60
  • TokraFan
    #60
    Az oroszok (szu, kommunisták) meg elfoglalták a fél kontinenst, a Nácikat is tudjuk, satöbbi... Mi a kérdés? Minden nagyhatalom terjeszkedik, és gecizik a kicsikkel. Ha már történelem, akkor ezt minimum tudhatnád. Minket is szarban hagytak 56-ban. De ettől még a ruszkik vonultak be ide tankokkal. Én nem az USA-t védem, csak ezzel a hülye kettős mércével van bajom. Mutass egy "jólelkű" nagyhatalmat? Kína az lenne? Gyakorlatilag leigázta Tibetet. Hogy mást ne mondjak...lehetne még sorolni azok szemétségeit is. Akkor miért van célkeresztben állandóan az USA? Putyin őfaszkalapsága (by Bödöcs), egész európát zsarolta a gázzal, nem is egyszer. Miről beszélünk? Egy utópiát kergetsz ha azt hiszed, bárki más a világon nem a saját érdekei mentén működik. Te magad is kizárólag a saját érdekeid mentén működsz...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.25. 04:30:32
  • ostoros
    #59
    Tudatlan vagy és kész.
    Csak hogy tudd, Japánt is az USA ugratta be a 2. világháborúba a szankcióival. Kiszámolták, hogy ha a szankciók maradnak, kettő éven belül összeomlik a Japán gazdaság. Erre a japánok azt mondták, hogy oké, ha feloldjátok a szankciót, mi készen állunk hogy kivonuljunk a teljes koreai félszigetről.
    Mire az amcsik válasza? Nem, nem, vonuljatok ki nem csak onnan, hanem Kínából is, gyakorlatilag feladva minden hódításukat. Nyilvánvaló volt, hogy ezt egyetlen nagyhatalom sem fogadja el önként.
    Arra viszont az amcsik már nem számítottak, hogy a japcsik akkor megtámadják Pearl Harbourt, pláne, hogy sikeresen, mert lebecsülték a "sárga majmokat".
    Történelmi tények.
    Az USA országok egész sorát fingatta már meg szankciókkal, ha pedig nem volt elég, akkor katonai eszközökkel is besegítettek. Ne csináld már, hogy ENNYIRE nem ismered a történelmet!
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.24. 22:04:38
  • TokraFan
    #58
    Konteó...látom már te is beszívtad. remélem az UFO-kban lapos Földben és a chemtrail-ben még nem hiszel...
  • ostoros
    #57
    Hazugság.
  • Sequoyah
    #56
    hány ország gazdaságát

    Ami egeszen pontosan 0...
  • ostoros
    #55
    " Tessék megfizetni és megbecsülni azt a szürkeállományt idehaza, és akkor senki nem fogja tudni elszívni! Period!"

    Jó, csak vegyük figyelembe, hogy például latin Amerikában hány ország gazdaságát dönt be illetve tart embermilliókat szegénysorban az USA. Ott aztán nem olyan könnyű kigazdálkodni a világszínvonalú fizetést, mint Európában.
  • Sequoyah
    #54
    Rengeteg esetben megtortent, hogy nyugati cegeket csak ugy engedtek be a Kinai piacra, hogy tudastmegosztast kertek cserebe. Aztan miutan megkaptak a tudast/technologiat, a remelt nagy uzlet megsem kottetett meg.

    Szoval a nyugati cegek igenis sarosak ebben, sajat maguk is sok-sok hibat elkovettek, amivel hosszabb tavon maguknak artottak.

    De az is hozzatartozik hogy ha csak 1 valaki csinal hulyeseget akkor az egy egyeni hiba. De amikor sokan kovetik el ugyanazt a hibat, ott mar rendszerszintu problemak vannak, es a kormanyzatnak is fel kell lepnie...
  • hypno
    #53
    "...khmm...Semmiféle technológiát nem adott át!..."

    "...és vitték a know-how-t is magukkal..."

