72
 • arty
  #72
  :DDD

  mondomén... ássad csak magad tovább...
  Utoljára szerkesztette: arty, 2019.08.11. 00:32:21
 • szgege
  #71
  Moderátor? Admin? Yamato - ra ráférne egy ban egy hétre.
 • yamato41
  #70
  Jaaaj, te libsináci. Jellemző, amit művelsz. Mentegetsz egy bűnözőt, aztán meg vádaskodsz. Nevetséges bagázs vagytok mind.
  Ki szorult sarokba libsináci? Én az elejétől ugyanazt mondom. A bűnözőt el kell ítélni. Ennyi. Te meg itt csűröd-csavarod, relstivizálid a bűncsekekményt. Jogvédőnek nevezel egy nyíltan politikai szervezetet nyilván csak azért, mert az is ugyanaz a libsináci bagázs. Nevetséges. Bár inkább groteszk...
 • mx5 kevin
  #69
  Sokat mozgok programozói körökben.És a hozzászólásokat végig olvasva egy valamivel sokan nincsennek tisztában.Meg lehet bízni akár mennyi biztonsági szakembert legálisan.Ha az adott biztonsági rést csak az ismeri aki feltörte.Ha ő nem mondja el.És ki is derül azt másoknak utólag komoly pénz és munka felderíteni.Különböző rendszerekben programokban évekig lapulnak ilyen rések.Hiába nézi át őket tucat biztonsági szakértő.Sőt ha ki is derül sok esetben még akár évekig nincs rá gyógyir.Vagy éppen kiderül.Csak aki feltörte nem ad elég infót hogy kiderűljön mi is a probléma.Egy kis mézet csepegtetett volna a srác a darkweben a legobban fizetőknek.Csak a megszerzett jelszavakból.Majd átadja nekik ezt az infót.Amikor a Telekomnál kiderűl.Jó sokáig keresgélhetnék csak azt na ehhez hogy jutottak hozzá?És mire kiderítik és előtte igazán hozzáértő crackerekhez került már a dolog.Ők avval kezdik hogy szépen más kapukkal bebiztosítják a későbbi hozzáférésüket.Belsőbb körökből a darkweben olyan dolgokat meg lehet szerezni amiktől itt egyeseknek le esne az álla.És akik igazán fel tudják nyomni ezeket a rendszereket.Na őket a Telekom a büdös életbe nem tudja felbérelni.Ezeket a rendszereket meg több ember üzemelteti.És mindig lesznek közöttük olyanok akik jó pénzért eladnak másoknak dolgokat.Főleg hogy utólag sok minden kideríthetetlen hogy hogy hogy is volt.És ez nem csak a piti telekomnál van így.Hanem akik a nemzetbiztosági hivatalnál meg a hatóságoknál dolgoznak.Ezeket interneten árulják azoknak akik megfizetik.És a kulcszó a darkweben mindent megtudunk szerezni.A nagy Google fiókok hozzáférési adatai mondjuk pont ilyenek.Ott szó szerint meg mondod kinek a fiókja érdekel majd ízelítőként meg is kapod!Ha még sok pénzért is vásárolnák meg attól az infót aki rájött biztosítva az illetőt a teljes büntetlenségtől.Még kisebb a kár mintha esetleg mások is hasznot húznak belőle.Nem hogy még ő mondja el hogy segít befoltozni a rést.És szépen hegyiről tövire mindenben segíteni akar nekik.Ráadásul úgy hogy nem úgy hogy őt elkapták.Ingyen ilyen infót?És még bünti is érte?Ilyen mentalitás mellett majd az illetékesek később komoly pénzek és ha bukta van enyhítések mellett kapják meg az infót.Nem csak hogy a büntetlenséget kellene neki garantálni hanem még fizetni is azoknak akik hasonló hibákat találnak a későbbiekben!Külföldön kihírdetik akárki akármi ilyesmit talál próbálja feltörni.Ha sikerrel jár fizetünk érte komoly pénzeket!
  Utoljára szerkesztette: mx5 kevin, 2019.07.31. 19:31:19
 • mx5 kevin
  #68
  Felháborító egy ország!Nem rég volt a BKK nál hasonló eset BKK - Óriási a felháborodás a 18 éves "etikus hacker" előállítása miatt.Aki jószándékúan figyelmezteti őket még azt büntetik meg érte.Külföldön ezért nem csak hogy nem büntetnek hanem még bőségesen meg is jutalmazzák az illetőt.Nálunk úgylátszik nem etikusnak kell lenni.Az illető ha nem a Telekomnak szól.Hanem közzéteszi az infót olyan körökben akik szívesen bejutnának a Telekom rendszerébe.Nem egy valakik vannak aki perkálnának is érte.Akkor bizony komoly fejtörés lenne kideríteni hogy bizony mi az a biztonsági rés.Na meg hogy akik feltörték még nyitottak e későbbre más réseket is.Ha nem etikusan ő jelzi könnyen lehet hogy soha nem kapják el.Főleg ha már hasznot is húzott belőle még másoknak is utat enged.A másik honnan tudják hogy véletlen biztonségi rés és nem egy szándékos hátsókapu.Mert ez inkább egy hátsókapunak tűnik.
 • arty
  #67
  klasszik, amikor KONKRÉTUMOKRA már képtelen vagy válaszolni, mert sarokbaszorultál akkor írsz egy semmire nem válasz összefoglalót, ugyanazt amit előtte már tételesen megsemmisítettünk....

