2
  • kvp
    #2
    "Elég ha ráejtik a fejedre az ólmot."

    Sziriaban ezt kezigranattal csinaltak, de a modszer hasonlo. Ezert nem lehet pl. nallunk olyan nehez dront reptetni engedely nelkul, ami leesve kart tehet egy emberben. Egyszeruen a dron teljes felszallasi sulya kevesebb kell hogy legyen a megadott limitnel es ebben benne van a maximalis emelheto teher is.

    Aki meg ennel nehezebb dront hasznal, az ugyanaz, mint a hazilag barkacsolt quassam raketa. Ahhoz meg aksi es tavvezerles se kell, csak kalyhacso, mutragya meg cukor. Ha valaki terroista akar lenni, akkor barmivel megteheti, de mar az eszkoz birtoklasa is torvenyserto, fuggetlenul attol, hogy esetleg csak szelfizni akart vele.

    A cikkben leirt kutatas viszont arrol szol,hogy milyen szabalyokat es megfelosegi kriteriumokat allitsanak fel a dronokkal valo utkozest kibiro repulogepek szamara. Egyebkent mar letezik ilyen, katonai gepekhez a legvedelmi loszer allosag es az A10-es varacskosdiszno ezen eleg jo eredmenyekkel vegezett. A tobbi gep mar kevesbe. A becsapodo tomeg hasonlo a repeszekhez es tobbnyire nem az elutott dron a gyors, hanem a repulogep szall bele nagy sebesseggel, de az eredmeny azonos.
  • Zoliz
    #1
    Már látom előre, hogy fogják használni a kereskedelmi forgalomban kapható hosszútávú drónokat terrorcselekményekre. Elég ha ráejtik a fejedre az ólmot.