6
  • ostoros
    #6
    Ez így igaz.
  • TokraFan
    #5
    Inkább azt mondanám, hogy a probléma összetett, benne van az is amit írtam és az is amit te írtál.
    A lényeg azonban nem változik, az Európai kormányok elb*szták ezt az egészet még a 90-es években, amiről nem az USA, Korea és a többi technológiailag fejlett ország tehet. Az, hogy az EU bénázását kihasználták, teljesen természetes, fordított esetben az EU-s országok is megtették volna.
  • ostoros
    #4
    A két problémának nem sok köze van egymáshoz, gyakorlatilag semmi.
    Az EU bürokratikus szar, ez tény. De nem emiatt nincsenek komolyabb vállalatok.
    Sokkal inkább amiatt, mert az államilag támogatott konkurencia megvette/csődbe nyomta.
    USA tech cégeit is ide sorolom, csak ott jelenleg nem pénzzel támogat az állam, hanem adókedvezménnyel, gazdasági hírszerzéssel és a törvények (szabályozások) saját tech cégekre szabásával.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.20. 15:54:58
  • TokraFan
    #3
    Hogy én mit nézek ki belőled amiatt, mert értelmes komment helyett csak személyeskedésre futotta, azt hagyjuk...

    Az EU a mai napig képtelen versenyképes vállalatokat létrehozni és felépíteni, pedig erre pont annyi esélye volt az internet indulásakor, mint bárki másnak. A bürokratikus, csökött szabályozási és finanszírozási rendszerek miatt lemaradt, miközben az USA/Korea/Japán tech cégek messze elhúztak mellettünk, de most sem azon dolgoznak, hogy valóban versenyképes start-upokat támogassanak, hozzanak létre és tartsanak itt, hanem csak a buta büntetésekre futja, ami sz*rra sem lesz elég, és amivel soha a büdös életben nem fognak megoldani semmit, nem fogják beérni az említett országokat a tech versenyben. Ha Te megeszed a hormonzavaros liba meséljét, az a te bajod. Van aki ennél kicsit mélyebbre is lát...
  • arty
    #2
    azt állítod: önköltségi ár alatt értékesíteni, ezzel kiszorítani, tönkretenni a konkurrenciát - hosszútávon megölni a versenyt - teljesen etikus, jogszerű, sőt! támogatandó!?

    vagy csak annyiról szólt a hsz-ed, hogy te szép vagy ez a nő meg szerinted nem az? (a hsz-ed alapján inkább ezt az egyszerűbb verzitót nézem ki belőled :D de lehet ez sem a te hibád, csak fiatal vagy és szellemileg éretlen)
  • TokraFan
    #1
    Ez a hormonzavaros picsa mindig csak akkor tűnik fel, ha büntetni kell. Kiváló NAV revizor lenne belőle orsós seggében...