  nem is vártam többet, eleve jellemző volt ahogy eltűntél és most ez :DDD
 • yamato41
  #66
  Erőlködjetek még, liberonácik, annyira szórakoztató! Mosdattok egy bűnözőt, relativizaltok egy bűncselekményt. Szép világ a tiétek. Éljetek csak benne boldogan. Biztos bennem van a hiba, de én szívesebben élek egy olyan világban, ahol a bűnelkövetőket megbüntetik. Remélem, ha a ti sérelmetekre követnek el bűncselekménst, akkor is ilyen csodás liberonácik lesztek.
 • arty
  #65
  idéznék magamtól, első hozzászólásom az ítéletről magáról:

  "a pénzbüntetést reálisnak gondolom"

  ez mit mos össze mivel? (max a te elmédben...)

  ---

  erre emlékszel?

  https://www.telegraph.co.uk/technology/sony/10180338/Sony-pays-250000-PSN-hack-fine.html

  "The PlayStation network was hacked in 2011, and the Information Commissioner’s Office imposed a £250,000 this January.
  The ICO had found that Sony was negligent for failing to protect PSN users’ login and credit card details, which were subsequently leaked."

  Precedens (értsd: számomra ismert, könnyen kiguglizható precedens!) hiányában nem tudom mi az orbanisztáni jogállás egy ilyen/hasonló ügyben, de a hanyatló nyugaton BŰNÖS volt JOGILAG is a sony a HANYAGSÁGA miatt. Leegyszerüsítve: nem kezelheted mások adatait felelőtlenül, még akkor sem, ha a hack maga egyébként illegális is. Pont erről pofázok, hogy KÉT KÜLÖN ÜGY a hack és az adatkezelés (felelőtlen adatkezelési gyakorlat).

  Ennyit az összemosásról.
  Utoljára szerkesztette: arty, 2019.07.20. 11:06:09
 • arty
  #64
  Kezdem azt érezni, hogy valami meg nem értett, sértődött náciivadék vagy, akit egyszer visszautasított a tasz :D
  Ekkora harag (és tévképzetek) csak "személyes" kontaktból születhettek :)
 • Steel
  #63
  Összemosni, összekeverni a jogot, meg a saját "erkölcsi", politikai, vagy a lóf*sz tudja milyen érzéketeket
  ezt éppen te csinálod itt a legjobban, a legvehemensebben, ahogy fröcsögsz
  senki nem csinált itt akkora politikai kérdést a történetből, mint amekkorát te, rögtön a téma elején
  komolyan mint valami sértődött fityeszrajongó, akinek most nem a szájíze szerint alakult egy bírósági határozat