    Akkor most melyik? Ez így komolytalan. El is engedem a dolgot...Csá!
  • Sir Cryalot
    #52
    ... a demagógia NEM 1dimenziós. Jobban nem mennék bele...
  • TokraFan
    #51
    "Vagyis a nyugat lustaságból és profitéhségből önként vitte oda és adta át a technológiáját, és azt képzelte, hogy egy ilyen régi kultúra semmit nem fog tanulni"

    khmm...Semmiféle technológiát nem adott át! Kiszervezte a gyártást, ami csak annyit jelent, hogy oda viszi a gyárat az óccsó munkaerő miatt (ahogy azért van nálunk az A*di meg a többi multi is, mert itt óccsó a munkaerő, nem azért, mert bárkit is érdekel egy magyar paraszt megélhetése). Az nem volt része a történetnek, hogy Kína a legális beruházás mellett, illegálisan technológiát is lop, majd az eredeti brandre köpésig hasonlító termékekkel árasztja el a piacot (kedvencem a Lego/kínai megfelelőe a Lepin, hogy rohadnának meg)! Érted a különbséget a legális beruházás és az illegális technológia/szellemi termék/szabadalom lopás között? Mert ha nem, akkor tényleg nem érdemes ezt a vitát folytatni.

    Ez a profitéhség duma meg nagyon rossz, mert Te bizonyára nem oda mész dolgozni, ahol több fizetést kapsz? Miért gondolják azt az egyeszerű emberek, hogy egy vállalkozó nem pont úgy a saját profitjáért hajt, mint az egyszeri melós? A melós sem fog senkinek a két szép szeméért dolgozni, ha nem fizetik meg. A vállalkozó meg nem fog ott dolgoztatni, ahol hatszor annyi költsége van, ha létezik olyan hely is, ahol hatszor kevesebb. Ez egy faék egszerű alaphelyzet, csak az átlag melós érzi úgy, hogy neki persze jár a jobb fizetés, de a vállalkozónak ezzel szemben karitatív módon kéne a piacon működnie. Természetesen ez nincs így, mindenki a nagyobb profitra hajt, a legutolsó segédmunkás is (csak nála a fizetés a profit)!

    "Még rosszabb is, mert az a szürkeállomány hiányozni fog abból az országból"

    Basszus, persze, hogy hiányozni fog, de ki kényszerítette azokat az embereket arra, hogy elmenjenek? Senki! Jobb ajánlatot kaptak, ennyi. Mondom, tetszett volna nem stadiont építeni, hanem többet ajánlani azoknak a tudósoknak és szakembereknek, akik elmentek/mennek ma is. Ha te holnap úgy döntesz, hogy elmész máshová mert jobb a fizetés -tehát jobb életet biztosíthatsz a családodnak és magadnak is-, akkor a te szakértelmed is hiányozni fog, de már bocs, a kőműves elmehet külföldre, a tudósnak meg érted kéne dolgoznia az éhhalál szélén, csak mert neked hiányozna a szürkeállománya? Tessék megfizetni és megbecsülni azt a szürkeállományt idehaza, és akkor senki nem fogja tudni elszívni! Period!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.23. 13:21:48
  • TokraFan
    #50
    Kína pont úgy kib*ssza azokat az amerikai cégeket, embereket, akiket kémkedésen kap. Ebben semmi különbség nincs az egyes országok között, mivel nemzetbiztonsági kérdésről van szó. Itt pedig hozzátenném a történethez, hogy még a Lengyeleknél is történt letartóztatás az ottani Huawei képviseletnél, szintén kémkedés miatt. Vagyis nem USA specifikus a sztori ...
  • hypno
    #49
    Kína hamarabb ismerte és használta a kőszenet, papírt, a selymet, a porcelánt, az iránytűt, és még a puskaport is. Ezek javarészét a "fejlett" nyugat ellopta tőlük. És ez nem vélemény, hanem tény.

    Azt írod "...a nyugati cégek elkezdték kiszervezni hozzájuk a gyártást és vitték a know-how-t is magukkal..." Vagyis a nyugat lustaságból és profitéhségből önként vitte oda és adta át a technológiáját, és azt képzelte, hogy egy ilyen régi kultúra semmit nem fog tanulni és örök időkre megelégszik egy marék rizzsel. Most pedig meg van sértődve, amiért nem így történt.

    "Már hogy a fenébe lenne ugyanolyan lopás?"

