24
 • TokraFan
  #24
  Inkább objektív! Valóban így működnek a kőkonzik, másokéban a szálkát is, sajátjukban a gerendát sem. A sorozatos önellentmondásokon sincs semmi meglepő, a mese tankönyv is tele van vele. Az egyik pillanatban szereteről, erkölcsről megy a szöveg, a következőben meg XY mesefigura egy kis gúnyolódásért letömegmészároltat egy csomó gyereket.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.10. 21:15:35
 • ostoros
  #23
  Szánalmasan buta és korlátolt vagy... Egy gyerek.
 • defiant9
  #22
  Most is jön a tipikus primitív konzervatív hímsovinszta analóg érvelésével, hogy szűk rucit vett fel hát megerőszakolták, ne csodálkozzon.
  Máskor meg megy a mélymagyarság melldöngetés hogy becsület, hagyományok. Láthatóan mindez csak addig működik ameddig neki tetsző értékeket kell a neki tetsző relációban magasztalni.
 • ostoros
  #21
  Semmilyen önellentmondás nincs. Csak nem tudsz olvasni.
  Számomra mondjuk az iphone, és az iphonet másoló csing csung egy kutya. Mindkettő Kínában gyártat, egyik sem hoz létre munkahelyet ott ahol értékesít.
  Hogy úgy mondjam, a hamisító és a "fejlesztő" vitája az adócsaló és az áruházi tolvaj vitája.
  Ha Európában gyártana akármelyikük is, akkor amellé állnék.
  De nem ez történik, ugyebár, hanem kivitték szépen a gyártást európából és amcsiból, és aztán meg háborognak, hogy nem tartják be az Európai/ amerikai szabályokat a nem európaiak/ nem amcsik.
  Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.09. 00:45:04
 • TokraFan
  #20
  Ha még csak ebbe az egyetlen méretes ellentmondásba keveredne bele önmagával...
 • ostoros
  #19
  Székeljél sünt, gyökér.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.08. 21:56:59
 • defiant9
  #18
  Azon sem szokott felakadni hogy egyik nap a Kínai gazdasági modell-t isteníti hogy lám-lám lehet a rothadó nyugtai minta nélkül is sikereket elérni. Máskor meg tollvonással törölné el a globális gazdasági rendszert ami nélkül Kína kb. mínusz 30-40 év lemaradásban lenne (meg mindenki más is egy fejletlenebb szinten).
 • ostoros
  #17
  Mi lenne, semmi. Ha akármelyik szarrágó cég elviszi a gyártást Európából vagy amcsiból Kínába, akkor az nagyon fasza dolog, mindenki örül. De ha ugyanazon a gyártósoron (vagy a klónján) mondjuk hétvégén meg készül a csing csung, azon mindenki fel van háborodva.
  Ha az egyik büdös görény, akkor bizony szerintem a másik is.
  Pláne ha vesszük azt az esetet, amit te mondtál, hogy az eredeti cég tulajdonos a "másoló" cégben ... ezt persze nem verik nagy dobra.

  Persze mindjárt jön valaki aki megmagyarázza, hogy milyen ÓÓÓriási különbség van a kettő között. Hát csak tessék. Szerintem lényegtelen részlet, de csak hajrá, mogyorózzátok...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.08. 14:55:14
 • TokraFan
  #16
  Régi motoros itt ostoros , ismerjük a vallásosan egyszerű és egysíkú, minden objektivitást nélkülöző hülyeségeit, amit rendszeresen megfűszerez egy nagy adag jó magyar klasszikus irigységgel is.