  "takonygyerek", "szarjankó", "elítélendő erkölcsileg is, mert állást kért (tökmindegy, hogy előtte, vagy utána)".
  Mi az, hogy állást kért? Te a mostani állásod kérted, mentél könyörögni, hogy vegyenek fel?
  Komolyan nem tudom, hol élsz... Melyik évszázadban maradtál le...
  Utoljára szerkesztette: Steel, 2019.07.20. 00:37:44
 • yamato41
  #62
  Pontosan az a helyzet, hogy összemossátok a magántulajdont más dolgokkal. Te meg ezt nem fogod fel. El kell különíteni a magántulajdont minden mástól. Ez a senkiházi ezt megsértette. Tiszta sor, büntetést érdemel. De ezzel nincs egy szinten a cég eljárása, mert ők jogot nem sértettek. Erkölcsileg, informatikai szakmailag elítélhető, elítélendő, de ez nem jogi kategória. A takonygyerek ugyanúgy elítélendő erkölcsileg is, mert állást kért (tökmindegy, hogy előtte, vagy utána).
  Egyébként ez is egy tipikus libsináci "megoldás". Összemosni, összekeverni a jogot, meg a saját "erkölcsi", politikai, vagy a lóf*sz tudja milyen érzéketeket, aztán az utóbbit ráhúzva az előbbire farkast kiáltani. Ezt csinálja a takonytasz is az ügyben. Egyszerűek vagytok, mint a faék...
 • yamato41
  #61
  Jellemzően libsináci mentalitás, hogy vele mindenkinek toleránsnak kell lenni, ő meg csak azzal, aki neki tetszik. Éljenek a tolerancia bajnokai! Redves gennyedékek egytől egyig.

  Nem a politikai értékrenddel van a baj, hanem azzal, hogy ezt nem mondják ki. Azt állítják magukról, hogy jogvédők. Ez azt jelenti, hogy bárkinek a jogait védik. Igen, a nácikét is, ha már jogvédők (mert ugye az általános emberi jogok egyetemesek, tekintet nélkül a fajra, nemre, bőrszínre, vallásra, vagy történetesen a politikai nézetre). De ők nem jogvédők, hanem politikai célokat szolgáló katonák, akik történetesen a jogi vonalon dolgoznak. Írják ki magukra, hogy liberális politikai célokat szolgál jogvédők. Akkor tiszta sor lenne. Így csak sunyi senkiháziak, akik megtévesztik azokat, akik nem ismerik őket.
 • arty
  #60
  Továbbra sem fogod fel, hogy nem a magántulajdon megsértésén lovagolunk (rajtad kívül).

  De asszem mindegy is...
 • arty
  #59
  A tasz nem véd náci faszokat, ebben igazad van. Minden máshoz szellemileg kevés vagy :))

  (éshamár "logika" : ha neked van egyfajta értékrended, akkor te is politikai szervezet vagy? :DDD )
  Utoljára szerkesztette: arty, 2019.07.17. 09:36:42
 • yamato41
  #58
  Köszönöm, hogy immáron sokadszorra bizonyítottad, hogy a tasz mennyire politikai szervezet.
  Felesleges erőlködnöd, mindenki tudja, hogy a liberonáci ideológia szekértolói, csak azokat az ügyeket támogatják, amelyek az ő torz ideológiájuk szolgálatába állíthatók.
  Ha nem érted, amit írtam, az a te bajod. Mondjuk van bajból bőven a fejedben, amint azt megint csak izonyítottad.
 • yamato41
  #57
  A magántulajdon megsértése bűncselekmény.
  A tanács el nem fogadása nem az.
 • arty
  #56
  Senki nem a magántulajdonhoz való jogot vitatja.
  Annak megsértése 1 dolog.

  A tanács elfogadása pedig egy másik. Lett volna.
 • arty
  #55
  "1. Kárpátalja. Románia. Kell még valamit mondanom, Ildikó? (Jellemző...)"

  Na, a TASZ pedig magyar. Lesesik végre vagy szabadagazda?

  "2. Kinek fogadják el/ajánlják fel? Ja, hogy csak azoknak, akik a politikai céljaikban segíthetnek nekik? Igeeen, tényleg nem politikai szervezet... A többieket meg megfoLYtják az útelágazódásnál a patkányok, miután orrbaverte őket egy lengőajtó Őszödön, ugye? ...hehehe..."