    Már hogy a fenébe ne lenne. Még rosszabb is, mert az a szürkeállomány hiányozni fog abból az országból, ahonnan elcsábították, vagy összefogdosták, mint mondjuk a rakéta tudósokat a 2. világháború után

    Az atombombánál pedig nem az a lényeg, hogy ki kezdte a háborút, hanem az, hogy a mai napig egyedüliként a jenkik az egyetlenek, akik polgári lakosság ellen tömegpusztító fegyverként ilyet vetettek be. És azért kettőt, mert mindkét fajtát ki akarták próbálni, nem pedig stratégiai okokból.

    Utoljára szerkesztette: hypno, 2019.05.23. 11:16:25
  • bmw
    #48
    Azert az teny, hogy kina osszelop minden technikat...
    De kemkedes miatt oket basztatni pont az amcsiknak nem kellene...
  • ostoros
    #47
    Demagógabb vagy Orbánnál...
  • TokraFan
    #46
    Az nem tűnt fel neked, hogy Kína csak azóta került fel egyáltalán a gazdasági világtérkép szélére, mióta a nyugati cégek elkezdték kiszervezni hozzájuk a gyártást és vitték a know-how-t is magukkal? Mert addig a sárgák maximum a földet túrták.
    Nem állok senkinek a pártjára, egyszerűen a nyugati világ minden hibájával együtt is élhetőbb, mint ez a csökött kommunista-diktatúra.

    "Az amerikai agyelszívás nélkül - ami legalább akkora lopás, mint a kifejlesztett technológiák lenyúlása - az átlagtahó jenkik sem lennének sehol."

    Már hogy a fenébe lenne ugyanolyan lopás? Az, hogy egy ország, vagy egy cég, magához csábít külföldről szakembereket, tudósokat, teljesen legális folyamat. Te is oda mész dolgozni, ahol több fizetést kapsz! Tetszett volna pl. a magyaroknak megbecsülniük a tudósaikat, nem pedig elüldözni! Akkor nem az USA-ban alapítanak cégeket (pl. Intel) vagy jegyeztetnek be találmányokat! Persze egyszerűbb szidni az USA-t, ahelyett, hogy ezzel szembe néznénk!Egy kész és védett technológia ellopása ezzel szemben a legaljasabb bűnök egyike! Semmibe venni mások munkáját, mások befektetett pénzét, hogy aztán kvázi anyagi kockázatok nélkül lehessen profitot termelni és így olcsóbban adni mint az eredeti jogtulajdonos, akinek még a befektetett millióit is vissza kéne hoznia a találmányának/termékének.

    Az meg egy dolog, hogy az USA atomot küldött Japánra, de ha emlékszel, Japán intézett elsőként (hátba)csapást az USA ellen Pearl Harbor-nál! Megjegyzem, Kína is benne volt a buliban, amikor az USA-val egyetemben előzőleg felszólította Japánt a feltétel nélküli megadásra, és már akkor kilátásba helyezték, hogy ennek elmaradása súlyos, pusztító következményekkel fog járni!
  • hypno
    #45
    Egyfelől ha igaz teljesen igaz lenne, hogy Kína "semmibe veszi a nyugati iparjogvédelmi és szabadalmi jogokat, gátlástalanul másolja és lopja a milliárdos fejlesztési költségű nyugati technológiákat és fejlesztéseket", akkor most pont leszarnák hogy kaphatnak-e android licenszet, Intel processzorokat, meg Broadcom hálózati chipeket, stb., hiszen már régen ellopták. Az amerikai agyelszívás nélkül - ami legalább akkora lopás, mint a kifejlesztett technológiák lenyúlása - az átlagtahó jenkik sem lennének sehol.

    A "nyugati típusú" emberi jog, meg igazságszolgáltatás meg abban a kultúrában teljesen mást jelent mint nálunk. A fehér ember arroganciája, hogy a saját kultúráját magasabb rendűnek tartja másokénál.
    És atttól, hogy nem élnék Kínában, még nem kell sem az USA, sem az oroszok pártjára állnom. Mert ott sem élnék.

    Egy szóval sem mondtam, hogy az amik műholdas hálózata nekem járna...csak arra céloztam, hogy az ő barátságuk, szövetségük kizárólag addig él, amíg nekik előnyös.
  • ostoros
    #44
    "Kína minden létező technológiáját a nyugattól LOPTA!"