  ostoros
  Senki nem multinyaló, csak veled ellentétben mi értjük, hogyam működik a piacgazdaság, hol vannak előnyei és hátrányai, melyek közül az előbbi még mindig messze többet nyom a mérlegen!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.08. 14:44:29
 • csigafi #15
  Esélyes hogy ezzel kissé vissza fog esni az Amazon bevétele is de szerintem már nekik mindegy hiszen havonta milliárdokat kaszálnak ha nem hetente. Bár vannak multik melyek meg naponta milliárdokat szereznek. A poén az egészben hogy az eredeti termékekben főleg műszaki termékekben sok olyan alkatrész van amit pont a hamisítok országában gyártanak le és ez a terméken fel is van tüntetve hogy made in taiwan. Viszont a típus szám sokszor meg nincs :-).
  Ebből kiindulva a hamisítvány is lehet olyan minőség mint az origin na persze nem minden esetben. Viszont az utóbbi időben már csak a márkát fizeti az ember de a minőséget már nem hozza. Sajnos már a minőséget gyártók is ontják a silány hulladék termékeket akkor meg már mindegy ha az olcsóbb hamisítványt vessz meg olykor az ember. Na de az Amazon csupán csak egy cég a többi még ugyan úgy fogja ontani bóvlit mint eddig. Sőt tőbb olyan márkacég is van amiknek vannak olyan leány vállalataik amik saját márka néven gyártják a gagyit is a hamisat. Nos ezzel mi lesz kezdve ha maga az anyacég gyártja a hamisítványt is?
  Utoljára szerkesztette: csigafi, 2019.08.08. 12:43:52
 • ostoros
  #14
  Mi a faszról dumálsz? Szövegértelmezés sem megy?
 • ostoros
  #13
  Egymás seggét is körbecsókolgathatjátok multi nyalók.
  A ti gondolkodásotok az egysíkú.
 • defiant9
  #12
  Annyira egysíkú a gondolkodása hogy képtelen ugyanazt a kérdés egy másik szemszögből is megvizsgálni.Tipikusan csak az érem egyik oldalát látja, és nem is akarja megnézni a másikat mert azon a demagóg megállapításaival szembe álló zavarba ejtő dolgokat találni.
 • TokraFan
  #11
  Miről beszélsz már megint? Össze-vissza keversz mindenfélét, csúsztatsz, ferdítesz. Hogy jön az iparjogvédelemhez a szolidaritás? Ez a kérdés arról szól, hogy tiszteletben tartjuk-e mások szellemi és fizikai munkájának eredményét, vagy 5 cent haszonért tojunk rá -és ezzel arcon szarjuk magunkat is, már ha mi is dolgozunk és munkából élünk-!

  Egyébként éppen te váltál ismét teljesen hiteltelenné a nagy, mélynemzeti élharcos "értékrendeddel", hiszen ha a nagy magyar nemzet érdekei sérülnek az a világvége és pusztuljon mindenki, de Te simán megteszed kicsiben ugyanezt, ha a te érdeked -jelen esetben a pénztárcád-, úgy kívánja. Semmivel nem vagy jobb mint egy korrupt politikus vagy egy valóban piszkos lapokkal játszadozó multi vezér, csak neked jóval szarabbak a lehetőségeid!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.08. 01:45:46
 • ostoros
  #10
  Igen, de ennek nem a hamisításhoz van köze. Ha rajtam múlna abszolút nem jönne be kínai áru az országba, csak olyan amit nem gyártanak Európában. Vagy kurva nagy vámokkal. És erre mi lenne a válasz? Hát, hogy az verseny ellenes lenne, meg így meg úgy...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.07. 19:29:48
 • ostoros
  #9
  Igen, mások kára nem az én károm.
  Vagy ilyenkor jó lenne a szolidaritás, amit máskor ekéztek, mi? Ha a céget adóztatni kell, akkor fujj fujj, szolidaritás, ne vegyük el a pénzt a jól menő szektortól, hogy a gyengébbet támogassuk, igaz?
  De ha meg kell védeni a cégeket, akkor csak jó az a rühes állambácsi, mi basszátok meg? Akkor álljon ki a hamisítók ellen, és mindenki más is álljon be a sorba, és legyen szolidáris a cégekkel, igaz-é?
  Kilóg a lóláb...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.07. 19:24:41
 • Akva
  #8
  "hogy az ügyfelek elvárják, hogy biztosak lehessenek abban, hogy az oldalon hiteles termékeket tudjanak vásárolni."

