4
  • TokraFan
    #4
    "Ne akarjon helyettem gondolkozni, mert arra meg egy intelligens ember sem kepes, nemhogy egy mesterseges intelligencia."

    :-D Top comment!
  • ostoros
    #3
    Nekem az okos otthon kimerül annyiban, hogy ha otthon vagyok, okosan cselekszem. Ha meg nem vagyok otthon, senki nem nyúl semmihez. :)
  • Sequoyah
    #2
    Nalam az okos-otthon kimerul annyiban, hogy tudom tavolrol iranyitani a dolgokat, pl futest/hutest. De minden esetben amikor elkezd helyettem gondolkozni, az kesz csod. Az okostermosztatom probalta megtanulni a napi rutint es ahhoz igazitani a futest, de csak addig mukodott amig pont ugyanolyan volt a napi rutinom minden nap, ami keves embernel teljesul.

    Lehet felolem okos, de viselkedjen determinisztikusan, es ne kapcsolgasson dolgokat mert en joejt kivantam az asszonynak... Ne akarjon helyettem gondolkozni, mert arra meg egy intelligens ember sem kepes, nemhogy egy mesterseges intelligencia.
  • TokraFan
    #1
    "amikor például jó éjszakát kívánunk az okoshangszórónknak, akkor minden lámpa elsötétül."

    Igen, hát enélkül létezni sem lehet tényleg...
    Ráadásul már a 80-as évek végén építettem hasonlót, ami tapsra kapcsolta le/fel a lámpát, vagy egy fényérzékelő diódával automatizálni lehetett a kerti világítást, amikor lement a Nap. Tele volt ilyen áramkörökkel a Rádiotechnika évkönyv. Hobbinak fasza volt, de értelme már akkor is konvergált nullához. A távolról vezérelhető fűtés jó dolog, de az emberek jelentős részénél bőven elég egy sima programozható termosztát, ha nagyjából rendszeres életet élnek. Amiatt a pár nap miatt amikor meg előbb mennek haza és még nem kapcsolt be a fűtés,nem hiszem, hogy megéri kockáztatni az IT biztonságot a házban.

    Egyelőre az egész IOT szegmensben nem láttam semmi olyat, ami indokolná a kiépítését.