11
 • Ellaberin
  #11
  Nem az a baj, hogy vannak, hanem, hogy nincs megfelelő kulturáltságunk hozzá. Mindenki a szarik bele kategória, KRESZ ismeret sokszor nulla és ehhez társul, hogy 20-50 km/h sebességre képesek. Simán ön és közveszélyes.
  Egyébként tényleg jól lehet/ne alkalmazni csak az agyakban kellene változás.

  A lábbal hajtóssal nincs nagy baj, azt csak 1-2 streetfighter tudja úgy meghajtani, hogy baj lehet belőle.

  Ugyan ez a kétkerekű elektromos bringákkal is fennáll. Nem egyszer kellett már félreugranom, mert a mamóka/tatika a járdán jön hátulról 30-al, te meg növessz szemet a tarkódra, hogy ne lépj elébe. (Egyébként alkalmassági vizsgához kötném, mert némelyikük egy sima biciklivel elvágódna, de itt meg viszi a lendület.)
 • NEXUS6
  #10
  Amerika annzival elöttünk jár, hogy volt már Southpark rész is, ami ezt cikizte. :)

  Amúgy meg kocsiban ülve eléggé be vagyok xarva a bicósoktól is, hogy tudjam hogy cangával, vagy ilyennel BPi forgalomba kimenni gyak egy késleltetett eutanáziát jelent.
 • lammaer
  #9
  Röhögjél csak nyugodtan, mi meg szarunk a fejedre és kényelmesebben / gyorsabban / könnyebben elérünk oda a belvárosban ahova szeretnénk.

  Nekem 43 éves fejjel 3 éve egy sima lábbalhajtósom van valamelyik sportáruházból, keletiből a corvin negyedbe ott vagyok kényelmes tempóban 15 perc alatt (vonaton meg megy be az ülés alá, nem foglalom a helyet másoktól az elővárosin). Van egy két nyomi mint te, aki mutogat, de ilyen "idősen" már rég kinőttem abból hogy érdekeljen számomra ismeretlenek véleménye. Az a gyerekkor ahol a társak elfogadása iránti vágyakozás miatt lehet manipulálni másokat :P

  Az viszont tény, hogy még ezzel is figyelni kell... nem robogok el közel a kapulajakhoz, nem vágódok be a sarkon, nem cikázok az emberek között, mert tényleg balesetveszélyes tud lenni.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.06.13. 16:59:23
 • kvp
  #8
  "ilyenem van amugy, bár nem elektromos de eszménytelenül kényelmes"

  A foto alapjan ez egy sima labbal hajtos Zycom coast c500-as, amit foleg Ausztraliaban (pl. Melbourne) hasznalnak. Mondjuk felnotteknel ritka, de postasok vagy kozteruletesek eseten elofordul, hogy nem kapnak motorizalt jarmuvet.

  Viszont egy labbal hajtos 30 dollaros jatekkal nem fog az ember 50 km/h-val menni a forgalomban (vagy a jardan), marpedig az uj elektromos rollelekkel lehet. A csucssebesseguk tipustol fuggoen 30 es 50 km/h kozott van. Tehat azert nepszeruek, mert olyan kis helyen elfernek, mint egy roller, de varosban majdnem olyan gyorsan lehet menni veluk, mint egy autoval. Cserebe nincs rendszam, tehat ha nem erik tetten, akkor nem kap a sofor buntetest ha mondjuk athajt egy piroson, majd keresztben fel a jardara es be a setaloutcaba. Ugyanezt autoval vagy akar egy robogoval nehezebben lehetne megtenni es nagyobb valoszinuseggel allitanak meg a rendorok is.

  Hogy miert veszelyes? Mert adott egy akar 50 km/h-val meno jarmu, aminek a vezeteshez csak elvileg kellene jogsi es amivel kvazi akarhol lehet menni, foleg a jardan, gyalogosok kozott.
 • Merces2
  #7
  Hú most biztos nagyon megijedt hogy megtagadnád tőle isteni jelenléted fényességét :D
 • Merces2
  #6
  Miért a másik oldal nem ugyanolyan populista? :D ne cihogtass. A politika azért hiteltelenedd el mert nincs többé eszmék mentén történő politizálás mindenki a lájkokra hajt. A baloldalon annyival rosszabb a helyzet hogy nem tudnak baloldali eszméket képviselni annélkül hogy a saját kezükbe harapnának ,ezért fogták vitorlába a kultúrmarxizmust , a gazdasági helyett.....
 • Montanosz
  #5
  szerencséd vagy hogy hülye vagy, de képzeld 51 éves vagyok és ilyet használok közalkalmazottként, szal kb szerencséf hogy nem fészbukon vagyunk mert már nyomtam volna a tiltás gombot

  ilyenem van amugy, bár nem elektromos de eszménytelenül kényelmes
  Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.06.08. 12:55:09
 • apucsabi
  #4
  Az ilyen "nyugat-ajnározó;átlagember-lesajnáló" arrogancia miatt hiteltelenedett el az elözö politikai garnitúra is világszerte (lásd: Anglia-Brexit, Usa-Trump, Mo-Orbán). Nem sikerült még okulni az esetböl? Tényleg szükségszerü a populizmus vitorlájába hátszelet fújni?
  Utoljára szerkesztette: apucsabi, 2019.06.07. 13:54:59
 • zola2000
  #3
  Majd te mondod meg, hogy ki mit csinálhat...
 • gosub
  #2
  Óriási tévedésben vagy a fröcsögéseddel. Mondhatnám hazudozol. Ilyen elektromos roller nem lehetett az USA-ban 20-25 éve. Csak régi nagy akksis, dög nehéz, tömzsi kerekes. Akkoriban a sima alumínium roller mánia volt, nálunk is.
  Ezek az új filigrán, könnyű elektromos rollerek a kínai lítium akkumlátor gyártás felfutása és a szénkefe nélküli motorok néhány évvel ez előtti gyártásfejlesztésének terméke.
  A nagy bezzegUSA-ban és bezzegNyugaton is tavaj árasztották el, biztos befutott a kínai konténer hajó. Mitől gáz ez az ország? Franciaország? Hogy a kínaiak először nyugatra vitték a sok rollert?
 • monk00
  #1
  Elég nevetségesen néz ki mikor látom hogy egy felnőtt nő, vagy férfi rollerezik az utcán. Nem is illik hozzájuk. Meg egyébként is, ez kb 20 - 25 éve jött vissza a divatba, de akkor is 1 év alatt lefutott az egész. Már akkor jobb elektromos rollerek voltak az USA- ban mint amilyennel mostanában rohangálnak a felnőtt bohócok az utcán. Nálunk meg még csak most jön be. És a sok idióta meg azt hiszi hogy mennyire trendi, meg menő. 20 év felett már nagyon ciki egy ilyet használni. Sőt, inkább 17 felett. És hogy elektromos, az még egyáltalán nem javít a helyzeten. Tiszta gáz ez az ország! Még mindig le vagytok maradva 30-40 évvel, minimum...

  17 felett ezeket már inkább ne csináld!
  Utoljára szerkesztette: monk00, 2019.06.07. 04:14:40