  A rosseb várja el. Nekem az a fontos, hogy jó legyen a termék. Qrvára nem érdekel ab hitelessége. A jó hamisítvány is megfelel, sőt, ha olcsóbb, akkor az a jobb.
 • kvp
  #7
  A jo(bb) minosegu kinai arut mar regota sajat neven aruljak, a hamisitott markajelzes meg az egyebkent eladhatatlan cuccok jellemzoje. Nem meglepo ha a legtobb vasarlo sem ker beloluk. Persze az MI ide keves lesz. A csalok max. az eredeti fotojaval rakjak fel a hamisitvanyt. A visdzajelzesek kezelese es a penzvisszaterites hatasosabb. (lasd ebay, ahol sokszor a pozitiv visszajelzesig zaroljak a termek arat) Senki nem arulna hamis cuccokat ha utanna nem kapja meg a penzet...
 • Arnika19
  #6
  Ez a cím: Harcot hirdetett az európai termékhamisítás ellen az Amazon
  A szövegben nincs utalás rá hogy európai termékhamisítás lenne, inkább Távol-Keletre utalnak.
  És hogyan is kárpótolták Denis Klug-ot, mert az Amazon tévedett.Arról miért hallgat ez jó ember Dharmesh Mehta? Persze azt nem tudom tudják-e hogy a 3 sáv az EU-ban nincs iparjogi védelem alatt, sőt az építőkocka sem, akkor a z Adidas és a Lego hogyan is járhatna el.
 • Kissssss0 #5
  15+ évvel ez előtt a családom bőráruk készítésével és eladásával foglalkozott, öveket, táskákat, pénztárcákat, stb, csináltunk... (gyárral munkásokkal és minőség ellenőrzéssel), és e felett termékeinket kisebb boltokba is kiszállítottuk telefonos megrendelés alapján.
  kb fél ország ismerte a ferranni márkát.
  (nem összetéveszteni az autós márkával)

  aztán valamelyik paraszt a parlamentben eltalálta milyen fasza lenne az olcsó kínai meg vietnámi szartenger műbőr árút beengedni az országba méghozzá ellenőrizetlenül...

  ... és ahogy jöttek az ázsiai szarok amiket töredékért árultak a sárgák (mi és a többi hazai bőrdíszművesek termékeivel szemben) úgy mentek tönkre szépen sorban a magyar bőr árusok és gyártók... ami később magával hozta az erre támaszkodó kiskereskedések tömeges csődbemenetelét is, mondanom se kell... gyár, lakás, család, stb, minden ráment.
  és akkor ez még csak a bőrdíszműves szakma volt....

  Sokszor ellenőrzés nélkül kerül kínai áru a piacra
  (mikor ez íródott mi már rég lehúztuk a rolót...)

  most meg az eltelt néhány évben kezdenek visszaszállingózni a régi vevők, "csinálunk e még bőrövet nadrágba?" meg "tudnánk e készíteni kemény bőr pénztárcát?" és egyéb hasonló kérésekkel meg kérdésekkel jönnek vissza az emberek, mert már mindenkinek a töke tele van silány minőségű ázsia árukkal amik nem bírnak fél évnél többet.
  Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.08.07. 02:37:40
 • Sequoyah
  #4
  Jo lenne mar felhagyni ezzel a mentalitassal hogy csak az ar a lenyeg, es a lopott cuccot is megveszem ha odaadjak felaron...
 • TokraFan
  #3
  Nem mindenki akar mások kárán óccsó termékhez jutni! A hamisítás mások munkájának semmibevétele, ellopása, ezen kívül csalás és bűn! Ha ezt sem érted, nincs miről beszélni!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.06. 21:51:11
 • ostoros
  #2
  Vagyis az árak emelkedni fognak, hurrá!
 • TokraFan
  #1
  Nagyon helyes! Ideje lesz kipucolni a szemét kinai hamisítókat!