148
Második Világháborús Tengeralattjáró Szimulátor
  • Amergin
    #148
    AC43, sarkvidéki küldetés: olyan hullámzásba kerültem, hogy konkrétan nem tudtam a felszínen maradni, az átcsapó hullámok miatt beömlő viz mennyiséggel nem bírt el a pumpa!
    Le kellett merülni. 30 m-re állítottam a mélységet a hajó viszont 15-45 m között volt a felszíntől a mérő szerint, azaz 25-30 m-es hullámok voltak. Nem volt vihar még csak eső vagy hó se csak felhős idő (0 fok körüli hőmérséklet, 1941 november), szóval nem tudom honnan jöttek ezek az óriási hullámok...
    A közelben (70 km) volt egy konvoj, amit megtámadtam (mire odaértem elcsendesedett a hullámzás) de nagyon meglepődtem, hogy a konvoj szét volt szóródva! Látszott, hogy őket is megtépázta a hullámverés és még nem tudtak újra összeállni.
    Nem hittem volna, hogy még ezt is megcsinálják ebben a játékban, le a kalappal!
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.04.18. 21:07:17
  • Amergin
    #147
    A Karabiner 98k mire való?
    Van olyan helyzet, amikor hasznát lehet venni?
  • Amergin
    #146
    Csak egy átlagos küldetés a Drumbeat-hadműveletben...
    :)
  • Amergin
    #145
    Aki esetleg azzal a (kézenfekvőnek tűnő) gondolattal kacérkodik, hogy az északi sarkkör környékén körbehajózza a földet azt lebeszélném erről.
    A térkép erősen torzít a sarkok felé, de a játék nem veszi figyelemebe ezt a torzítást, vagyis a Norvégia északi részétől az Alaszkai szorosig a valóságban mérhető kb. 4.200 km HELYETT ez az út a játékban kb. 17.000(!) km hosszú lesz. Viszonyításul: La Rochelle-ből Dél-Amerika déli csücskéig, a Horn Fokig az út kb. 14.000 km!
    A Barens tengeren még csak-csak van hajóforgalom (2 konvojt láttam), de utána már nagyon kicsi: 1 db tankert lőttem ki még Novaja Zemlja környékén de utána már semmivel se találkoztam, pedig hallgatóztam rendszeresen. Diksonban a kikötőben még láttam pár hajót ott parkolni, de nem nagy valami, azért elmenni nem éri meg.
    És a bónusz: valóra váltottam a középkori tengerészek rémálmát: a Föld szélén a mélybe zuhantam. Szó szerint leestem, amikor Alaszka felé, kelet felé eljutottam a térkép széléig. A hajó pörgött a levegőben össze-vissza majd összetört, mindenki megsérült...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2023.11.29. 00:51:04
  • Amergin
    #144
    Amerika partjainál (vagy bárhol, messze Európától) az óra használhatatlan lesz abban az értelemben, hogy nem fogjuk tudni ránézésre belőni, hogy mikor lesz napfelkelte vagy naplemente, mert az óra nem "állítódik át", amikor mi egyik időzónából átlépünk egy másikba.
    Ha tudni akarjuk, hogy mikor megy le (vagy kel fel) a nap az adott földrajzi helyen, ahol éppen vagyunk (mert mondjuk éjjel akarunk támadni), akkor segítenek az alábbi linkek.
    Ahogy látom a játék órája az UTC időt használja, ahhoz van állítva, vagyis nincs téli-nyári óraállítgatás benne.
    Be lehet adni a dátumot (múltban lévőt is) és be lehet adni a földrajzi koordinátákat is. Ez alapján megmondja az oldal, hogy mikor van napfelkelte, naplemente, szürkület, stb...
    Ez után már csak korrigálnunk kell az értéket az időzóna eltolódásával az UTC időzónájához képest és már meg is vannak a kívánt időpontok bárhol a glóbuszon!
    Greenwich-től nyugatra hozzá kell adni, keletre el kell venni annyi órát az eredményként kapott időből, ahány időzónával vagyunk arrébb az UTC időzónához képest.
    Napkelte-napnyugta meghatározása
    időzóna meghatározása
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2023.11.26. 12:35:35
  • flyinghigh
    #143
    Pár lövés után kisebb fedélzeti tűznél de még ne süllyedjen a tanker volt hogy beadta a hajóraszállást de a sok opcio nem volt kabin és fedélzet semmi loot lehetőség csak elsüllyesztés.
  • VDomino
    #142
    Én megkinálnám a fedélzeti ágyúval, az biztos.
  • Amergin
    #141
    Belefutottam egy két hajós semleges konvojba. Az egyik egy tanker (panamai zászló alatt), a másik egy kereskedelmi hajó (kolumbiai zászló alatt).
    A kereskedelmi hajóra küldtem küldöttséget, az uticél hivatalosan Írország volt, de mikor megfingattam a kapitányt kiderült, hogy csempész és Angliának viszi az árut.
    Elsüllyesztettem.
    Kérdés: elsüllyeszthetem-e a tankert is? Díjazza, honorálja a játék? Átszállni ugyebár tankerekre nem lehet, így nem lehetséges kideríteni, hogy hová megy, de a másik hajó csempész volt és mellette haladt, együtt mentek.
    Józan ész szerint el kellene süllyeszteni szerintem, de nem tudom, hogy a játék is így gondolja-e.
    Ha nem, akkor kár a gőzért meg a torpedóért...
    Valaki tudja a választ?
  • flyinghigh
    #140
    Full Release Dev Log 2 Torpedo Data Computer, Echosounder, Diesel engines


