15
  • morguldae
    A Mechanical Turk már csak adatgyűjtésre szolgál! Ne adjon ott meg senki adatot. Munkát nem adnak. Bárhonnan jelentkezel, jön a sablon szöveg, hogy nem feleltél meg, olyan dolgok alapján amiket sajnos nem mondhatnak meg! Egy nagy kamu az egész! Az adataidat akarják begyűjteni. Több országból is történt oda regisztráció, de senki sem felelt meg!
  • Thrawn
    off("2-8 hsz hova lett??");
    Nem láttam, de nagy összegben fogadnék - a képen látható jómunkásembert elnézve - hogy nem volt polkorrekt. :)))
  • Sequoyah
    Epp ez a baj, hogy bar trivialis feladat lenne, egy gep ma megsem kepes ra.

Kutatasok mar regebben kimutattak, hogy azon alapveto kepessegeink amiket 2 evesen tanulunk, joval nehezebben automatizalhatoak, mint amiket 20 evesen tanulunk. Ezek azon kepessegek, amiket BARKI el tud vegezni aki ember, viszont egy gep egyaltalan nem.

Ezek utan teljesen nyilvanvalo es termeszetes, hogy ez az iparag letre fog jonni, es minimalberert fogjak emberek vegezni...
  • zola2000
    A Google csinálja ezt a legpofátlanabban: néha a captcha rendszerük tudja hogy "nem vagyok robot" de azért jelöljem be a zebrát vagy a közlekedési lámpákat a képen.

Én ilyenkor trollkodni szoktam és rossz választ adni, és átmentem. (Dolgozzon nekik ingyen aki akar)
  • Kissssss0 #11
    valószínűleg a cikkírónak nem tetszik valami szokás szerint....
  • Steel
    off("2-8 hsz hova lett??");

Szóval, az amazon baromira nem ad el semmilyen emberi munkaerőt MI-ként. Viszont annak az MI-nek, amit majd tényleg el akar adni, fel akar használni, nagyon sokat kell fejlődnie.
    Az MI az tulajdonképpen tanuló algoritmusokból és konvolúciós hálózatokból felépített entitás. Kezdetben olyan mint egy gyerek, tanulás nélkül nem tudja mit kell csinálnia, hogy kell csinálnia.
    Ehhez példák kellenek neki, NAGYON sok példa, melyekből tanul. Jó és rossz példa egyaránt.
    Tehát ami most az amazonnál folyik, az az MI edzése és fejlesztése emberek által, akik a minél változatosabb példákat súlyozzák, pontozzák, amit az MI feldolgoz.

Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.08.05. 12:43:57
  • kvp
    Az eredeti mechanical turk Kempelen Farkas 18. szazadi al MI-je volt, ahol a gep helyett egy benne elrejtozott ember sakkozott. https://hu.m.wikipedia.org/wiki/A_T%C3%B6r%C3%B6k

Na most az Amazon ugyanezt csinalja, MI fejlesztes helyett olcso emberi munkaerot ad el MI-kent. Ez is ugyanugy csalas mint a regi 'sakkozogep'.
  • csicso82
    Tipikus munka ami az MI feladata lenne erre emberek csinálják, hogy az MI könnyebben tudjon tanulni.