  Rengeteg ügyben ajánlanak jogi segítséget, általában nagyobb horderejű ügyekben. De te is fordulhatsz hozzájuk, amennyiben komolyabb társadalmi igazságtalanságot érzékelsz és perre mennél (mondjuk az állammal szemben. természetesen abszolut nem feltételezném rólad, hogy tennél bármit is a közért, szóval ez csak ilyen röhejes feltételezés volt :D).

  (Öszödözést nem értem, mintha picit néha tikkelnél... mindegy, ennyi elmebaja majdnem mindenkinek van :D )

  "Igen. Aki vállalja, hogy a tasz védi, az politikai állásfoglalást is tett. Ennyi. A legsúlyosabb büntetést érdemli.
  A drogokról pedig kérdezd a taszt. Komoly tapasztalatuk van ezen a téren..."

  Továbbra is csak ismételgeted a súlytalan magánvéleményedet. Tények, miszerint politikai szervezet, állásfoglalás, stb?
  Utoljára szerkesztette: arty, 2019.07.16. 09:57:34
 • arty
  #54
  Miért nem kapott MINDENKI különadót, akinek a több a pénze, mint "kellene"? Továbbra is: több adót kellett fizetniük, mint bárki másnak, ezt ugye te sem cáfolod...
  Nem a gerinchálózatról beszéltem: az utcádba a telekom húzta be a gigabitet, a sokmegabites 4G fejet a telekom szerelte fel, tornyostul.
  Az áfát odaadod a telekomnak a "pénztárnál", azt utána ő fizeti be, nem te.
 • defiant9
  #53
  Ezt már mondtad egyszer, mégsem tartottad be. Lol. Ostorosba.
 • ostoros
  #52
  Megalapozatlan trollkodásod nem érdemel több figyelmet.
 • defiant9
  #51
  Egy ilyen állítással:
  "Nem így van. Egyik pont sem úgy van ahogy írod."
  vitaképtelen vagy. És technikailag ki is meríted a trollkodás fogalmát:
  A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz
  Ez mondjuk nálad nem újdonság. Jellemző rád az alacsony tudásanyag amihez rendkívül gyenge logikai képességek társulnak egy beszűkült sarkos idejétmúlt látásmóddal, majd amikor szembesülsz a felsüléseddel akkor már csak a fizikai agresszivitásban, verekedésben amibe a megoldást látod, nem sokkal haladod meg egy primitív ősember vitakultúráját, már ha ezt annak nevezhetjük.
 • ostoros
  #50
  Megalapozatlan trollkodásod nem érdemel több figyelmet.
 • yamato41
  #49
  Köszönöm, hogy mindenben megerősítettél.

  A magántulajdon szent, elidegeníthetetlen. Ha nem védi valaki, akkor is. Ezt nem értitek meg, akik védik ezt a szarjankót. Persze, a tulajdonosnak mindent meg kellene tennie a tulajdona védelmére, de ha nem teszi, akkor is az övé, akkor sem veheti el senki tőle, vagy hatolhat be oda.
  A fekete-fehér törvény teljesen jól van úgy, ahogy van. Nem lehet relativizálni a magántulajdon szentségét.

  Engem a telekom, tészisztmes, vagy a kuyta tudja milyen cég rohadtul nem érdekel. Ugyanolyan mocsok multi, mint a többi. Sőt, elég alja fajta. A közelmúltban volt tapasztalatom vele. De attól még az ő tulajdona is sérthetetlen.
 • yamato41
  #48
  Köszönöm, hogy megerősítetted, hogy a tasz egy aljas politikai csőcselék, semmi más.
  1. Kárpátalja. Románia. Kell még valamit mondanom, Ildikó? (Jellemző...)
  2. Kinek fogadják el/ajánlják fel? Ja, hogy csak azoknak, akik a politikai céljaikban segíthetnek nekik? Igeeen, tényleg nem politikai szervezet... A többieket meg megfoLYtják az útelágazódásnál a patkányok, miután orrbaverte őket egy lengőajtó Őszödön, ugye? ...hehehe...

