Bemutatkoztak az Apple új termékei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ttps://www.youtube.com/watch?v=7wZbsAzNt1o
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Hizsen akkor nem reklámoznák így kiemelve, bár az Apple-nél sosem lehet tudni. :-D
Hát, nem tudom. Elég furák azok a lyukak. Majd meglátjuk a teszteket. Addig csak az okoskodás megy.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.06.07. 19:26:43
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Hülyén lép be a házba a levegő ezen a reszelőn, nem beáramlani fog, hanem beörvényleni, onnantól kezdve nehezebb lesz irányítani, gyengül a hűtés hatásfoka, ami amúgy sem az Apple nagy erőssége.
Nem akartam beleszólni ebbe a vitába amíg a fanboy itt tombolt, nincs nekem ilyenekre időm.
A lyukak szerintem nem egy lemezből vannak kivágva, hanem a rácsnak mélysége is van, vagyis Macropus "számításai" helytelenek.
Az alumínium ház és keret sem egy elhanyagolandó szempont - hűtés szempontból.
Van a neten valami komlyabb bemutató videó, ahol szétszedik, meg összerakják a cuccot? Mert csak a reklámból nem lehet megállapítani, hogy jól vagy rosszul fog működni a hűtése.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.06.07. 17:19:39
lejjebb már sokan sokféle módon fejtegették, hogy hol a bibi. Nem jött át neked.
Fogj egy centit és mérd meg egy luk átmérőjét a hátlapon. A lukak számából kb. ki lehet számolni, hogy a lukak ténylegesen mekkora területet fednek le. Aztán számold ki a ház felületét. A kettőt egymás mellé téve láthatod, hogy annak ellenére, hogy a ház merő egy luk összességében akkora a sok kis luk, mint a ház hátlapjának a területének a fele. A lukak designja miatt a mért átmérőnek kb. a fele a tényleges hasznos méret. Szóval onnan olyan nagyon sok levegő nem fog bejutni. Aztán ha már bent vagyunk: lejjebb már írták, de nem jött át neked... Ha a venti és a hűtőborda között rés van, akkor a bordák képezte ellenállás miatt a levegő nagyon nagy része nem fog a bordák közt átmenni. Már pedig itt van. Nem is kicsi. Szóval a beszívott levegő egy része nem vesz részt a bordák hűtésében. Aztán a következő bibi: a beáramló levegő útjába kerülő akármi. Pl. az általad említett lemez. Ami ugyan elég vékony, de nem eléggé. Tehát: 2mm vastag és kb. 100mm széles. Ez 200mm2. Tehát olyan mind ha a levegő útjába beraknék 3-4db egyenként 200mm2 akadályt. (panelenként 1) Ez megtöri a levegő áramlását, és ugyan nem fog 90 fokban irányt váltani, de a panel alatt és felet örvény fog keletkezni, ami erősen rontja a hűtést. Aztán ott van az az 1db venti aminek 2db veni által benyomott (3. venti ebben a folyamatban nem vesz részt) levegőt kellene kiszívnia a házból, olyan gyorsan, hogy a hűtés hatékony legyen. De már eleve nem az, a feljebb vázolt buktatók miatt és erre rátesz egy lapáttal a ventilátor...
És akkor még egy aprócska tény: az apple szinte minden gépének gondja volt a hűtésével, legyen ez tablet, vagy szgép vagy noti. A 2018-as mac book pro-nak is olyan szép videója volt a levegő áramlásáról. De a levegőnek nem szóltak, hogy mi a feladata, viszont ő ismerte a fizikát, az apple mérnökeivel ellentétben, a végeredményt meg mindenki ismeri.
Ez a gép az alap konfigban is melegedni fog, de ha valaki a meg pimpelt verziót veszi annak garantáltan hőhalál lesz a vége, 28 mag és az 1.5TB ram által termelt hőt nem fogja tudni elvezetni.
Az apple egy dologban jó: a design-ban. Ennyi. Amíg Motorola volt benne addig a hw is jó volt. De most csak egy erősen túlárazott intel platform, ami jól meg van design-olva, beáldozva ezzel a funkciókat (pl. megfelelő hűtés)
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.06.07. 14:11:50
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
...tehát itt nem átfúj a lemezek között, hanem elkanyarodik felfelé:
Akiket eddig tudni lehet:
rebekakocsis
lipovics
NEXUS6
De egy hat éves gyerek is tudja már, ha játékai során eljutott addig a gyakorlati kísérletig, hogy lemezek közt levegőt fújt át, az meg átment.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Van rengetegféle rögzítési megoldás, pont szerencse inkább, hogy nem csapták hozzá a monitorhoz kötelezően az ezer dolcsis talpazatukat.
Egyetlen szóval sem említettem semmi olyant most, amin mondjuk táp van.
Khm, az a bizonyos szövegértés...
Mellesleg egy gépház is zárt térnek tekinthető, csak korlátozott mértékben, a rajta lévő nyílások függvényében. Tudod, ez meg a fizika.
Ha egy új nyílást nyitsz, ott is jön ki levegő, a belső túlnyomás miatt. Megint fizika, azt hittem alap. Nálad mégse, bocsika!