    Ahogy tette előtte Japán, ahogy tette Dél-Korea, ahogy tette Tajvan, ahogy tette Szingapúr, ahogy teszi mindenki más is, még az USA is.
    Csak emezek baráti országok, amaz meg a csúnya gonosz Soros/mumus/Kína. :).

    "Arról meg kicsit olvasgass még, hogy Kínában milyen az igazságszolgáltatás, mennyi joga van egy átlagembernek, és mit művelnek pl. szervkereskedelem, az "emberi jogok" -ez utóbbi kifejezést kb. nem ismerik-, a nyílt állami megfigyelés és a teljes kontroll mellett (különös tekintettel a nemrég bevezetett kreditrendszerre). "

    Ez utóbbihoz meg tudod mennyi a közünk? Körülbelül annyi, mint Kínának a mi jogrendszerünkhöz. Látod a Kanai nagykövetet követelőzni, hogy nem tetszik neki a magyar jogrendszer? Én sem.

    "Aki szeretne ott élni, csak hajrá! Sírva menekülnél pár éven belül, azt hiszem. Az USA, a nyugati világ tökéletes? NEM! De még mindig ezerszer inkább ez, mint a Kínai kommunista diktatúra! Erről ennyit..."

    Ilyet meg nem mondott senki, csak teszerinted mindenki ezt gondolja, aki nem ért egyet az USA véleményével.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.22. 12:10:57
  • TokraFan
    #43
    Micsoda naivitás! Kína minden létező technológiáját a nyugattól LOPTA! "Gazdasági sikere" pedig azon alapszik, hogy kommunista ország lévén, semmibe veszi a nyugati iparjogvédelmi és szabadalmi jogokat, gátlástalanul másolja és lopja a milliárdos fejlesztési költségű nyugati technológiákat és fejlesztéseket. Önerőből kb. sehol nem tartanának. Arról meg kicsit olvasgass még, hogy Kínában milyen az igazságszolgáltatás, mennyi joga van egy átlagembernek, és mit művelnek pl. szervkereskedelem, az "emberi jogok" -ez utóbbi kifejezést kb. nem ismerik-, a nyílt állami megfigyelés és a teljes kontroll mellett (különös tekintettel a nemrég bevezetett kreditrendszerre). Aki szeretne ott élni, csak hajrá! Sírva menekülnél pár éven belül, azt hiszem. Az USA, a nyugati világ tökéletes? NEM! De még mindig ezerszer inkább ez, mint a Kínai kommunista diktatúra! Erről ennyit...

    Az meg, hogy az USA kinek és mikor engedi a saját fejlesztésű és tulajdonú eszközeik használatát, kizárólag rá tartozik. Bármilyen furcsa is ez számodra, egy amerikai műholdas hálózat neked NEM JÁR, alanyi jogon. Vagy lehet fejleszteni saját hálózatot bárkinek. Ahogy a ruszkik is elzárhatták a gázt, megzsarolva kvázi egész Európát
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.22. 09:01:08
  • hypno
    #42
    Nagy érdeklődéssel olvastam a hozzászólásokat, és azt, hogy talán ha ketten voltak olyanok, akik utaltak rá, hogy a mobiltelefon meg az appjai csak reszli ebben a cirkuszban.
    A lényeg, hogy ne kínai, hanem amerikai cégek építsék és üzemeeltessék az 5G hálózatokat.

    Személyes véleményem, hogy lehet váddolni Kínát sok mindennel - nyilván nem is alaptalanu -l, de eddig KIZÁRÓLAG az USA-ról bizonyított, hogy még a saját szövetségeseit is lehallgatta és kémkedett utánuk. Mint ahogyan egyedüliként vetettek be nukleáris fegyvert egy másik ország ellen.