  Igen. Aki vállalja, hogy a tasz védi, az politikai állásfoglalást is tett. Ennyi. A legsúlyosabb büntetést érdemli.
  A drogokról pedig kérdezd a taszt. Komoly tapasztalatuk van ezen a téren...
 • defiant9
  #47
  Indoklás nélkül ez csak egy vélemény, cáfolat nélkül pedig minden pont megáll.
 • ostoros
  #46
  Nem így van. Egyik pont sem úgy van ahogy írod.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.14. 18:54:20
 • defiant9
  #45
  "Licenszdíjat fizet az anyacégnek"
  Ez elenyésző. A DT befektetett egy rakat pénzt, hiteleket adott, amiknek kamata van, és valahol visszavárja ezt. Illetve a Telekom egy osztalékpapír, minden tulajdonos kap évente a betéti kamatokat meghaladó összeget., legtöbbet persze a DT mint főtulajdonos.

  "PONTOSAN azért van rajtuk, különadó, mert olyan óriási mértékben küldik hazafelé a lóvét, százmilliárd számra, hogy még így is megéri nekik csinálni amit csinálnak."
  A szektoriális különadót végül ugyanúgy a fogyasztó fizeti ki ahogy minden mást költséget is. Azért találták ki mert az EU nem engedte/engedi hogy több ÁFA kulcs legyen. Ráadásul az internet ÁFA-ját közben levitték úgyhogy elég koncepciótlan egyszemélyes autokrata csapongás amit látunk (egyik oldalról csökkentik a szolgáltatást sújtó adóterhet, közben rápakolnak egy másikat).

  "A gerinchálózatot az állam fejleszti , nem a cégek, ez sem volt igaz."
  Az nem igaz hogy az állam fejleszti, minden nagyobb távközlési cégnek vagy saját gerinchálózata van vagy egymástól bérelnek részeket.

  "hogy szólnak állambácsinak, akivel a Telekom stratégiai partNERséget kötött, hogy statuáljon példát"
  A Telekom már rég kihátrált volna az ügyből mert kára van belőle, csak a beindult hatósági eljárás ezt nem engedi.
 • ostoros
  #44
  A telekomnak nincs pénze a hibák kijavítására, mert a pénznek jobb helye van az anyacégnél, mint korábban mondtam.
  Nem fogják biztonságosabbra megcsinálni a rendszerüket, mert pénzbe kerül.
  Nem fognak jobb szakembereket felvenni, mert pénzbe kerül.
  Nem fognak etikus hackereket alkalmazni, mert pénzbe kerül.
  Amit ehelyett csinálni fognak, az az, hogy szólnak állambácsinak, akivel a Telekom stratégiai partNERséget kötött, hogy statuáljon példát. Mert az nem kerül pénzbe. És állambácsi túlbuzgó pitbullként ráugrik a stratégiai partNERe vélt ellenségére.
 • ostoros
  #43
  Rész igazságok, haver. PONTOSAN azért van rajtuk, különadó, mert olyan óriási mértékben küldik hazafelé a lóvét, százmilliárd számra, hogy még így is megéri nekik csinálni amit csinálnak.
  A gerinchálózatot az állam fejleszti , nem a cégek, ez sem volt igaz.
  Az áfát pedig én fizetem, ott van a számlámon, ez sem volt igaz.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.13. 18:14:22
 • arty
  #42
  az a t-systems ... és no para már a fideszé mészárosé...
 • arty
  #41
  A költségvetésnek fáj? Talán nem fizetnek adót a profitjuk után? De.
  Nem fizettek egy csomó más gazdasági szereplőrere nem kirótt különadót? De.
  Nem fizetik be az áfát a forgalmazott termékek és szolgáltatások után? De.
  Nem fizetik az alkalmazottaik után a tb-t és a többi járulékot? De.
  A versenyhelyzet miatt nem kiváló minőségű az itthoni mobilháló/internet, amibe kurva sokat kellett invesztálni részükről? De.

  Gondolom most jön a "rohatt zsidók elviszik a magyarok pénzét külföldre..." szöveg. Tévednék? :D
 • arty
  #40
  Amennyiben semmi kárt nem okoznál és bemutatnád, hogy hol a gond a kocsim biztonságát illetően, én hálás lennék neked :)
 • arty
  #39
  "A tasz nem jogvédő, hanem politikai szervezet. Mutasd már meg, hogy fellépett-e pl. a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati ügyében, vagy az Úz-völgyi esetben?"