Vagy talán minden mondatom minden szavához egy fizikai kiselőadást kellene csatolnom? Azért egy tudásbéli minimumot feltételeztem.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.06.06. 17:29:01
"a felgyorsuló levegönek nagyobb a nyomása"
Tudod: szövegértés. Illetve esetedben: szövegnemértés.
Ha azt a 3-4 centit körben lezárom (mint ahogy az a mac-ben van), akkor nem lesz eltérés. Alap.
Ismet jot nevettunk....Baseline: 8 magos CPU, 32 Gb 2666-os ram (roflol...), 256 Gb PCI-E SSD (dupla roflol....) es 1 kokemeny Radeon Pro 580X (erteke $3100 dollar tokkal vonoval..Apple ar: $6000...)
Csak kozel 100%-os haszonkulccsal probaljak tovabbadni...(a $999-os VESA mountrol most inkabb szo se essek..meg a kozonseg is felnevetett....)
Segítek: az Apple megoldása olyan, mintha itt a széleket is lezárnád. Csak hát az Apple, ezért divat szidni meg fikázni.
Sehol nem írtam ilyent. Tudod: értő olvasás nem ártana nálad. Vagy kevesebbet hazudni.
Nekem megy, mivel állításoddal ellentétesen sehol nem írtál hatékonyságról, csak utólag hazudtad oda azt is.
Hátazottnemfúját!
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.06.06. 16:13:40
Még egy ilyen és én jelentelek.
"szépen a hűtőlevegő a modulok felett fog felgyorsulva távozni"
Hatékonyság szó még csak nem is szerepel. :-)
Mellesleg ott is egy légáram van, nagyobb nyomással, úgyhogy az arra távozásra nulla közeli az esély. Tudod: fizika.
https://www.apple.com/mac-pro/
Ott légáram nem fog elfordulni felfelé, amerre egy terelő lemez még el is zárja az útját.
Itt meg animáltan is megtekinthető a légáram:
https://www.apple.com/mac-pro/design/
Kulcsszó: légÁRAM! Tudod, fizika: tehetetlenség.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.06.06. 15:28:54
Autóban sem utaztál még, letekert ablakokkal? Hogyan jött be a levegő, 90 fokban, egyből a belépési ponton?
A ház függőlegesen két részre osztott, a bal oldali, kisebb részen szintén előlről szív, hátulra kifúj. Ez egy külön rendszer, nem kavar be a három ventis nagy térbe.
Át van ez gondolva rendesen, csak meg kellene érteni és nem hülyeségeket szándékosan belelátni.
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.06.06. 10:44:41
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezt pontosan te írtad a 48-asban. Nem én találtam ki. De hülyeség.
Az utolsó bekezdésem pedig egy metafora volt, egy hasonlat, egy szemléltető eszköz. Általánosítva. Nem úgy értettem ám, hogy te azt állítottad volna, hogy csokis a gép belseje. Érted? Ezentúl neked külön beblokkozzam az ilyeneket? Tessék:
/ hasonlat, fikció, nemteírtad... /
Az Apple bekente belga étcsokival a gép belsejét, hogy ezek mennyire hülyék, hát nem tudják, hogy a csoki a melegtől elolvad és összeken majd mindent? Túlárazott csokis szar, csak az agyhalottak vesznek ilyent! (ez folyik itt folyamatosan a divathater sznoboktól)
/ hasonlat vége /
Az egész gép is egy cső meg a belső modulok is egy-egy cső. Nincs kikerülés, nem tud sehol oldalra menni semmilyen levegő.
A proci hűtése sem a házból szívja a meleg levegőt, ilyen idiótaságokat nem is értem, honnan veszel. Megint kitalálsz magadnak egy hülyeséget, aztán bemutatod, hogy háhá, ez mekkora hülyeség.
Az Apple bekente belga étcsokival a gép belsejét, hogy ezek mennyire hülyék, hát nem tudják, hogy a csoki a melegtől elolvad és összeken majd mindent? Túlárazott csokis szar, csak az agyhalottak vesznek ilyent! (ez folyik itt folyamatosan a divathater sznoboktól)
Milyen könnyebb utat? Átdiffundál az alu oldallemezen? Ne írj már ekkora hülyeségeket! Ami levegő elől belép a házba, az hátul kilép, közben hűti az útjába eső hűtőbordákat.
Eszem-faszom megáll, hogy mennyi idióta tud összeverődni egy-egy Apple cikk alatt!
Imádom ahogy egy mozdulattal, csavarozgatás meg fülekkel küzdés nélkül leemelhető a borítás és azonnal hozzá lehet férni minden oldalról.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A karikban meg ott a hűtőborda, meg a rahedli alkatrész, amin csak úgy bukdácsol a levegő, szóval az effektív keresztmetszet jó ha 1/5-e egy teljesen üres alagúténak. Ha a ventik mögött nem alakítottak ki olyan idomot, ami direktbe bevezetik a levegőt, akkor nem arra megy. Nekem nem úgy tűnik, mintha az a 2 cm-es sáv az lenne a venti és a bővítő modul között, de ne legyen igazam.
Kihozták a maximumot tényleg, úgy ránézésre legalább fél óra gondolkodás után.
A memória meg az alaplap hátulján egy vékony résben, azért kell az oldalsó venti, ha jól látom. Szal gratula.