    Bennem azért felmerül, hogy mi lesz, ha ez a kretén amerikai elnök úgy dönt, hogy a GPS műholdakat nem használhatja a világ, vagy hasonló agymenései támadnak. Biztos hogy jó ennyire az USA technológiájától függeni?
  • TokraFan
    #41
  • zola2000
    #40
    Lényeg az hogy japán-Dél Korea-tajvan+ talán Kína tengerparti része lakosságban egy akkora világ mint Észak Amerika vagy nyugat Európa, olyan szinten is vannak. Ennek a 250 milliárd értékben eladott mobil eszköznek a nagy része ebben a világban fogy el, míg ... India és Kína szárazföldi része más világ (ne tévesszen meg az senkit hogy Shanghai és például Tibet névleg egy országban van)
  • bdzsana
    #39
    Hoppá, félreértettem a hozzászólásod. Alapból dollárértéket írtál. Ebben az esetben tényleg elég nagy a kontraszt.
  • bdzsana
    #38
    A piaci nagyságot ezek a számok nem tükrözik. Míg Kínában 12 billió usd/év gdp-n osztozik 1,5 milliárd ember, addig az USA-ban 19 billió usd-n 300 millió. Az eladási számokat ha súlyozod a megvásárolt telefon átlagos értékével sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a mutató. Akárhogyis, ez egy nagy érvágás lesz.
  • mrzed001
    #37
    Úgy tűnik előző két hozzászóló nagyjából helyre is tette tévelygéseidet.

    Talán idézném is inkább az Orville-ből a kedvenc részletemet, mert ide illő:

    A: Honnan tudják melyik étel a legegészségesebb a gyermekeik számára, vagy melyik gyógyszert vegyék be, ha betegek?
    B: Szavazunk róla.
    A: Azt hiszem, önök összekeverik a véleményt a tudással.
  • ostoros
    #36
    Épp arról van szó, hogy csak Kínában van száz-kétszázmillió ember, aki jóval jobban él, mint mi magyarok, és itt is mindenki okostelefonozik.
  • muerte2
    #35
    Nem tudom hogy miert ezen ragodunk, amikor 2018-ban az APAC orszagokban kb 250-260 MILLIARD dollar ertekben adtak el csak mobil eszközölet, ehez kepest Europaban valahol 50Milliard körül. (Ebben csak az ott ertekesitett eszközök vannak benne.)
    Csak hogy erzekeljük a piacok nagysagat.

    Utoljára szerkesztette: muerte2, 2019.05.20. 22:31:42
  • TokraFan
    #34
    Aha, tehát sikerült idecitálnod Pekinget és másik két tartományt, melyek kvázi Kína gazdasági fellegvárai. Jó módja a ferdítésnek, csakhogy Kína lakosságának nagyobbik része természetesen nem itt él, és nem keres ennyit.

    A 25dollár pedig nem tényszerű összeg volt, sajnálom, ha nem tűnt fel, hogy mindössze érzékeltetni szerettem volna a kereseti arányokat, amikor almát hasonltgatsz körtével (USA/EU lakosság vs. Kína/India lakosság átlagkeresete, tehát vásárlóereje). Amit sikerült is igazolnod a konklrét számokkal, köszönöm! 143dollár, igen, abból éhen halni sem lehet, nemhogy telefonokat és routereket vásárolni!

    Mégegyszer: gazdasági és piaci elemzést/összehaosnlítást nem _csak_ az emberek létszámának alapján teszünk, hanem azok vásárlóereje, átlagkeresete, vagyonossága alapján is (sokkal inkább azok alapján). Tehát az állításaid és a belőlük levont következtetéseid minden szempontból tévesek, mert alapvetően teljesen rosszul, kvázi hibásaan számolsz!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.20. 22:14:13
  • mrzed001
    #33
    "Tök jó hogy már a leggazdagabb városokban is annyit keresnek, mint Horvátországban....."
    1, az nem város, hanem tartomány
    2, azokban a városokban többen laknak egyesével is, mint egész Horvátországban. Nem kicsivel, hanem TÖBBSZÖRÖS !
    3, és nem annyit keresnek, hanem jóval többet.

    További buta kérdés ? ( [Clooney] : UDUMASS ... 2 google keresésnyire voltál tőle hogy ne írj le ilyen eszement marhaságot)
  • Tikal #32
    Tök jó hogy már a leggazdagabb városokban is annyit keresnek, mint Horvátországban.....
  • kvp
    #31
    Az usa nem latja teljesen, de ezek a kinai vallalatok igazabol allami felugyelet alatt allnak. Ha kitiltjak a huawei-t, akkor ugyanazon gyarban masnaptol a zte vagy a xiaomi neve alatt keszulnek a telefonok.