  Tévedésben élsz, jogvédők. Jogvédelmet biztosítanak sokaknak.
  1.) MAGYARORSZÁGON. Kérlek kérd számon a román jogvédőkön, hogy miért nem segítettek a kárpátaljai magyarokon, holott azok nyilván hozzájuk fordultak... ugye? (gondolom konkrétumokról fogalmad sincs...)
  2.) HA MEGKÉRIK ŐKET A JOGVÉDELEMRE / FELAJÁNLJÁK VALAKINEK.

  Kérlek vezesd le a politikai szálat a telekomos ügy esetében. (remélem nem a soros-agymosás áldozata vagy... ezesetben inkább ne is reagálj többet rám :D )

  "Amit/akit a tasz véd, azzal szemben alapból a legszigorúbban kell fellépni. Ha valaki vállalja, hogy azok a mocskok védjék, vállalja vele együtt ezt is. Ez nyilván nem jogi, hanem állampolgári véleményem."

  Tehát ha én jogvédelmet kérek a TASZ-tól és ők vállalják is egy ügyemet, akkor nekem legyen annyi.
  Napszúrás, drogok vagy csak így születtél?
 • arty
  #38
  ezt most miért nekem? én általánosságban írtam az etikus hackelésről, a srác viselkedését helytelenítettem... olvass is.... ;)
 • arty
  #37
  "Ha magánterület, ami egyértelműen megállapítható (pl. ajtó, még akkor is, ha nyitva van), akkor oda a tulajdonos engedélye nélkül bemenni nem szabad."

  Ettől még nem jó ötlet nyitva hagyni az ajtót.
  Ha pedig figyelmeztetnek is rá, akkor megköszönöd, jobb esetben meg is fogadod a tanácsot.
  Pláne, ha a lakásodból MÁSOK tulajdonát is elvihetik, akkor pláne mindent meg kell tenned a biztonságért.
  (na, a telekomnál ugyan ez van! ha ők "beengedik" a hackert, akkor az NEKEM is kárt okozhat (amennyiben az ügyfelük vagyok))

  "Magánhálózatot feltörni bűncselekmény.
  Ennyi."

  Ezt senki nem vitatja.
  A törvény fekete-fehér marhaságát annál inkább...

  "Mosdathatjátok ezt a szarjankót, akkor is bűncselekményt követett el.
  Miért kellene elmarasztalni a céget? Magánhálózat. Oda illetéktelennek behatolni tilos. Ennyire egyszerű."

  Két külön dologról van szó. Senki nem vitatja, hogy tilos a behatolás - de ettől még azt rosszindulatúan bárki megteheti, ha a cég "hagyja".
  És az adatkezelőnek (telekom) meg kell tennie mindent, hogy ne kerüljenek az adataim illetéktelenek kezébe, például.
  Szóval ha tudomása van a rendszerében levő HIBÁRÓL, akkor azt ki kell javítsa. (és örülnie kéne, hogy nem kirabolták, hanem szóltak neki, hogy "héló, vigyázz, mert kirabolhatnak...)
 • pixx
  #36
  Tanulság. Bitcoinéet eladni a Dark Weben. Összel jól fog jönni, ugyanis ez a cég csinálja a választási rendszert is.
 • ostoros
  #35
  "Csak a részvényeseknek fáj"
  NEM IGAZ.
  Fáj a költségvetésnek, a tisztességnek, és ezeken keresztül mindenkinek.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.13. 17:25:29
 • Sequoyah
  #34
  Publikus cegkent a licenszdijak (mint minden koltseg) benne vannak a kimutatasokban. Ha talalsz ilyet benne, akkor lehet mirol beszelni.
  Bar ha nem vagy reszvenyes akkor tok mindegy, mert ez csak a reszvenyeseknek faj...
 • ostoros
  #33
  Aha, marhaság. Azt hiszed a telekom profitként viszi ki a pénzt? Kis naiv. Licenszdíjat fizet az anyacégnek, milliárdokat. Nagyon nagyon sok milliárdot.

  Egyszerű részvényesként a pénz töredéke juthat el hozzád.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.07.12. 21:39:01