    Utoljára szerkesztette: flyinghigh, 2023.11.08. 21:22:28
  • frem
    #139
    Köszönjük szépen! Remek, hogy időről-időre előveszed és foglalkozol vele, reméljük hamarosan kikerül a korai hozzáférés állapotából és nem kell már annyit foltozni.
    A letöltés körüli bonyodalmak miatt kérdezem, hogy nem gondoltál még arra, hogy a Magyarítások Portálon kiadd? Láttam ott egy-két hozzászólást amiben érdeklődtek utána. De ott senki nem tud róla, hogy elkészítetted és hogy itt elérhető.
  • Golyo022
    #138
    Tökéletes. Köszönöm.
  • Bizó08
    #137
    Szia!
    INNEN TÖLTHETŐ
  • Golyo022
    #136
    Nekem valahogy egyik link sem működik. Minden hol azt írja a file törölve lett.
  • Amergin
    #135
    Van értelme átmenni a Csendes Óceánra vagy az Indiai Óceánra, van ott bármilyen hajóforgalom? Milk Cow-val megoldható lenne csak nem tudom van-e értelme.
    Illetve van-e olyan mod, amivel Japánban lehet kikötni és küldetést vállalni? Mert egyébként nincs értelme elmenni mondjuk Ausztráliáig.
  • Bizó08
    #134
    Néhány javítás:
    Ezt töltsétek
  • Bizó08
    #133
    Nagyjából elkészültem vele, ami azt jelenti, hogy nincs teljesen letesztelve. Nyugodtan írjatok, ha van észrevétel, javaslat stb...
    Telepítése a szokásos útvonalon zajlik (már aki steam-es verziót használ): Steam\steamapps\common\UBOAT\UBOAT_Data\Data Sheets
    Jó szórakozást, szívesen! :)

    Töltöm
  • Szotyiiika
    #132
    Köszönyük! :)
  • Bizó08
    #131
    Sziasztok!
    Készítem a magyarítás frissítését a legújabb verzióhoz, ami talán már a végleges. Elég jelentős változásokat láttam, ezért kérek még egy kis türelmet mindazoktól, akiket még érdekel és várják...
  • Szotyiiika
    #130
    Sziasztok a magyarítás jelenleg hogy áll?
  • krisz0422
    #129
    Okés, köszi!
    Remélem elkészül ehhez is a magyarítás.... Szerintem iszonyat jó játék. :)
  • flyinghigh
    #128
    Mivel teljesen átdolgozták a kampányrendszert az a része és az új dolgok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg. De ha az alap dolgok mennek nagyon nem fogsz elkavarodni. Alapból az angolt használtam eddig mert szar ha hardcore beállításokkal egy több órás küldetés az amiatt bukik mert nem töltött be valami hiányzó információt a régebbi szövegfájlból. Persze van időközönkénti mentés , de az már visszatöltve megváltoztatja az ellenség épp aktuális taktikáját.
  • krisz0422
    #127
    Sziasztok!
    Egyik kérdésem az, hogy lesz e magyarítás a jelenlegi verzióhoz?
    A másik pedig, hogy a 'régi' honosítással lehet e játszani a mostani verzióval?
  • flyinghigh
    #126
    Update 2022.1
  • flyinghigh
    #125
    Roadmap
    április 4ig 10€-ért behúzható
  • greso
    #124
    Köszönjük szépen :)
  • Bizó08
    #123
    Nincs mit, jó szórakozást! :)
  • PiszkosFred
    #122
    Ugyanez volt nalam is anno, talan az SH2-vel :) Nagyon sokaig jatszottam vele, egy nyomorult periszkopon keresztul figyeltem a tanker konvojokat, majd lottem a torpedokat es szamoltam az osszesitett elpusztitott tonnakat. Aztan persze ugy menekultem a tenger melyere (ha tudtam), amikor megjelent egy-egy rombolo, ahogy az a nagykonyvben elo van irva. Volt olyan mission, hogy kb a hajotesten minden serult volt, mire visszaertem a kikotobe. Arra is emlekszem, hogy akkoriban nagy divat volt a jatekokban a medall/kitutentes osztasa a campaign soran, es csak ugy gyultek a biletak az egyenruhan, es rohadt buszke voltam :D