    Raadasul ahogy irtam, ha a kinai allam visszavag es nem ad ritkafoldfem nyersanyagot a nyugati chipgyaraknak vagy pl. nem engedelyezi a kinaban gyartott iphone-ok exportjat, akkor igaz, hogy nem lesz huawei telefonjuk az amerikaiaknak, de nagyon semmilyen mas sem. Meg farmernadragjuk vagy villanyegojuk, stb... Ha mindenkit kitiltanak, akkor egy ido utan egyaltalan nem mennek majd a teherhajok az USA-ba, meg a nyugati vilag nagy reszere sem. Eleg gyorsan osszeomlananak a nyugati gazdasagok.

    AOSP licensz alatt egyebkent az Android tovabbra is elerheto marad, csak store nem lenne, meg az arukapcsolt Google termekek app-jai. Egyszeru hack ha az app-ok helyett a webes feluletet hasznaljak, de persze az nem olyan kenyelmes mint elotelepitett programokat hasznalni.
  • ostoros
    #30
    Ja, értem. De ezt a kínaiak csinálják, ennek nem sok köze van a Huawei Kínán kívül eladott telefonjaihoz...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.20. 20:30:27
  • IMYke2.0.0.0
    #29
    Nem akarlak lelombozni, de a 7,7 milliárd embernek 3/4-e Ázsiában él ám... szóval, ki is van "beszorulva"?
  • zola2000
    #28
    "és hogy is képzelted el a dolgot? A Youtube nem lesz elérhető Kínában? "

    Valahogy úgy szigorú a nagy kínai tűzfal...
    www.chinafirewalltest.com/?siteurl=www.youtube.com
  • mrzed001
    #27
    Hatalmas tévedésben leledzel:

    "Abból az 1,4Milliárd Kínaiból 1,2 milliárd olyan csóró, hogy havi kb. 25dollárból él!"
    Peking:
    - minimálbér : 270$ / hó (75.000 Ft / hó)
    - átlag kereset : 1300$ / hó (364.000 Ft / hó)
    És Peking közel sem a legjobban kereső régió. Shanghai és Shenzhen régiókban is magasabb a kereset.
    https://checkinprice.com/average-minimum-salary-beijing-china/

    Még egy kis fun fact:
    "China's median monthly wages in Shanghai ($1,135), Beijing ($983) and Shenzen ($938) are higher than they are in the newest European Union member, Croatia. Croatia's median net salary is $887 a month. They joined the EU in 2013."


    https://www.china-briefing.com/news/minimum-wages-china-2018-19/
    És igen, vannak a vidéki szegény helyek (mint itt borsod), DE a legalacsonyabb minimálbér 143$ / hó Guangxi tartomány egyes részein, és innen már csak felfelé van
    Szóval ezzel a 25$ -al iszonyat de mellélőttél barátocskám.
    Ha már számokkal dobálózol, talán nem ártana a HASRAÜTÉS féle saccolás helyett a GOOGLE-t használni.

    Meg másnak is. És nem kerülne leírásra ennyi ostobaság ....
    Addig is:
  • ostoros
    #26
    ŐŐŐ... és hogy is képzelted el a dolgot? A Youtube nem lesz elérhető Kínában? Vagy Indiában?
    Mert egyébként a youtube bármely random böngészővel is használható, nem kell hozzá külön app... És különben is, bármikor rátesznek egy random youtube appot a telefonra...
    Azt meg hogy akadályozzák meg?
    Vagy mi lesz, a Huawei telefonjára nem fognak feltelepülni? Nem mintha ne tudnának napok alatt összedobni olyat, ami kielégítő mértékben használni tudja a youtube-ot, tudtommal már most is tucatjával vannak a youtube appok...
    Nevetséges az egész.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.20. 19:44:45
  • dyra
    #25
    Ez a legnagyobb hitelező nem állja meg a helyét, jelen pillanat Kína van rászorulva az USA-ra. Brutális kereskedelmi többlete van velük szembe. Az államkötvényeket nem értem minek kevered ide.

    Nem tudom pontosan milyen hatalmi játszmák mennek a háttérben de az biztos, hogy eleddig olybá tűnt megyünk a szabadkereskedelmi egyezmények világába aztán most Trump azt mondta mégse.

