek tömegét végezték el.
  Akit érdekel:
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Sievert
 • NEXUS6
  #9
  Sugáregészségügyi szempontból az is jó kérdés, hogy a Földi körülmények között, a nukleáris technológia által a köv. sugárzási formákkal találkozunk. Alfa, béta, gamma és neutron.

  A bolygóközi térben viszont a sugárzás legnagyobb részét proton sugárzás alkotja. A kísérletben is alacsony intenzitású neutron sugárzást használtak. Az elnyelt dózis roncsolóhatását tekintve jelentős különbségek lehetnek, mert sajnos a protonsugárzás biológiai hatását ilyen szempontból kevésbé ismerjük, pláne, hogy a jelenlegi kísérletben sem azt használták.
 • defiant9
  #8
  Mi ez az egyéni többséget elítélő individualista hozzáállás, meg saját vélemény?
  Állj csak be a sorba :)
 • NEXUS6
  #7
  Pláne! XD
 • johnfly
  #6
  Pszichikai megpróbáltatás lesz a Mars-utazás -- Főleg ha még sokat várnak vele, mert nem fognak tudni olyan embert találni a földön, aki ne lenne kiállhatatlan személyiség. Az egyik lgbt, a másik vegán,a harmadik sjw, a negyedik versenybiciklista, az ötödik meg egyszerűen anyuci pici egyetlen megismételhetetlen hópelyhecskéje.....Hát persze hogy megpróbáltatás lesz! Egy teljesen új szintre emelik a következő generációk az elcseszettség fogalmát, mert nem akarjuk hogy ugyanolyan elcseszettek legyenek mint mi, és ezért szép lassan leépítjük azokat a pszichés korlátokat, ami társadalommá, működő közösségekké kapcsol össze, és az egekig magasztaljuk az indivídum felsőbbrendűségét, miközben csapatként együttműködni szép lassan elfelejtünk......Kivéve egy-két feltörekvő ázsiai állam ugye, akik meg a ló másik oldalára estek át.
 • ostoros
  #5
  Várjál, akkor jobb lesz, ha vigyázunk és nem viszünk magunkkal csótányokat, mert így járhatunk...
  https://drunkinagraveyard.files.wordpress.com/2019/04/terra1.jpg
  :D
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.13. 14:33:45
 • NEXUS6
  #4
  Aztán ráadásul kifejlődne belőlük valami marsi ember is! :D
 • quatlander
  #3
  Először küldjünk majmokat a Marsra. Majd ők kolonizálják. :)
  Utoljára szerkesztette: quatlander, 2019.08.13. 07:46:55
 • Nos
  #2
  Attol ez meg nagyon fontos tanulmany. Az ember eleve tarsas leny, es sokan szeretik a macskakat. Tehat valoszinuleg elobb utobb a Marsra is viszunk macskakat. Es mit szeret a macska enni????? Na ugye . . .
 • ostoros
  #1
  Kétségbe vonnám a kísérlet adatainak relevanciáját egy Mars utazás esetére. Kivéve persze, ha Marsra vitt egerekről van szó...