    Hozzateszem, kellett ehhez Petersen Das Bootja is, es az abban latottak.
  • lonvard
    #121
    Skacok én a Silent Hunter 3-al véresre játszottam magam annak idején, viszont azóta valahogy nem találom a megfelelő játékot. Mi tetszett az SH3-ban? Hogy óriási szabadságunk volt, sokféle hajótípus, legénység menedzsment, és az hogy az Atlanti közepén ha kaptam egy rádiójelzést egy konvojról, akkor ki tudtam számolni, hogy hogyan kerüljek elé, és egyszerűen az az érzés, hogy több száz kilométer hajókázás után egyszer csak a hidrofonban meghallom a konvoj távoli hangját, az a tökéletes tengeralattjárós feeling.

    Na most ehhez képest ez az Uboat mit tud?

    update: felspanoltam magam, töltöm az SH3-at. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.01.18. 09:54:59
  • Pelsodriver
    #120
    Szia! Köszönöm szépen, működik. Mostanában vettem meg a játékot a magyarítás miatt, Nagyon örülök a fordításnak, mert az angol tudásom még nem elégséges ehhez a játékhoz. Zseniális a fordítás, így egész más hangulata van.
  • Bizó08
    #119
    Szia!
    Ebbe a mappába másold be, és írd felül az eredeti fájlt:
    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\UBOAT\UBOAT_Data\Data Sheets
  • Pelsodriver
    #118
    Ez csak egy EXE fájl minimális tartalommal. Ez hogy működik? Az előző verziót meg le sem engedi tölteni....
  • Zsotya03
    #117
    Köszönjük!
  • Bizó08
    #116
    Sziasztok!
    Köszi "frem"! :)
    Elkészültem a jelenlegi játékverzió magyarításával. (b131 Hotfix 1)
    iNNEN TÖLTHETŐ
    Jó merülést!
  • frem
    #115
    Köszönjük, viszont kívánjuk neked is! Várjuk majd a következő csomagot!
  • Bizó08
    #114
    Sziasztok!
    Rég jártam erre, és a fordítással sem foglalkoztam mostanában. De amint az ünnepek lecsengenek, felzárkóztatom a fordítást a játék verzióhoz. Addig is kellemes ünnepeket, és boldog új évet mindenkinek!
  • flyinghigh
    #113
    b130hoz jött egy méretes update
    https://updatecrazy.com/uboat-update-b130-patch-notes-official-november-21-2021/
  • greso
    #112
    Sziasztok!

    Érdeklődnék tisztelettel, hogy a végleges B129-nek lesz e magyarítása.

    Előre is köszönöm
    Gábor
  • flyinghigh
    #111
    Tele van gameplayekkel a yt, az oktatótól a komplett küldetéseket bemutatásáig így abból egész jól levágható mire lehet számítani, ráadásul készült belőle a vr kiadás is ha esetleg valakinek az lenne a gyengéje. Mivel az elmúlt hetekben néha naponta frissült a cucc így elképzelhető hogy közeleg a teljes verzió megjelenése, régebben csak 1-2-4 hetente jött update az experimental-ra.
  • zsocmoc
    #110
    üdv, kérdésem az lenne, hogy milyen ez a játék? Silent Hunter 3 illetve 4-el játszottam, azokat szerettem, az 5 viszont nem tetszett, azokhoz viszonyítva ez hogyan muzsikál?

    köszi!
  • Szotyiiika
    #109
    Ilyen a játék,sajnos nem tudok segíteni