16
 • Sequoyah
  #16
  Egy naprendszer azert nem olyan nagy, szoval nem kell meg lezer pontossag sem, hogy ne talaljon el semmit...
 • Irasidus
  #15
  Nem csak neked, hanem mindenkinek:

  Ezek a rádióhullámok erősen polarizált keresztirányú hullámok, amelyek csak akkor alakultak ki, ha egy rendkívül erős mágneses mező forró plazmán halad át (Faraday-effektus). Az érdekesség, hogy van ilyen, és magnetohidrodinamikus hajtásnak hívják, igaz egyenlőre nem űrhajókon alkalmazzák. A probléma vele, hogy nem tudunk kellőképpen nagy energiasűrűséget tárolni, és előállítani, ami egy űrhajót képes lenne meghajtani. És itt álljunk meg egy pillanatra, olyan energiaforrás a jövőben sem képlehető el, ami ekkora energiát képes lenne előállítani mint ami az FRB-ktől származnak, és innentől mint tudományos hipotézis nem játszik. Másik, hogy az FRB-nek igen kicsi az energiaűrűsége, ami egy mobiltelefont sem tudna működtetni, nemhogy egy űrhajót arrébb tolni (vagy elpusztítani ami az útjába kerül). És végül, ezek a kitörések a másodperc tört részégi léteznek csak, ami nem éppen egy űrhajó működésének ideje... +1 A kutatók, akik idegenekről beszéltek, nem űrhajó meghajtásról beszéltek, hanem kommunikációról, illetve "ködösen" csak tevékenységről.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.07.18. 17:27:04
 • ostoros
  #14
  Marhaság. Fókuszált a seggem. Mégis hogyan maradna párhuzamos a nyaláb ekkora távolságon?
 • Sequoyah
  #13
  Nem olvastad el a hozzaszolasomat egyaltalan? Probaltam nagyon vilagosan leirni, hogy FOKUSZALT energiakibocsajtasrol van szo. Ha nem talal el semmit, akkor nem bont le semmit.
 • VolJin
  #12
  3,6 milliárd fényév...
  egy szupernóva kategóriás energiakisülés. az egy konkrét naprendszert lebont...
 • Sequoyah
  #11
  Egy hatekony hajtomu nem a szelrozsa iranyaban szorja szet az energiat, hanem csak egy nagyon jol fokuszalt iranyban, ami eppen ellentetes a kivant haladasi irannyal. Minden mas iranyban kibocsajtott energia az pazarlas.

  Es a lezer feltalalasa ota tudjuk, hogy a fokuszalt energiabol sokkal kevesebb is eleg ahhoz, hogy az adott pontban ugyanolyan erossegunek eszleljuk. Pl ha csak 1 szogmasodpercre fokuszalodik, akkor a szupernova energiajanak 100.000-ed resze is eleg hogy abban az iranyban ugyanazt lassuk. Meg kevesebb, ha meg jobban fokuszalt.
  De ez nyilvan sci-fi egyelore, fogalmunk sincs rola hogy praktikusan mekkora energiakibocsajtast lehet egy hajtomuvel elerni, es mennyire lehet azt fokuszalni.

  Szoval ez a lehetosegek listajanak a vegen van. De azert rajta van a listan.
 • NEXUS6
  #10
  Még hogy hajtómű!? Mekkora hülyeségeken képesek agyalni az emberek! Amikor nyilván csak villantott egyet a refivel a szembejövőnek, mert a rendőrök trafiznak!
  XD
 • VolJin
  #9
  Ha hárommilliárd fényévről észlelnénk egy hajtómű energiakitörését, akkor az a hajtómű ezer fényévnyi távolságban is radírozhatna minden biológiát, ugyanis egy szupernóva robbanással egy súlycsoportot képviselne.
 • _svd_
  #8
  Azt gondolom egy ilyen hajtóművel lehet vigyázni a környezetre.
  Sokkal izgalmasabb kérdés. Ki vagy/és mi bírja ki azt a gyorsulást, amit egy ilyen hajtómű létrehozni képes.
  Ha ez nem egy rövid üzemű hajtómű okozta jelenség, akkor még vadabb a helyzet. A fénysebesség átlépésekor kell keletkeznie a kitörésnek (a hangrobbanás mintájára). A mai ismereteink szerint ez teljesen lehetetlen.
 • Sequoyah
  #7
  A vadaszgepeket sem ugy inditjak, hogy allnak mogottuk emberek... Nyilvan eloszor elfordulnak hogy ne az sajat bolygojuk alljon mogottuk. Akar el is mehetnek eloszor a naprendszeruk szelere hagyomanyos modon, es ott inditjak be a csillagkozi hajtomuvet.

  De mivel mai tudasunk alapjan ilyen nem is letezik, igy eleg nehez talalgatni konkretumok nelkul.
 • VolJin
  #6
  Azért olyan hajtóműnek kevés az értelme, amelyik lebontja azt a naprendszert, ahonnét elindulnak vele...
 • Sequoyah
  #5
  De ha a halalcsillag melle lo, es az energiasugar pont felenk iranyul, akkor annak eleg eros es koncentralt az energiaja, hogy szamunkra is erzekelheto legyen.
  Ugyanez a helyzet, ha van valami nagyenergiaju hajtomuvuk az urhajoikon, es gyorsitaskor pont felenk neznek, azaz tolunk tavolodnak.
 • quatlander
  #4
  Eltűnt két hozzászólás, plusz lett egy ide nem illő? :)
 • Zoliz
  #3
  Jóistenke üzen Orbánnak:
  Hagyd abba a népirtást és vonulj vissza a fazék mögé pacalhoz amihez értesz!
 • VolJin
  #1
  "a potenciális jelöltek között kapnak helyet a neutroncsillagok, valamint az idegen civilizációk esetleges űrhajói, "

  WTF?
  Ha a halálcsillag szétlőtte az Alderaant, azt sem észlelnénk...