    Van igazsága akármennyire is populáris. A lakosság túlnyomó többsége nem nyer csak a nagyvállalatok. És a világpiacon olyan országok termékeivel kellene versenyezni akiknél mondjuk nincs egészségügy, nyugdíj, és hasonlók (munkaerőpiac dettó engem most rúgtak ki az IT-s melómból indiaiak fogják csinálni sokkal olcsóbban). Az, hogy hatékonyabban termelnek semmi másnak nem köszönhető mint a human erőforrások kiszipolyozásának. A nagyvállalatok degeszre keresik rajta magukat eleddig olybá tűnt és a statisztikák is azt mutatták az emberek általános életszínvonala javul az egész világon mégis egyre több helyen populista politikusok szerzik meg a hatalmat. Úgy néz ki nem megy ez a nagy összeborulás.

    Van egy hatalmas réteg, szinte minden országban akiknek egyszerűen túl gyors lett ez a digitalizált világ kapkodják a fejüket és nem értik az eseményeket. A populisták pont őket tudják megszólítani. És ez világjelenség. Tehát a mainstreem média fullba nyomja a nemzetközi csapat a tuti, legyünk szabadok, szabadkereskedelem stb.. de az igazság ami az emberek fejében jár legalábbis egy jó részében még az olyan fejlett országokban is mint az USA pont ellenkezője.

    Kína nem tudja megfingatni USA-t. Sem gazdasági, sem katonai sem semmilyen értelemben. A végén engedniük kell.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.20. 19:40:41
  • muerte2
    #24
    Nem teljesen vilagos, hogy hogy kevertek bele paran a kommentekbe a facebook-ot meg a youtube ot. (Nekik nem sok közük van a dologhoz, hisz az ö teermekük nem szükseges egy masik termek letrehozasahoz, az hogy fut rajta, na bumm.)
    Elöször is a fejöesztök nyilvan feltöltenek az appjaikat a huawei sajat store jaba, hisz sok sok millio keszülek, sok sok millio potencialis ügyfel.
    Masfelöl szeretik sokan elfelejteni, hogy az europai piac lenyegesen kissebb mint az APAC orszagoke. .
    Ez az egesz buli az 5G kiepiteseröl szol. Aztan itt ugye az is beugrik, hogy ki a huawei legnagyobb europai partnere? Na? Aaaz az a nagy T.
    Itt majd Kina vissza fenyitt egy kicsit, es helyre fog allni a dolog ugy mint korabban.
    Vagy ha nem, hat cserelik a kernelt az OS alatt, inditjak a sajat store jukat es a Kina kormany elintezi, hogy minden naluk gyartott mobile Device "kicsit" dragabb legyen mint most.
    Amerika pillanatnyilag a legnagyobb hitelezöjükkel meregeti a farkat es az egyik legfontosabb beszallitojukkal.


    Utoljára szerkesztette: muerte2, 2019.05.20. 19:13:42
  • zola2000
    #23
    Addig oké de Google szolgáltatások pl YouTube nélkül ázsiai régió Kínán kívüli részén sem nagyon tudnak labdába rúgni

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    pl a legnagyobb youtube csatorna pont az indiai T-series. Több youtuber akit követek indonéz (Heiakim music, rong rong, appabend jól tudnak angolul) vagy pl a Thaiföldi bnk48nak több youtube videója is 100 millió fölötti nézettségű (olyan mint a japán akb48 nagyon megy a stílus világszerte csak nyugaton nem lmao)

  • ostoros
    #22
    Tegyük hozzá, hogy az USA multijai is nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
  • TokraFan
    #21
    Azt az "apró" hibát véted a számolgatásban, hogy az emberek számát nézed, nem pedig azok vásárlóerejét és vagyonosságát! Abból az 1,4Milliárd Kínaiból 1,2 milliárd olyan csóró, hogy havi kb. 25dollárból él! Indiáról nem is beszélve.
    Ettől függetlenül szép piac a Kínai, ezt nem vitatja senki, de gazdasági folyamatokkal számolni nem úgy kell, hogy hol mennyien laknak fizikailag!

    AnuluWork

    Nem érted az egész probléma lényegét! A Huawei, mivel egy kommunista ország egyik multija, jelentős befolyással van benne a Kínai állam. Ennél fogva, nemzetbiztonsági kockázatot jelent egy olyan komoly IT beruházás kapcsán, mint az 5G hálózat!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.20. 18:07:07